Kom in de Kas – het leukste gratis uitje voor dit weekend (6 en 7 april)

Dit weekend

Door Willemijn – Weet jij hoe radijsjes groeien? Waarom zijn er zo veel hommels in de kas? Die mooie gekleurde gerbera’s bij de bloemenwinkel, komen die uit de tuin of uit een kas? Hoe warm is het eigenlijk in zo’n kas? Plukken ze nu al die bloemen met de hand of met machines? Allemaal vragen die kinderen kunnen stellen. Daarom is Kom in de Kas zo’n leuk evenement voor dit weekend. Want tijdens deze jaarlijkse open dag van de Nederlandse kassen kun je zelf eens zien wat daar allemaal gebeurt. Nu hebben wij in de Haagse regio geluk, want met het Westland net ten zuiden van Den Haag zijn er veel kassen te bezoeken. Maar ook rondom Nootdorp of bij Rijnsburg (bij Leiden) zijn veel kassen die meedoen aan het evenement. Voldoende keus dus om er lekker op uit te gaan. En het is nog een gratis evenement ook.

Snel naar het Westland

In Maasland aan de Herenwerf kun je wandelend langs 11 verschillende bedrijven. Zo kun je onder andere naar een rozenkwekerij, een paprikaboer of een chrysantenbedrijf. Ook is het World Horti Center in Naaldwijk zaterdag geopend. Voor kinderen is het evenement natuurlijk interessant, maar zeker ook leuk. Want ze kunnen naast kijken in de kas ook geschminkt worden, springen op het springkasteel, een kijkje nemen in het Museon op locatie en meedoen met een kleurwedstrijd. Het beste is om op de fiets te komen, maar is dat te ver weg? Dan kun je je auto parkeren bij RoyalFlora Holland. . Vanaf daar kun je een pendelbus nemen naar Maasland. Parkeren en het vervoer met de bus is gratis. Wil je het Westland bezoeken? Neem dat een kijkje op de website van Kom in de Kas. Daar vind je een overzicht van de deelnemende bedrijven en alle informatie.

 fotograaf Rolf van Koppen

Ook kassen in Nootdorp

In Nootdorp zetten 14 bedrijven de deuren open voor een kijkje in hun kas. Ook hier een leuke mix van groente (komkommers, paprika’s) en bloemen zoals hortensia’s, pioenrozen en orchideeën. Ook hier is het advies om lekker op de fiets te komen. Parkeren van de auto kan bij bedrijventerrein Heron, waar je in een gratis pendelbus kan stappen. De bedrijven liggen dicht bij elkaar, dus je kunt van het ene bedrijf naar het andere lopen. Ga je in Nootdorp een kijkje nemen? Hier vind je alle informatie over deze regio.

 fotograaf Rolf van Koppen

Alleen maar bloemen in Rijnsburg

Zaterdag kun je in Rijnsburg terecht voor een dag vol bloemen. De bollenstreek is natuurlijk nu sowieso op zijn mooist, maar er groeien niet alleen tulpen en hyacinten. In verschillende kassen kun je gaan kijken naar Euphorbia’s, Gerbera’s of Lelies. Hier zijn negen bedrijven die je een bezoekje kunt brengen. Parkeren kan bij industrieterrein Klei-Oost aan de Scheysloot in Noordwijk en daar stap je in een gratis pendelbus. Bezoek je zaterdag Rijnsburg? Hier download je de folder van deze regio.

 fotograaf Rolf van Koppen

Kijken, proeven, springen, schminken en meer…

En om de dag nog leuker te maken zijn er bij de verschillende bedrijven ook nog extra activiteiten. Zo kun je je laten schminken, zijn er luchtkussens, proeverijen en een kleurwedstrijd.  Tijdens Kom in de Kas worden ook her en der zakjes planten- en bloemenzaad uitgedeeld. Ook zijn er lammetjes, imkers en kun je in Rijnsburg rondrijden met radiografisch bestuurbare vrachtwagen. Kortom voor kids en ouders een leuke en leerzame dag en nog gratis ook!

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Alle foto’s zijn gemaakt door  fotograaf Rolf van Koppen

Delen:


Bekijk op kaart

Kom in de Kas – het leukste gratis uitje voor dit weekend (6 en 7 april)

Herenwerf, Maasland, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart