Beleef de geschiedenis tijdens het Haags Historisch Festijn

Door Willemijn – Natuurlijk weet je dat wij in Den Haag in het middelpunt van de Nederlandse regering wonen? Maar wist je ook dat het Binnenhof al acht eeuwen lang dient als centrum van de Nederlandse macht. En dat het daarmee één van de oudste bestuurscentra ter wereld is dat  nog in gebruik is. En dat is iets waar we natuurlijk heel trots op mogen zijn. Om kinderen en volwassenen dit te leren vindt morgen en zondag het Haags Historisch Festijn plaats.

Haags Historisch Festijn

De geschiedenis herhaalt zich

Het Haags Historisch Festijn is een festival op en rondom het Binnenhof. Tijdens dit festival herhaalt de geschiedenis zich. Van de Graven van Holland, de strijd om het Graafschap, de Stadhouders, Napoleon, ons Koningshuis, de Tweede Wereldoorlog tot heden met onze Regering: de overheveling van de macht van de adel naar het volk. Alles komt aan bod. Zo kun je gaan genieten van echte schouwspelen met Ridders en Jonkvrouwen op het Binnenhof. Maar wordt hier ook een einde gemaakt aan de Schoolstrijd in 1917 of wordt het Kiesrecht ingevoerd.

Haags Historisch Festijn

Een echte prinsessenverkiezing

En er is meer. Zo staat aan de Hofvijver een kampement en kun je bij de Gevangenpoort een eerbetoon brengen aan Johan de Witt, is er een prinsessenverkiezing in de Paleistuin en kun je in het Nutshuis zelf kennismaken met 6 deftige politieke heren en met en dame, namelijk Aletta Jacobs. Kortom de hele Nederlandse geschiedenis wordt op loopafstand van elkaar nagespeeld. Als je het festival gaat bezoeken is het wel verstandig om eerst even te kijken op de website van het Haags Historisch Festijn. Er is namelijk zo veel te doen, dat het handig is om een beetje te weten wat je wilt zien en doen.

Kaartje Haags Historisch Festijn

Verdien een gratis bolletje ijs

Om het extra leuk te maken kun je een gratis extra bolletje ijsje verdienen bij IJscoman Moes of bij Gelateria RIVA. Om dit te verdienen moet je op het programmaboekje handtekeningen verzamelen van een middeleeuwer, een koningin en een deftige politieke heer. En met deze handtekeningen kun je een lekker extra bolletje ijs gaan halen.

Haags Historisch Festijn

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

Beleef de geschiedenis tijdens het Haags Historisch Festijn

Binnenhof, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart