De leukste tips voor de eerste week van de meivakantie

Dit weekend

De meivakantie staat voor de deur. Dus is er weer veel te doen in Den Haag en onze regio. Natuurlijk zijn er de leukste dingen voor kinderen op Koningsdag, maar ook de andere dagen van de eerste week van de meivakantie kun je allerlei leuke dingen doen met de kinderen.

Lentefeest en Neighbourgoods market (zondag 23 april, Strandpaviljoen Zuid)

Naar het strand is altijd fijn, maar ook flaneren over een leuke markt is heerlijk. Daarom deze tip voor dit weekend. Want zondag kun je bij Strandpaviljoen Zuid genieten van een echte strandmarkt. Tijdens dit lentefeest maak je kennis met lokale producten en leveranciers. Maar je kunt ook een fijn zomeroutfitje uitzoeken bij de ‘Kleremarkt’ en natuurlijk kun je ook gewoon genieten van de relaxte sfeer en de lekkere muziek bij Strandpaviljoen Zuid.  Voor de kinderen is er een kids kookclub en een kids corner. Samen koken, lekker spelen en genieten op het strand. Dat vindt ieder kind toch leuk?

meivakantie zuid

Wonderkinderen door Rabarber (23 t/m 29 april, theater Merlijn)

In theater Merlijn, het huistheater van jeugdtheaterschool Rabarber kun je deze meivakantie terecht voor een tijdloze, muzikale voorstelling over vriendschap en kind kunnen zijn. Deze voorstelling gaat over Otto. Zijn vader zegt dat Otto later een beroemd pianist gaat worden. En daar moet hij natuurlijk hard voor oefenen. En terwijl Otto ‘De Turkse mars’ van Mozart uit zijn hoofd te leren, gebeurt er iets wonderbaarlijks. Er verschijnt een meisje dat hem mee wil nemen naar een andere wereld. Otto gaat stiekem met haar mee en hij maakt de sprong van zijn leven.

Hij ontmoet het grootste wonderkind aller tijden, Wolf. Otto en Wolf reizen dwars door tijd en ruimte en samen kunnen ze de hele wereld aan. Dat levert prachtige avonturen op waar wij als publiek in mee kunnen genieten.

meivakantie Wonderkinderen

Bij Casa Niraï op Indianenkamp (24, 25 en 26 april in Voorburg)

Casa Niraï in Voorburg biedt heel veel gave workshops. In de eerste week van de meivakantie kun je op indianenkamp. Gedurende drie dagen word je langzaam een ‘echte’ indiaan. Op de eerste dag gaan de kinderen aan de slag met het maken van een dromenvanger en leren ze over krachtdieren. Op dinsdag is er aandacht voor een een krachtstok en komt er een verhalenverteller en op woensdag gaan de kinderen met een amuletketting naar huis en spelen ze onder andere een Maya balspel. Kinderen van 6 jaar en ouder kunnen alle drie de dagen deelnemen (dan krijg je korting), maar je kunt er ook voor kiezen om een dag mee te doen. De dag is helemaal verzorgd, dus de lunch wordt door Casa Niraï geregeld. Voor meer informatie en nog andere leuke workshops kijk op de site van Casa Niraï.

meivakantie dromenvanger

In je pyjama naar Dekbed (4+) (dinsdag 25 april in Theater Dakota)

Lekker naar het theater in je pyjama. Genieten van een mooie voorstelling over dromen. Dat kan dinsdag om 14 uur in Theater Dakota. Daar kun je namelijk naar de voorstelling Dekbed. Een voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar, waarin je middels dans en acrobatiek meegenomen wordt in de fantasie van de droomwereld. Voor kaartjes kijk op de site van het theater.

meivakantie Dekbed - zweven

Mooie verhalen en creatieve workshops (24, 25 en 26 april, Kinderboekenmuseum)

In het kinderboekenmuseum kun je deze vakantie genieten van allerlei activiteiten die al voor heel kleine kinderen leuk zijn. Zo is er op 24 en 25 april (10.30 en 11 uur) de vertelvoorstelling Koninklijke verhalen, waarin de verhalendame een prachtig verhaal vertelt over koningen en koninginnen. Heerlijk wegdromen bij een verhaal over een betoverende wereld vol avontuur. Speciaal voor iedereen die van mooie verhalen houdt.

Maar op woensdag 26 april (ook 10.30 en 11 uur)  kunnen kinderen vanaf 3 jaar meedoen aan een leuke workshop waarin je zelf prinses Arabella kunt maken.  Eerst hoor je een mooi verhaal over de prinses en daarna kun je met ecoline aan de slag om een mooi en kleurrijk kunstwerk te maken van deze mooie prinses.

En elke dag kun je zelf een echte koning of koningin worden en een mooie kroon of zwaard maken.

meivakantie knutsel

Dansen bij het Urban Skillz Festival (25 en 26 april in het Laaktheater)

Het Laaktheater is niet zo bekend, maar wel heel knus en gezellig. Daarom is dit festival ook een super tip. Want is jouw kind een danser? En wil hij of zij een keertje dansles van een echte dansdocent? Ga dan in naar dit festival!

In de meivakantie organiseren Laaktheater en Beweigi op dinsdag 25 april en woensdag 26 april twee dagen het Urban Skillz Festival. Twee dagen dansworkshops van onder andere Vincent Vianen, Petit Bagaza en Reis Fernando. Ook kan je beide dagen ‘t-shirts en sneakers customizen’, leren vloggen en een ‘workshop spoken word’ volgen. Ook zijn er dance battles en een dansfilms (Miami Heat). Het Urban Skillz Festival begint beide dagen om 11.00 uur.

Je koopt een kaartje voor de dansworkshopronde in de ochtend (€ 3,- of € 1,50 met Ooievaarspas) of voor de dans- en overige workshops in de middag (€ 10 of € 5 euro met Ooievaarspas). De dance battles zijn 1 euro, als je niet deelneemt aan de workshops. Wees op tijd, want er zijn per workshop maar 20 plekken beschikbaar.

meivakantie Streetdance

Theater Karwei een superleuke theater-doe-dag (26 april in Theater Ludens)

Bij Theater Karwei in Voorburg kun je woensdag 26 april zelf op het podium staan! Gedurende deze creatieve Theater-Doe-Dag leren de kinderen van echte drama- en dansdocenten een echt toneelstuk. En aan het eind van de middag zit de zaal uiteraard helemaal vol met familie en vrienden om jou te zien schitteren.

De dag wordt georganiseerd door Theater Ludens en is volledig verzorgd met eten, drinken, lunch en pizza. Het begint al om 8.30 uur en duurt tot ca 17 uur. Aanmelden kan tot en met zaterdag 22 april. Dus wees er snel bij en kijk op de site van Theater Ludens.

TheaterKarwei

Met de schaapsherder mee (26 en 28 april in Meijendel)

Op woensdag 26 april en vrijdag 28 april kun je om 10 uur ’s ochtends weer mee met de schaapsherder in Meijendel. Lekker aan de wandel in de duinen, maar ook genieten van de schapen, de lammetjes en de herdershond. De schaapsherder vertelt graag waarom deze manier van natuurbeheer zo belangrijk is voor de toekomst van de duinen.
meivakantie schaap

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart