Beleef de geschiedenis tijdens het Hollands Historisch Festijn

Hollands Historisch Festijn
Dit weekend

Door Willemijn – Natuurlijk weet je dat wij in Den Haag in het middelpunt van de Nederlandse regering wonen. Maar wist je ook dat het Binnenhof al acht eeuwen lang dient als centrum van de Nederlandse macht? En dat het daarmee één van de oudste bestuurscentra ter wereld is dat  nog in gebruik is? Daar kunnen we wel een beetje trots op zijn. Om kinderen en volwassenen meer te leren over de Nederlandse geschiedenis en dan vooral wat er in Den Haag gebeurd is vindt morgen en zondag het Hollands Historisch Festijn plaats.

Hollands Historisch Festijn

De geschiedenis herhaalt zich

Het Hollands Historisch Festijn is een festival op en rondom het Binnenhof. Tijdens dit festival herhaalt de geschiedenis zich. Van de Graven van Holland, de strijd om het Graafschap, de Stadhouders, Napoleon, ons Koningshuis, de Tweede Wereldoorlog tot heden met onze Regering: de overheveling van de macht van de adel naar het volk. Alles komt aan bod. Zo kun je gaan genieten van echte schouwspelen met Ridders en Jonkvrouwen op het Binnenhof.

Hollands Historisch Festijn

Een echte prinsessenverkiezing

En er is meer. Zo staat aan de Hofvijver een kampement en kun je bij de Gevangenpoort een eerbetoon brengen aan Johan de Witt, is er een prinsessenverkiezing in de Paleistuin en kun je deelnemen aan een rondleiding door Prodemos. Kortom de hele Nederlandse geschiedenis wordt op loopafstand van elkaar nagespeeld. Als je het festival gaat bezoeken is het wel verstandig om eerst even te kijken op de website van het Hollands Historisch Festijn. Er is namelijk zo veel te doen, dat het handig is om een beetje te weten wat je wilt zien en doen.

Hollands Historisch Festijn

Hollands Historisch Festijn

Verdien een gratis bolletje ijs

Om het extra leuk te maken kun je een gratis extra bolletje ijsje verdienen bij IJscoman Moes of bij Gelateria RIVA. Om dit te verdienen moet je op het programmaboekje handtekeningen verzamelen van een middeleeuwer, een koningin en een deftige politieke heer. En met deze handtekeningen kun je een lekker extra bolletje ijs gaan halen (je moet er dus zelf een betalen en krijgt er twee)

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

 

Delen:


Bekijk op kaart

Beleef de geschiedenis tijdens het Hollands Historisch Festijn

2511 CS Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart