De Kleine Prins (6+) – Zuiderparktheater – zondag 13 augustus

De kleine prins
Dit weekend

Door Willemijn – Ken je De Kleine Prins nog? Waarschijnlijk heb je op de middelbare school dit kleine mannetje van een andere planeet wel leren kennen. En als dat niet zo is, dan is aanstaande zondag een mogelijkheid om met hem kennis te maken. In het Zuiderparktheater speelt Theater van Santen de minimusical De Kleine Prins.

Wereldliteratuur

Le Petit Prince of in het Nederlands De Kleine Prins wordt beschouwd als een van de mooiste boeken uit de wereldliteratuur. Het kleine boekje is in New York in 1943 geschreven door de Franse piloot Antoine de Saint-Exupéry. En waar het boekje eigenlijk een kinderboek is, kaart de schrijver voor volwassenen verscheidene diepzinnige en idealistische punten aan over het leven.  Hierdoor is het voor kinderen een prachtig verhaal en voor volwassenen soms een wijze les.

 De kleine prins

Waar gaat De Kleine Prins ook alweer over?

Het verhaal van De Kleine Prins gaat over een jongetje die woont op een kleine planeet met een roos en drie vulkaantjes, Twee van de vulkaantjes werken en de derde niet. De prins is de hele dag bezig met het verzorgen van zijn planeet. En als hij op een dag zijn planeet verlaat om te zien hoe de rest van het heelal eruit ziet, begint voor hem een avontuurlijke reis. Hij komt op de andere planeten  een aantal bijzondere volwassenen tegen. Zo ontmoet hij o.a. een koningin, een ijdeltuit, een aardrijkskundige, een muzikant, een zakenman en een lampopsteker. Tenslotte komt hij op de planeet aarde, waar hij in de Sahara een vliegenier ontmoet die met motorpech is geland. De vliegenier heeft nog maar voor een aantal dagen water en moet in die tijd zijn vliegtuig weer aan de praat krijgen. De Kleine Prins schiet de vliegenier te hulp en beleeft meer dan hij ooit voor mogelijk had gehouden.

De kleine prins

Live muziek, zang, dans en humor

Zondag kun je gaan genieten van dit prachtige verhaal. De Kleine Prins belooft een voorstelling te worden met live muziek, dans, zang en de nodige humor! Het bijzondere Zuiderparktheater, met het ruisen van de blaadjes aan de bomen en af en toe een wolkje die voor de zon schuift is de beste plek om deze voorstelling te bekijken. En aanstaande zondag, 13 augustus om 11 uur, kun je gaan genieten van dit prachtige verhaal. De Kleine Prins belooft een voorstelling te worden met live muziek, dans, zang en de nodige humor!

 

Delen:


Bekijk op kaart

De Kleine Prins (6+) – Zuiderparktheater – zondag 13 augustus

Zuiderparktheater, Henriëtte Roland Holstweg, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart