Welkom in het jaar van de Rat: Chinees Nieuwjaar in Chinatown Den Haag – zaterdag 25 jan.

Chinees Nieuwjaar - draak
Dit weekend

Door Willemijn – Ken je dat gevoel? Toen wij nog jong en ongebonden waren reisden we de halve wereld rond, van Amerika, naar Buenos Aires, IJsland en Tokyo. Niks was te gek. Nu hebben wij drie kinderen en hebben wij binnenkort een vakantie voor de boeg in Drenthe. In een huisje, ontspannen en gezellig, maar soms willen we toch nog wel eens dromen over verre reizen en andere culturen. Dat gevoel kun je ook in Nederland vinden, met de kinderen. Natuurlijk niet helemaal zoals in het ‘echt’, maar de verwondering van de kids, maakt al dat je met andere ogen kunt kijken. Dus gaan wij aankomend weekend Chinees Nieuwjaar vieren in en rond Chinatown.

Chinatown - poort Bijenkorf Chinatown - straatnaam

Chinatown in hartje centrum Den Haag

Want dit weekend is het Chinees Nieuwjaar en dat gaat groots gevierd worden! Pal achter de Bijenkorf, midden in het centrum waan je je in China. In de Wagenstraat begint achter een grote Chinese Drakenboog China in het klein. Deze poort zorgt er al voor dat de kinderen hun ogen uitkijken, want waarom staat hij er en waarom staan er draken op? Na de boog waan je je een beetje in China. De Chinese supermarkten, de Chinese lampionnen boven de weg, de Chinese tekens op de reclameborden. Iedere winkel en iedere etalage is een kijkje waard. De supermarkt is meer dan een kijkje waard en alles producten zijn anders dan wat de kinderen gewend zijn.

Chinees Nieuwjaar op 25 januari

Het Chinees Nieuwjaar (jaar van de rat) wordt de gehele dag gevierd. Zo wordt in Den Haag traditioneel om 10.30 uur gestart met een openingsceremonie op het Spuiplein. Hier worden de leeuwen tot leven gewerkt.  Daarna kun je in Chinatown, op de Gedempte Burgwal (bij de poort achter de Bijenkorf) terecht voor een optocht. Deze Draken- en leeuwendans optocht is prachtig en echt heel Chinees. In de middag zijn er diverse optredens van Chinese en enkele Nederlandse artiesten (o.a. OG3NE).

Heel veel spektakel

Een nieuw jaar in China wordt ingeluid, met prachtige dans en draken, maar ook met knallen en trommels. Wij zijn al eens gaan kijken en het is heel indrukwekkend.  Een leuk begin van je weekend!

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding

Chinatown - Chinese bord

Delen:


Bekijk op kaart

Welkom in het jaar van de Rat: Chinees Nieuwjaar in Chinatown Den Haag – zaterdag 25 jan.

Wagenstraat, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart