Zaterdag: open dag Kooman’s Poppentheater

Door Willemijn –  Kooman’s Poppentheater komt geregeld op ranja en rosé voorbij. En dat is met een reden: het is een heerlijke plek voor kinderen (en ouders). De voorstellingen van Kooman’s zijn met liefde gemaakt. Bovendien kan ik enorm genieten van poppenspel, zeker als tegengewicht voor alle digitale opties en schermen waar kinderen tegenwoordig naar kijken. Poppentheater is ouderwets leuk: ‘licht uit, spot aan!’ Bovendien is Kooman’s Poppentheater unieke Haagse historie: het is het oudste vaste poppentheater van Nederland. Het theater bestaat al meer dan 55 jaar.

Poppenatelier

Morgen, zaterdag 7 september  is het open dag bij Kooman’s Poppentheater. Een unieke kans om een kijkje te nemen achter de schermen van dit kleine Haagse theater. Wij komen graag bij Kooman’s voor een spannende en meestal grappige voorstelling. Zittend op de houten banken vraag ik mij geregeld af hoeveel ruimte meneer Kooman eigenlijk heeft om te spelen, hoe hij daar achter zit, hoe het nu precies zit met dat ieniemini kassahokje en waar de poppen vandaan komen. Zaterdag kun je het allemaal zelf zien. En natuurlijk zie je ook Wasco, de belangrijkste bewoner van Kooman’s Poppentheater.

Praktisch

De open dag is van 14.15 – 17.00 uur. Kinderen kunnen op de foto met poppen, je kunt een kijkje achter de schermen nemen én in het atelier waar de poppen worden gemaakt is ook te bezichtigen. Ook kun je met korting kaartjes voor een woensdagmiddagvoorstelling naar keuze kopen.  De entree is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Deze tip is objectief gekozen. ranja en rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

 

Delen:


Bekijk op kaart

Zaterdag: open dag Kooman’s Poppentheater

Kooman's Poppentheater, Frankenstraat, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart