Klaas: een juweeltje van een Sinterklaasvertelling – Het Nationale Theater (30 november & 1 december)

Dit weekend

Door willemijn – Momenteel zijn er tal van Sinterklaas-events en -voorstellingen. Sommige zijn leuker dan anderen. Eén Sinterklaasvoorstelling die ik graag onder je aandacht brengt, is ‘Klaas’, van het NT-Jong. Ik zag hem afgelopen weekend en was verbluft door de simpelheid en schoonheid tegelijkertijd. Klaas is een juweeltje!

Een klassiek Sinterklaasverhaal prachtig vertelt

Een kleine jongen kijkt uit over zee en wacht op de komst van Sinterklaas. Het regent en waait, het is winter aan zee. Dan ziet hij iets roods drijven op de golven, het is de muts van Sint. Wat volgt is een spannend en ontroerend verhaal vol wintergevoel en hoopvolle verwachting waarin een kleine jongen een lange weg aflegt om Sinterklaas te helpen.

Geen groots decor wel een tafel met camera

Verwacht in Klaas géén grootse decors en meeslepende muziek met tientallen acteurs, Sinterklaas en Pieten. Juist niet. Klaas is klein maar  fijn. In Klaas zie je slechts één verteller, een miniatuur-decor, een actrice en een camera. Die camera zorgt voor een projectie van alles wat er op de tafel staat  op een groot scherm achter de tafel. De beelden staan het grootste deel van de tijd stil, maar door slim gebruik te maken van de camera lijken ze te bewegen. Dit maakt dat het verhaal beelden krijgt voor de toehoorders. Hierdoor ontstaat een sfeer die de kinderen (en ouders) grijpt. Mijn zoon van 5 zat op het puntje van zijn stoel en was 45 minuten lang volledig geboeid door het verhaal.

Praktisch

Klaas is een nostalgisch, Oudhollands Sinterklaasverhaal van de bekende Nederlandse jeugdauteur W.G. van de Hulst. De voortelling is in het Paradijs, van de Koninklijke Schouwburg en  is geschikt voor kinderen vanaf ca. 5 jaar oud. Een absolute aanrader!

Wij zijn op eigen gelegenheid naar deze voorstelling gegaan en hebben de kaartjes dan ook zelf gekocht en betaald. 

Fotocredits: alle beelden (m.u.v. de laatste) behoren toe aan HNT

Delen:


Bekijk op kaart

Klaas: een juweeltje van een Sinterklaasvertelling – Het Nationale Theater (30 november & 1 december)

Korte Voorhout 3, 2511 CW Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart