Kom in de Kas – dit weekend (zaterdag 7 en zondag 8 april, Westland)

Door Willemijn – Weet jij hoe radijsjes groeien? Die mooie gekleurde gerbera’s bij de bloemenwinkel, komen die uit de tuin? Hoe warm is het eigenlijk in zo’n kas? Plukken ze nu al die bloemen met de hand of met machines? Allemaal vragen waar ik (gedeeltelijk) het antwoord ook niet op weet. Daarom is Kom in de Kas zo’n leuk evenement voor dit weekend. Want tijdens deze jaarlijkse open dag van de Nederlandse kassen kun je zelf eens zien wat daar allemaal gebeurt.
kom in de kas - kinderen

Snel naar het Westland

Nu hebben wij in de Haagse regio geluk, want met het Westland net ten zuiden van Den Haag zijn er veel kassen te bezoeken. Zo kun je onder andere naar een radijsjeskwekerij, een trostomatenboer of een fresiabedrijf. Voor alle bedrijven die deze zaterdag én zondag geopend zijn kun je beter een bezoekje brengen aan de website van Kom in de Kas. Daar vind je een overzicht van de deelnemende bedrijven.

kom in de kas - insecten

Kijken, proeven, springen, schminken en meer…

En om de dag nog leuker te maken zijn er bij de verschillende bedrijven ook nog extra activiteiten – speciaal voor kinderen. Zo kun je je laten schminken, zijn er luchtkussens, proeverijen en een kleurwedstrijd. Ook is er een speurtocht (via een app) waarbij je in en rond de kas op  zoek gaat naar helden. Tijdens Kom in de Kas worden ook her en der zakjes planten- en bloemenzaad uitgedeeld. Zo kun je thuis ook aan de slag met plantjes.  Voor kids en ouders een leuke en leerzame dag en nog gratis ook!

kom in de kas - logo

Praktisch

In regio Westland nemen veertien bedrijven deel. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 op zaterdag 7 april en op zondag 8 april van 10.00 uur tot 16.00 uur.Parkeren kan bij Bloemenveiling Royal FloraHolland (Middelbroekweg 29 in Honselersdijk), van daaruit rijden gratis pendelbussen naar de bedrijven. Het Kom in de Kas gebied is ingericht als wandelgebied en dus niet toegankelijk voor auto’s.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

Kom in de Kas – dit weekend (zaterdag 7 en zondag 8 april, Westland)

Middel Broekweg 29, Honselersdijk, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart