´1, 2, 3 Voorwaarts… mars!´ loop dit weekend de Duinenmars (za en zo 6 en 7 april)

Dit weekend

Door Willemijn – Dit weekend kun je heerlijk gaan wandelen in de duinen. En dat doe je niet alleen. Want tijdens de 68e Duinenmars loop je – natuurlijk samen met je zoon of dochter – een route van 5, 10 of nog veel meer kilometers. De Duinenmars is één van de grootste wandelevents van Den Haag. En één van de allerleukste. Met de zonnige weersvoorspellingen voor dit weekend belooft het helemaal een feestje te worden.

Duinenmars

Alles voor een Duinenmars medaille

Wij liepen de Duinenmars vorig jaar (2018) voor het eerst, Hoewel mijn zoon er op voorhand niet zo’n zin in leek te hebben (‘mam, wandelen is zóóóó saai’) veranderde hij direct van mening toen hij begreep dat hij een echte medaille kon verdienen.  Daarom trokken wij de stoute (wandel)schoenen aan en gingen van start voor de 5 kilometer. Bij aankomst in Kijkduin (hier is de start/ finish) valt direct op dat dit een reuzegroot event is. Overal waar je kijkt zie je wandelaars die zich voorbereiden op hun loop. Er zijn natuurlijk heel veel ouders met kinderen, maar ook veel groepen zoals de scouting, sportteams en familie- of vriendengroepen. Ondanks de drukte is de sfeer gemoedelijk en gezellig. En dat blijft het ook gedurende de wandeling. Mensen lopen gezellig kletsend hun kleine of grote ronde. Her en der wordt gezongen of pauzeren mensen even voor iets lekkers.  De afstand van 5 kilometer is voor jonge kinderen redelijk goed te doen. Hoewel mijn zoon na verloop van tijd vraagt hoe ver het nog is, volbrengt hij de wandeling met plezier. En dan wacht aan het einde natuurlijk de ultieme beloning: een prachtige medaille én een ijsje. De beloning voor een heerlijke ochtend wandelen door de prachtige duinen van Den Haag.

Inschrijven verplicht

De Duinenmars start om 9 uur (de 5, 10 en 15 km), maar je kan ook later starten. Inschrijven via de site is niet meer mogelijk (tot en met 3 april), maar inschrijven aan de start kan nog wel.  De start is te vinden in Kijkduin aan de Machiel Vrijenhoeklaan. Houd wel rekening met de drukte, dus kom zoveel mogelijk met de bus of de fiets. Deelname kost € 5,00 p.p, inclusief een medaille. Veel plezier en onthoud deze marsorder: ‘1, 2, 3 in de maat, anders wordt de meester kwaad!’ Wandel ze!

Duinenmars

Delen:


Bekijk op kaart

´1, 2, 3 Voorwaarts… mars!´ loop dit weekend de Duinenmars (za en zo 6 en 7 april)

Machiel Vrijenhoeklaan, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart