‘Cuisines mobiles et boissons’ en zeepkisten in Clingendael

Dit weekend

Door Willemijn – Zin in een feestje? En zin in een bezoekje aan een fijn park? Dan is het feest vandaag in Clingendael jou op het lijf geschreven.

Cuisines mobiles en boissons

De Wijkvereniging Benoordenhout bestaat vandaag namelijk 40 jaar. En dat laten ze niet zomaar aan zich voorbij gaan. Er is namelijk een festivaldag georganiseerd op de Oprijlaan van Park Clingendael. Vanaf 12 uur kun je hier terecht voor een gezellige Franse Broccante markt. Maar ook voor “Cuisines mobiles et boissons” zoals ze in deze chique Haagse wijk een Foodtruckfestival noemen. Daarnaast zijn er optredens van diverse dj’s en zijn er leuke kinderactiviteiten en oud-Hollandse spelletjes.

benoordenhout

In je Zeepkist de laan uit

Maar het hoogtepunt van de dag is zeker de ouderwetse Zeepkistenrace. Om 15.10 is er een defilé van zeepkisten en om 15.15 uur begint de race. En in het Benoordenhout zijn ze bekend met dit fenomeen, want jaarlijks wordt deze race ook met Koningsdag gereden. En als de opkomst nu net zo groot is als op 27 april, dan kun je zeker zijn van een prachtig kinderspektakel. Vanaf 17 uur staat de rest van de dag in het teken van gezelligheid, muziek, borrel en lekkere hapjes.

benoordenhout

Genieten in het park

En natuurlijk is het Park gewoon geopend. Dus als je voldoende hebt genoten op de markt, gewoon zin heb in een lekkere wandeling of even lekker wilt genieten op het gras of in de speeltuin dan hoef je maar een paar honderd meter het park in te lopen en je hebt een heerlijk rustige middag in het mooiste park van Den Haag.

benoordenhout benoordenhout

En zoek je iets anders leuks voor dit weekend? Klik dan hier.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

‘Cuisines mobiles et boissons’ en zeepkisten in Clingendael

clingendael

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart