Kastelen om te bezoeken in en om Den Haag tijdens de Dag van het Kasteel – 2e Pinksterdag

Dag van het Kasteel opening
Dit weekend

Door Willemijn – Ridders en jonkvrouwen, prinsen en prinsessen, draken en kastelen. Voor kinderen blijft dit een magische wereld. Een wereld waar we wel een beetje tegenop kijken of wat we heel spannend vinden. Daarom zijn kastelen voor iedereen leuk om te bezoeken. En dit weekend (Pinkstermaandag) is het ‘Nationale dag van het Kasteel‘. Reden te meer om te gaan genieten van de mooie kastelen en buitenplaatsen in en om Den Haag.

Dag van het Kasteel

Een kasteel of buitenplaats is altijd indrukwekkend. Ze zijn daar immers speciaal voor ontworpen. Bij een stoer kasteel, een romantisch buitenhuis of een statig landgoed is vaak zoveel bijzonders te ontdekken. Ook in de Haagse Regio zijn een aantal mooie buitenplaatsen te bezoeken. Ranja en Rosé heeft vijf leuke kastelen op een rijtje gezet. Maar er zijn er meer! Wil je een overzicht van alle kastelen kijk dan op deze site.

Knutselen, spelen en schminken op Buitenplaats Hofwijck in Voorburg

Dit jaar is  het thema van de Dag van het kasteel “Over de Grens” en leer je alles over de reizen die Constantijn en Christiaan Huygens maakten. Wist jij bijvoorbeeld dat de toegangsbrug tot Hofwijck is geïnspireerd op de Rialtobrug in Venetië? Daarom een extra feestelijke dag op deze mooie buitenplaats aan de Vliet. Zo zijn er de hele dag workshops, rondleidingen, speurtochten, oudhollandse spelletjes en meer. Op het Voorplein kun je bij de kramen een Venetiaans masker versieren, je eigen kasteeltje maken, een lekker stukje taart eten en meedoen aan oudhollandse Spelen. Constantijn én Christiaan Huygens zijn beide aanwezig. Ga op de foto als prinses of koning, laat je schminken  en maak je eigen Delfts Blauwe bordje in de oudhollandse keuken. Bij mooi weer kun je een heerlijk Italiaans ijsje kopen bij de ijscoman, want ook die is op de feestelijke dag aanwezig.

Praktisch: Westeinde 2a, 2275 AD Voorburg – open van 10 tot 16 uur – entree is €3 voor een volwassene en € 1,50 voor een kind. Museumkaart is wel geldig en daarmee kun je gratis naar binnen.

Dag van het Kasteel (5)

Kinderactiviteiten, lekker eten en drinken bij Buitenplaats Ockenburgh in Den Haag

In Den Haag Zuid, net tegen het Westland aan ligt landgoed Ockenburgh. Een superfijn park om lekker te lopen, te genieten bij Brasserie Ock. Tussen 11.00-16.00 uur zal er weer van alles te beleven zijn rondom Villa Ockenburgh. In de binnentuin van de villa zullen spelletjes en activiteiten voor kinderen worden georganiseerd. Rondleidingen door de villa zullen worden gegeven (op ieder heel uur van 11-16 uur) en ook in de moestuin en door het bos zijn rondleidingen. Tevens worden er plantjes verkocht. Ook  worden schapen geschoren en gehoed (je kunt genieten van de schaapskudde ‘Grazend Populair’).

Praktisch: Monsterseweg 8, 2553 RL Den Haag  – open van 11 tot 16 uur

Afbeeldingsresultaat voor ockenburgh

Prinsen en prinsessen zijn welkom op Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten

Kasteel Duivenvoorde opent de poorten op Tweede Pinksterdag en heet alle ridders en prinsessen van harte welkom tijdens de Dag van het kasteel. De hele dag geldt er een korting van 50% op je entree en worden er volop activiteiten georganiseerd in het kasteel en op het landgoed.

Kasteel Duivenvoorde bestaat al sinds de dertiende eeuw en mag dus als enige uit dit rijtje een middeleeuws kasteel genoemd worden. En ondanks dat er na de 13e eeuw heel veel aangepast en veranderd is aan het kasteel geeft het nog steeds een indrukwekkende uitstraling.  Op Duivenvoorde kun je je vandaag een echte prins of prinses wanen en bewonder je het historische kasteel van binnen. Blij je liever buiten? Ga op avontuur in het park met de gratis app ‘Buiten op Duivenvoorde’,  Proef thee van kruiden uit de Duivenvoorde kruidentuin, maak een levensgroot stoepkrijtkunstwerk of ontdek de onderwaterwereld van de kasteelvijvers met schepnetjes en emmertjes. Ook geniet je op het landgoed van een echte troubadour. En een kinderfeest is natuurlijk niet compleet zonder schmink.

Praktisch: Laan van Duivenvoorde 4 in Voorschoten – open van 10 tot 16 uur – entree is € 6,25 voor een volwassene, € 2,50 voor een kind vanaf 13 jaar en € 1,50 voor een kind vanaf 5 jaar. Kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis.  Museumkaart is geldig en daarmee kun je gratis naar binnen. Je kunt kaarten online bestellen of aan de poort kopen.

Dag van het Kasteel (1)

Schapen scheren, Kabouters en Zomerfair op Dorrepaal

Vandaag is de fijne buitenplaats Dorrepaal geopend voor het publiek. Je kids kunnen genieten in de speeltuin en van de kinderboerderij. Ouders kijken rond op de zomerfair. Tijdens deze markt worden er allerlei leuke cadeauartikelen verkocht. Ook kun je een picknickmand bestellen (vooraf aanmelden). En er zijn diverse workshops voor kinderen. Ook is er een schaapscheerder en zijn er spannende voorstellingen van Kabouter Pompiedou.

Praktisch: Dorrepaal vind je aan de Westvlietweg 115 in Leidschendam. Dorrepaal is van 10 tot 16 uur geopend. De toegang is gratis. Kom zoveel mogelijk op de fiets, want parkeren kan lastig zijn.

Roofvogelshow bij Huis Te Werve (Rijswijk)

Landgoed Te Werve ligt in een beschermd natuurpark van 26 hectare in Rijswijk. Via de imposante oprijlaan van het landgoed bereik je het prachtige landhuis. Vanaf het terras heb je uitzicht op de monumentale duiventoren (1539) en de grote vijver. Tijdens de Dag van het Kasteel kun je bij Huis Te Werve genieten van een (gratis) Roofvogelshow. Deze vindt plaats om 11.30 en 13.30 uur. Ook is er om 11.00 uur een rondleiding bij de Duiventoren.

Praktisch: Huis te Werve vind je aan de an Vredenburchweg 101.

Ranja en Rosé ontvangt geen geld en/of vergoeding voor deze tip. 

Delen:


Bekijk op kaart

Kastelen om te bezoeken in en om Den Haag tijdens de Dag van het Kasteel – 2e Pinksterdag

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart