Het Landgoed van Sinterklaas: je gaat bijna weer geloven! – 1 en 2 december in Duinrell

Door Willemijn – Met nog een ruime week te gaan voor pakjesavond op 5 december zijn mijn kinderen momenteel maar met één ding bezig: Sinterklaas. Hoe kan het ook anders. Er worden de hele dag allerlei ingewikkelde vragen gesteld over de Goedheiligman: ‘Mama, heeft Sinterklaas ook een huis?’, ‘Gaan Pieten ook naar school?’ en ‘Waar slaapt het paard van Sint Nicolaas?’ Toen ik deze week hoorde van het Landgoed van Sinterklaas wist ik het…. Daar moeten wij naar toe!

Het Landgoed van Sinterklaas : Duinrell maar dan anders

Sinterklaas is dit jaar met zijn voltallige Pietengevolg neergestreken op zijn landgoed in Wassenaar, ofwel het ‘Landgoed van Sinterklaas’. En hoe! Het park is volledig in een prachtige (winterse) Sinterklaassfeer gehuld. Er zijn diverse speciale Sinterklaas activiteiten, waaronder een Sinterklaas Concert (het SiSa Sinterklaasconcert), een Magische Pieten Parade en je kunt het Huis van Sinterklaas uiteraard bezoeken. Duinrell pakt groots uit. Bij binnenkomst op het Landgoed van Sinterklaas zie je op tal van plekken Pieten rondlopen en fietsen. Her en der hangen grote banieren met pakjes, versregels en liggen zakken cadeautjes verspreid. Door de boxen klinken vrolijke sinterklaas deuntjes. En dit is nog maar het begin…

het Landgoed van Sinterklaas

Het Huis van Sinterklaas: hier woont de Sint

Na een ‘meet en greet’ met viervoeter Americo, gaan we op bezoek in het huis van de Sint. Bij de ingang worden we hartelijk begroet door diverse Pieten. Hier woont de Sint dus – mijn kinderen vinden het reuze spannend. Het huis kent meer dan tien vertrekken die je allemaal kunt bezoeken. We beginnen in de Pietenschool. Door de ‘Professor Piet’ (met gekleurde ‘Pieten-professor muts)  wordt hier lezen en schrijven geleerd aan de hand van chocoladeletters. Dat leert lekker! In de keuken zien we de ‘Kookpiet’ lekker bezig.   Nog leuker wordt het op de eerste etage. In de pakjeskamer zie je honderden pakjes klaarliggen voor 5 december. En wij mogen de Pakjespieten helpen met inpakken van nog veel meer geschenken. Wat een trotse gezichtjes lachen ons toe als de kinderen een ingepakt pakje op de stapel leggen. Maar ook de pietenslaapzaal en de slaapkamer van Sinterklaas zijn prachtig. Hier zien we zelfs het wasgoed van de Sint aan de waslijn hangen. Wist jij dat de Goedheiligman een witte onderbroek mét rood kruis draagt onder zijn tabberd? Aan alle details is gedacht: de Sint heeft zélfs zijn eigen bier meegenomen naar Nederland. …

het Landgoed van Sinterklaas

het Landgoed van Sinterklaas

het Landgoed van Sinterklaas

Sinterklaas Bier

Swingen met Sita (… en de Party Pieten)

Door naar het SiSaSinterklaasconcert: een wervelende show in het Duinrell Theater. Meerdere keren op een dag treedt Zangeres Sita hier op met de Party Pieten en natuurlijk Sinterklaas. Tenminste, als hij op tijd is. Want bij het begin van de show blijkt Sinterklaas zoek. Of toch niet… De Pietenpolitie trekt alles uit de kast om de goedheiligman te vinden. Of dat lukt? Dat verraad ik niet.  Toegang tot deze swingende show zit in je ticketprijs. Het SiSaSinterklaasconcert weet de kinderen van begin tot eind te boeien. Binnen enkele minuten na aanvang lopen mijn kids mee in een Pietenpolonaise. En bij de optredens van de ’Diva Piet’ en de ‘Party Pieten’ gaat het dak er bijna af. De vrolijke beats en gekke Pieten maken dat bijna niemand meer stil zit op zijn plek. Wauw wat een sfeer!

De overtreffende trap: de Magische Pieten Parade

Rond half twee kun je op het Landgoed van Sinterklaas naar de ‘Magische Pieten Parade’. Afgaande op de vooraankondigingen via de geluidsinstallatie staat er iets ‘groots en leuks’ te gebeuren. Om een goed zicht te hebben op de stoet, staan wij rond kwart over één klaar langs de route. Met een warme chocomel verzachten we de laatste minuten wachten. En dan….. schellen er opeens vrolijke Sinterklaas-disco-deuntjes uit de speakers en begint er een lange tocht van vreemde, grappige en opmerkelijke voertuigen vol met dansende, zingende, swingende en fietsende Pieten. Een vrolijke en leuke optocht.  Zo trekken er een Pietenbrandweerauto, een Pietentrein en zelfs een Pieten-politie en Pieten-pech auto aan ons voorbij. Ook Sinterklaas is vanzelfsprekend prominent aanwezig. Mijn kinderen genieten zichtbaar en ik vind dit toch ook wel erg leuk.

Pieten Parade

Pieten Parade

Pieten Parade

het Landgoed van Sinterklaas

Je zou het bijna vergeten: je bent in Duinrell

Naast alle Sinterklaasactiviteiten, kun je natuurlijk ook gewoon genieten van talrijke Duinrell attracties. In verband met het seizoen zijn niet alle attracties geopend. Maar er is nog steeds veel keus. Durfallen kunnen in één van achtbanen, de zweefmolen of bijvoorbeeld ‘zelf vliegen in de ‘Wild Wings’. En ook voor kleine kinderen is er veel keuze. En zélfs daar zie je dat Sinterklaas in het land is. Tijdens een ritje in de mini trein ontdek je dat ook de trollen cadeautjes hebben gekregen. Hoe leuk is dat!

het Landgoed van Sinterklaas

het Landgoed van Sinterklaas

Praktisch: alleen nog dit weekend (1 & 2 december)

Het Landgoed van Sinterklaas is nog dit weekend (zaterdag 1 en zondag 2 december) te bezoeken.  Daarna sluit de Goedheiligman zijn Landgoed en moet je een jaar wachten. Mijn tip: ga, want het is écht de moeite waard. En ook het Tikibad is open. Met een beetje geluk (of pech…) zie je Sinterklaas daar nog in zijn zwembroek.

Let op: Deze review is objectief geschreven. Ranja en Rosé ontvangt geen geld voor deze posting.

het Landgoed van Sinterklaas

Delen:


Bekijk op kaart

Het Landgoed van Sinterklaas: je gaat bijna weer geloven! – 1 en 2 december in Duinrell

Wassenaar, Duinrell, Wassenaar, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart