De beste tips voor een fijn moederdagweekend (11/ 12 mei)

Dit weekend

Door Willemijn – Zondag is het natuurlijk Moederdag. Verras jij je eigen moeder en/ of hoop je wellicht op een prachtig cadeautje van je eigen kids te krijgen? Hoe dan ook: zondag mogen mama’s was langer (uit)slapen en worden ze natuurlijk in het zonnetje gezet. Op moederdag is er veel leuks te doen in Den Haag, maar ook vandaag – zaterdag – hoef je je niet te vervelen. Wil je weten wat ik doe dit weekend? Kijk ook op Instagram: ranja en rosé . Fijn moederdag-weekend!

zaterdag

Nationale Molendagen

Vandaag en morgen zijn diverse molens in de regio geopend. Ik schreef donderdag al een blog met tips. Wil je de kinderen leren hoe een molen werkt, zelf zien dat je een boom tot planken kunt zagen met windkracht of eindelijk snappen hoe je droge voeten houdt in een polder? Bezoek dan eens een molen.

KNRM Reddingsbootdag in Ter Heijde

In Ter Heijde kun je zaterdag een toffe dag bij de reddingsbrigade beleven. Hier worden in het boothuis activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Niet alleen de Reddingsbriade van Ter Heijde en Monster is aanwezig, ook de Brandweer en de Politie uit het Westland laten zichzelf zien.

Praktisch: De Reddingsbootdag is vandaag tussen 10 en 16 uur. Je vindt de Reddingsbrigade aan de Strandweg 13 in Ter Heijde. Het is aan te raden om met de fiets te komen.

moederdag

Kinderworkshop in Museum Swaensteyn

Vandaag ga je in Museum Swaensteyn in Voorburg ter in de tijd naar Forum Hadriani, de plek waar Gera leefde tussen de Romeinen. Gera was een jonge vrouw die waarschijnlijk een Cananefaat was, maar graag een Romeinse vrouw wilde zijn! Voor kinderen is er een leerzame, speelse en actieve Romeinenworkshop waarin ze alles leren over het leven in de Romeinse stad, gelegen in het huidige Voorburg.

Praktisch: De workshop is geschikt voor kinderen vanaf ca 8 jaar. Als je een kaartje hebt voor het museum zijn er geen additionele kosten meer aan verbonden. Wel vindt het museum het fijn als je je aanmeldt via: secretariaat@swaensteyn.nl o.v.v. Romeinenworkshop 11 mei

moederdag swaensteyn 

Circus Kosmos in het Zeeheldentheater

In het Zeeheldentheater kun je kijken naar Circus Kosmos. Niet een echt circus, maar wel een toffe voorstelling. Bo en Bobby willen met hun ouders op avontuur, maar vader is opgeslokt door zijn computer en werk en hun koopzieke moeder leeft in haar telefoon. ’s Nachts verstoppen Bo en Bobby met behulp van handpoppen Sunny, Starlett en Luna al die stomme robotspullen diep in hun dromen. Nu moeten hun ouders wel mee op avontuur om alles terug te vinden…
In Circus Kosmos prikkelt Muziektheater Briza de fantasie en verwondering van kinderen met een breed scala aan mooie en gekke liedjes waarop gedanst en bewogen wordt en waarin bijzondere instrumenten voorkomen. En natuurlijk zijn er veel momenten waarop de kinderen mee kunnen doen.

Praktisch: De voorstelling begint om 14 uur in het Zeeheldentheater. Je kunt kaartjes bestellen via de website van het theater.

moederdagweekend kosmos

KoesKoes in Kooman’s Poppentheater

Heb je wel zin in een leuke en grappige voorstelling in het intieme Kooman’s Poppentheater? Dan kun je om half 3 genieten van de voorstelling KoesKoes. Het klimbuideldier Koeskoes woont eenzaam in het Rietland. Op een dag komt Wasco de Wasbeer voorbij in een bootje en samen doen ze mee aan de kookwedstrijd! Je kan gouden munten winnen! De culinaire vogel Guy de Lepelaer ziet er op toe dat niemand valsspeelt. Een grote kikker wil de hoofdprijs winnen en gooit roet in het eten. Maar Koeskoes en Wasco kunnen écht lekker koken… Wie zal de wedstrijd winnen?

Praktisch: Het adres van Kooman’s Poppentheater is Frankenstraat 66 in Den Haag. De voorstellingen zijn geschikt voor kinderen van 5 jaar en ouder. Kaarten zijn online te bestellen.

moederdagweekend koomans

Zondag (Moederdag)

Moeders gaan gratis naar het Omniversum

In het Omniversum draaien de leukste films. Natuurlijk niet de ‘normale’ bioscoopfilms, maar vooral bijzondere natuurfilms die op het grote ronde scherm ook heel mooi zijn. Zo kun je naar de film Panda’s. Dit is een film met een hoog knuffelgehalte over de reuzenpanda in China. Met kinderen is Backyard Wilderness misschien nog wel leuker. Een film over de natuur in je eigen ‘achtertuin’.

Praktisch: Moeders mogen zondag gratis naar de film. Voor vaders en kinderen moet uiteraard wel betaald worden. Kijk op de website van Omniversum om te zien welke films hier draaien.

Backyard Wilderness

De Kleine Zeemeermin in de Rijswijkse Schouwburg

In de Rijswijkse Schouwburg zie je op zondag ‘De Kleine Zeemeermin – De Musical’, een spetterende voorstelling voor het hele gezin. In dit prachtige swingende theatersprookje speelt Sita Vermeulen de lieve Kleine Zeemeermin. Ze woont heel diep in de zee, in het prachtige koraalbos, tussen de vriendelijke vissen. De Kleine Zeemeermin is de lieveling van haar vader, de koning van de zee. Op een dag, bij een hevige storm, redt zij een knappe mensenprins van een zinkend schip. Ze wordt op slag verliefd en wil niets liever dan bij hem zijn. Maar gaat dat lukken? Een zeemeermin en een prins?

Praktisch: De kleine Zeemeermin is te zien zondag om 16 uur in de Rijswijkse Schouwburg. Deze voorstelling is geschikt voor kids vanaf circa 4 jaar oud.

De Kleine Zeemeermin De Musical 002_Fotograaf - Wim Lanser

Rondleiding Bunkers in Scheveningen

Dit weekend is natuurlijk hét weekend voor een bezoekje aan het Atlantik Wall Museum Je kunt hier ervaren hoe het leven in deze bunker was in de 2e wereldoorlog middels een rondleiding van één van de bevlogen vrijwillige gidsen. Leuk en leerzaam. Wel raad ik je aan om heel kleine kinderen niet mee te nemen. Het is namelijk best wel een heftig uitje.

Praktisch: Zondag is de bunker aan de Badhuisweg geopend van 11 tot 16 uur..

Atlantik wall bunker

Moederdag knutselen bij Stadsboerderij Jacobahof

Bij stadsboerderij Jacobahof wordt dit weekend de theetuin geopend. En het is moederdag. Dat is natuurlijk een toffe combinatie. Dus terwijl de mama gnieten van een kopje thee kunnen kinderen lekker knutselen. Er wordt namelijk een knutselochtend georaniseerd. De kinderen gaan aan de slag met thee. Ze maken echte thee, vouwen het in zakjes, versieren mokken. Lijkt je dit wat? Geef je kind op voor deze superleuke activiteit en geniet, misschien ook wel met oma, van thee met een taartje misschien wel in de zon.

Praktisch: De activiteit is tussen 10.30 uur en 13 uur. Alle informatie vind je op de facebookpagina van deze kinderboerderij.

Gratis zwemmen voor moeders

Mijn kinderen vinden zwemmen echt het einde. Dus deze tip is een moederdagtip die vooral ook leuk is voor de kids. Moeders kunnen op moederdag gratis zwemmen in de gemeentelijke zwembaden in Den Haag. Als je wilt zwemmen meld je je met de kids bij de kassa van het zwembad. Je hoeft dan niet voor jezelf te betalen. Kinderen en vaders betalen wel het normale tarief.

Vogels in het voorjaar in Cronesteyn, voor kinderen met begeleiders

In de lente is er veel te zien in de polder. Daarom is deze excursie van het IVN, speciaal voor kinderen en een begeleider een aanrader. Deze excursie gaat over de vogels die in polderpark Cronesteyn verblijven. Natuurlijk vooral veel aandacht voor de weidevogels, maar ook zangvogels komen aan bod.

Praktisch: Deze excursie begint om 13 uur en duurt ca 2 uur. Als je een verrekijker hebt, zeker meenemen! De excursie start vanaf de Tuin van de Smid, Polderpad 8 in Leiden. Aanmelden is niet noodzakelijk.

Maak een bloemenpers in Science Centre Delft

Nu het lente is komen er ook steeds meer bloemen. Helemaal als het binnenkort nog wat warmer wordt. En dan heb je geluk als je een bloemenpers het gemaakt deze moederdag. Met deze zelfgemaakte bloemenpers kun je de mooiste bloemen namelijk zelf drogen en bewaren. Of droog de schitterendste bloemen en maak er een mooi cadeautje van voor je allerliefste moeder.

Praktisch: Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk, je kunt je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De gehele dag wordt deze workshop gegeven en de eerste sessie start rond 12:00 uur. Deze workshop is voor kinderen van alle leeftijden. Bij jongere kinderen is begeleiding van een ouder of verzorger nodig. De workshop kost 3,50 bovenop de entreeprijs.

Gratis koffie voor moeders bij Paagman

Zoals elk jaar zet Paagman alle moeders vandaag in het zonnetje zetten. Daarom worden moeders getrakteerd op een gratis kopje koffie of thee in het Kicking Horse Café in Paagman op de Fred en bij Coffee & Tea bij Paagman in het centrum.

Praktisch: De actie geldt voor alle moeders, dus ook voor bonusmoeders, stiefmoeders, pleegmoeder en andere moeders. Paagman zal geen controle uitoefenen op het moederschap, dus kom vooral gezellig langs met je kinderen of met je eigen moeder. De actie geldt voor een kleine koffie of thee. De vestiging op de Fred vind je Frederik Hendriklaan 217. De vestiging in het centrum zit op de Lange Poten 41. De actie geldt niet voor de vestiging in Delft.

Beide dagen

Japanse Tuin Clingendael

Zin om even te genieten van prachtige natuur en cultuur? Bezoek dan de Japanse tuin op Landgoed Clingendael. De hier tijdelijk opengestelde Japanse tuin is ook dit jaar weer prachtig. Echt een bezoekje waard. En ook Clingendael zelf is absoluut heerlijk.

Praktisch: toegang tot de Japanse Tuin is gratis. Je vindt de Clingendael in Benoordenhout.

Romeinen in Archeon

Ook dit weekend kun je in het Archeon genieten van de Romeinenweek. Een aanrader, zowel voor kids als voor ouders. Want de komende dagen zijn er diverse extra activiteiten rondom de Romeinen. Dagelijks vindt het spectaculaire gladiatorengevecht plaats, kun je kijken naar de tempelceremonie bij de Romeinse tempel en worden de rituelen en gebruiken rondom het badhuis getoond. Ook kun je een bezoek brengen aan de Romeinse kapsalon en schoonheidssalon.

Praktisch: voor meer informatie over de Romeinenweek en Archeon kijk je hier.

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Voor de genoemde voorstellingen waren bij publicatie nog voldoende kaarten beschikbaar. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart