5x modderen op modderdag

modderdag
Dit weekend

Door Willemijn – Ohhhhhhh!!! Dit vinden wij zo leuk! Heerlijk vies worden en spelen in de modder, welk kind houdt daar nu niet van? Nauurlijk weet ik ook wel dat er vast een paar zijn die niet van modder en viezigheid houden, maar die van mij horen daar duidelijk niet bij. Dus wij zijn dit jaar zeker van de partij op modderdag.

Verbinding met de natuur

Modderdag is in het leven geroepen om kinderen kennis te laten maken met modder. Want modder is heerlijk om mee te spelen, maar geeft oon verbinding met de aarde en de natuur. En elk jaar wordt modderdag groter. Dit jaar zullen al honderdduizenden kinderen de komende dagen actief zijn met modder. Zit jouw kind niet bij een opvang of BSO die modderdag organiseert? Niet getreurd, want er zijn ook leuke modderdagen in de buurt waar iedereen bij aanwezig mag zijn. En als je liever niet aan een activiteit meedoet, maar je eigen modderdag wilt hebben. Kijk dan snel naar mijn overzicht van tien fijne waterspeeltuinen. Hier vind je modder genoeg!

Natuurspeeltuin

Stadsboerderij ’t Waaygat in Scheveningen (vrijdag)

Vandaag kunnen alle kinderen komen modderen bij de kinderboerderij in Scheveningen. Tussen 10.30 uur en 15 uur staat de modder klaar voor kinderen van alle leeftijden.

Vies worden in het Bieslandse bos (vrijdag)

Vandaag kun je tussen 15 uur en 17 uur in het Bieslandse Bos terecht voor een modderdorp voor de allerkleinsten en een modder parcours voor de grotere kinderen. In het speelbos organiseert Staatsbosbeheer samen met Triodus en ROC Mondriaan een leuke dag voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

Bieslandse Bos - Modderdag

Modderen in het Prinsenbos (vrijdag)

Ook in het Prinsenbos in Naaldwijk is voldoende modder om lekker te spelen. Hier kun je vrijdag vanaf 15 uur terecht om een modderschilderij te maken of een kasteel te maken met modder. Wil je echt vies worden? Roetsj dan een aantal maal van de glijbaan en plons in de modder. Succes verzekerd.

Zandtaartjes en Leemkunst bij BuytenDelft (zaterdag)

In Delft kun je zaterdag gaan modderen bij kinderboerderij en Waterspeeltuin BuytenDelft. Misschien wel een ideaal uitje voor dit weekend met dit mooie weer. Want in de waterspeeltuin is het naast modderen ook prima spelen. Vanaf 10.30 uur tot 16.00 uur kunnen alle kinderen genieten van een modderbaan. Ook is er modderkeuken om de beste zandtaartjes te bakken. Wil je echt kunst maken van modder doe dan mee met de workshop Leemkunst. De modderbaan en de modderkeuken zijn gratis. Voor de workshop leemkunst betaal je € 2. Heb je abonnement voor de waterspeeltuin, dan maak je de leemkunst ook gratis.

Buyten

Modderbad en slootjespringen bij Kinderboerdrij Tanthof in Delft (zondag)

Nog niet voldoende genoten van de modder? Of nog geen tijd gehad om met modder te spelen? Ook zondag kun je nog lekker aanmodderen. Want bij kinderboerderij Tanthof kun je een duik nemen in het modderbad en springend over de sloot zien te komen. Extra stoer is het om mee te doen met de sportieve mini-mud-run. Liever wat rustiger activiteit? Maak dan een mooie klei knutsel.

Tanthof - modderdag

Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart