Beleef de geschiedenis tijdens het Holland Historisch Festijn

Door Willemijn – Natuurlijk weet je dat wij in Den Haag in het middelpunt van de Nederlandse regering wonen. Maar wist je ook dat het Binnenhof al acht eeuwen lang dient als centrum van de Nederlandse macht? En dat het daarmee één van de oudste bestuurscentra ter wereld is dat  nog in gebruik is. Dat is iets waar we natuurlijk heel trots op mogen zijn. Om kinderen en volwassenen dit te leren vindt zaterdag en zondag het Hollands Historisch Festijn plaats.

Haags Historisch Festijn

De geschiedenis herhaalt zich

Het Hollands Historisch Festijn is een festival op en rondom het Binnenhof. Tijdens dit festival herhaalt de geschiedenis zich. Van de Graven van Holland, de strijd om het Graafschap, de Stadhouders, Napoleon, ons Koningshuis, de Tweede Wereldoorlog tot heden met onze Regering: de overheveling van de macht van de adel naar het volk. Alles komt aan bod. Zo kun je gaan genieten van echte schouwspelen met Ridders en Jonkvrouwen op het Binnenhof. Maar wordt hier ook een einde gemaakt aan de Schoolstrijd in 1917 of wordt het Kiesrecht ingevoerd. Wij bezochten vorig jaar de openingsshow, waarin je de ridders ontmoet en ziet hoe ze hoog op hun paard vechten met zwaarden. Ook krijg je uitleg over onze geschiedenis. Ook de markt op de Lange Vijverberg is een aanrader om te bezoeken. Je stapt hier in de wereld van de middeleeuwen met muziek, eten, kleding en ambachten.

Haags Historisch Festijn

Een echte prinsessenverkiezing

Er is meer. Zo is er een prinsessenverkiezing in de Paleistuin, een steekspel op het Lange Voorhout en kun je meetekenen met de langse Rembrandt.  Als je het festival gaat bezoeken is het wel verstandig om eerst even te kijken op de website van het Hollands Historisch Festijn. Er is namelijk zo veel te doen, dat het handig is om een beetje te weten wat je wilt zien en doen.

 

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

Beleef de geschiedenis tijdens het Holland Historisch Festijn

Binnenhof, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart