Zaterdag is het Bunkerdag: bezoek een bunker en rij mee in een historisch legervoertuig (Den Haag e.o.)

Dit weekend

Door Willemijn – Langs de kust van Nederland zijn nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. De bunkers, gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall, springen het meest in het oog. Aanstaande zaterdag openen veel van deze ‘betonnen dozen’ eenmalig hun deuren. Graag geef ik je enkele tips voor een paar leuke bezoeken.

Terug in de tijd

In den Haag openen de (dikke) deuren van meerdere bunkers. Je kunt een bezoek brengen aan onder meer een voormalige ‘Keukenbunker’, ‘Manschappenbunker’ en een ‘Commandobunker’. Deze laatste is extra spectaculair. Voor Bunkerdag wordt deze zaterdag éénmalig open gegraven. Daarna verdwijnt hij weer onder het zand. Op de website van Bunkerdag vind je een overzicht van alle bunkers die je kunt bezichtigen. Eéntje die zeker de moeite waard is, betreft de bunkers van het Antlantikwall Museum Scheveningen. Deze bunkers zijn authentiek ingericht, waardoor je een beter beeld krijgt van het leven in de bunker.

Atlantik wall bunker

Extra activiteiten

Ook zijn er diverse andere leuke activiteiten. Eéntje die eruit springt is de mogelijkheid om mee te rijden in diverse historische legervoertuigen. Tijdens Bunkerdag mag je een ritje maken in een van deze Dodges en Jeeps uit WOII. Ze rijden tussen de bunkers in het park bij Arendsdorp (Keukenbunker Den Haag) en het Atlantikwall Museum Scheveningen aan de Badhuisweg. Let op: ritjes (€ 2 p.p.) zijn alleen voor bezoekers met een Bunkerdagticket.

Historische voertuigen en re-enactment van Able Compagnie

Fotocredit: Able Compagnie 

Ook is er een Gildewandeling langs diverse bunkers en vind je in het Van Stolkpark een een ‘re-enactmentgroep‘. Zij zijn verkleed als de Amerikaanse soldaten van toen en hebben hun kampement opgezet in het park. Voor kids worden hier diverse leuke activiteiten georganiseerd. Zo mogen ze orders geven m.b.v. vlaggen en portofoons!

Praktisch

Om de bunkers tijdens de Bunkerdag te kunnen bezoeken heb je een ticket nodig. Dit ticket koop je bij één van de deelnemende bunkerlocaties. Kinderen tot vier jaar zijn gratis. Kids van 4-12 betalen drie euro entree. De deelnemende bunkers zijn zaterdag open van 10-17 uur. Een kijkje in een bunker betekent een stap terug in de tijd. Elke bunker vertelt zijn eigen verhaal. Welk verhaal ga jij ontdekken? Bedenk wel dat een bezoek aan een bunker vrij heftig kan zijn, alleen jij kunt bepalen of je kind er al aan toe is.

 

 

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Let op: voor hele kleine kinderen is dit uitje wat minder geschikt. Maak zelf een inschatting voor jouw kind.

 

Delen:


Bekijk op kaart

Zaterdag is het Bunkerdag: bezoek een bunker en rij mee in een historisch legervoertuig (Den Haag e.o.)

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart