Fringe4Kids – spannend theaterfestival tussen Hemelvaart en Pinksteren – Delft

fr
Dit weekend

Door Willemijn – Hebben jullie ook zo veel zin in het komende lange weekend? Hemelvaart is zo fijn omdat ik woensdag al vrij ben, donderdag vrij krijg en vrijdag vrij neem. Een minivakantie dus. En een lang weekend om weer heel veel leuke dingen met de kinderen te gaan doen. Zo nemen we komend weekend een kijkje op het Fringe Festival in Delft.

400 voorstellingen, 55 kunstenaars en 21 podia

In Delft kun je namelijk komende dagen – van Hemelvaart tot Pinksteren – gaan genieten van meer dan 400 voorstellingen, gespeeld door 56 podiumkunstenaars op 21 verschillende locaties. Natuurlijk zitten hier voornamelijk voorstellingen voor volwassenen bij. Maar ook voor kids is er van alles te beleven. Fringe is een toonaangevend festival waarin aanstormende talent, oude zielen en vrije geesten zorgen voor een culturele beleving. De voorstellingen zijn net even anders en misschien juist daarom een echte aanrader. Het diverse programma verbindt muzikanten, dansers, theatermakers en podiumkunstenaars met liefhebbers, levensgenieters, connaisseurs en ontdekkers.

Fringe4kids

Voor kinderen zijn er een aantal toffe voorstellingen. Maar extra leuk is de Fringe4kids tour. Als je zo’n tour boekt bezoek je samen met je kind(eren) twee verschillende familievoorstellingen (leuk voor jong én oud) en volg je tussendoor met een officiële stadsgids een spannende speurtocht door de binnenstad van Delft. Voor de kinderen zijn drinken en een snoepje inbegrepen en de tour duurt 2 uur. Je kunt een tour boeken voor de woensdag-, zaterdag- of zondagmiddag.

Fringe

De mooiste voorstellingen

Maar nu de voorstellingen. Of je zin hebt in een poppenvoorstelling, een illusionist wilt zien of van mooi theater wilt genieten dan zit je op het Fringe goed. Zo kun je kennismaken met Oma Solo. Of je bezoekt Dion, een illusionist die je op een nostalgische reis door de eeuwenoude geschiedenis van de goochelkunst. Ook een mooie voorstelling is SCHAAK MAT, waarin je schaakmeester Erik ontmoet die er iets anders uitziet dan normaal. Misschien wel de meest opvallende voorstelling is Asteria, een tweetalige voorstelling over een meisje dat op avontuur gaat. Als je kunt horen dan luister je naar gesproken Nederlands, ben je slechthorend dan kun je deze voorstelling goed volgen in gebarentaal.

Praktisch

Dit is een kleine selectie uit de kindervoorstellingen op het Fringe festival. De kindervoorstellingen worden gespeeld in het Rietveldtheater in Delft. Voor de voorstellingen die ik hier genoemd heb neem je een kijkje op de website van het Fringe festival. Daar zie je dan ook direct alle andere voorstellingen.

Veel plezier!

 

Delen:


Bekijk op kaart

Fringe4Kids – spannend theaterfestival tussen Hemelvaart en Pinksteren – Delft

Rietveld Theater, Rietveld, Delft, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart