De leukste weekendtips voor moederdag en meer (13 en 14 mei)

Dit weekend

Aankomend weekend is het moederdag! En daar verheugen we ons natuurlijk allemaal héél erg op. Lekker lang uitslapen, rustig wakker worden met ontbijt op bed en dan de mooiste knutsels krijgen van de allerliefste kindertjes. Heerlijk! Maar daar kunnen we natuurlijk niet het hele weekend mee vullen. Dus heeft Ranja en Rosé weer de leukste tips voor het weekend op een rijtje gezet. En uiteraard zijn dat dit weekend wel extra veel fijne dingen voor kids én moeders.

Lentefair bij de Smulhoeve (zaterdag in Leidschenveen)

Bij kinderboerderij Landzigt en bij de Smulhoeve kun je zaterdag genieten van een leuke Lentefair. Duurzaamheid is hier het centrale thema, dus je moet niet verbaasd zijn als je een vuilnismannen-act treft. Of leert trommelen met rommel. Maar ook een leuke markt en rommelmarkt, allerlei lekkers en activiteiten voor de kinderen zul je vinden op de Lentefair. En zoals bij een kinderboerderij hoort in de lente kun je een kijkje nemen bij de schapen die geschoren gaan worden zaterdag.

Molenweekend (zaterdag en zondag, landelijk)

Zaterdag en zondag zijn de meeste molens in Nederland geopend voor het publiek. Dus wil je eens een molen bezoeken en zien hoe het graan gemalen wordt of het water omhoog gepompt wordt, dan is dit je kans! Kijk snel hier voor zes leuke molens in en om Den Haag mét extra activiteiten voor de kinderen.

Molendag voorburg

Mama market bij MaMa Kelly (zondag in Den Haag)

Voor een heerlijke markt, speciaal voor mama’s moet je dit weekend bij MaMa Kelly zijn. De MaMa‘s Market is dé lifestyle markt van Den Haag. Voor de leukste fashion, accessoires en fijne interieurspullen ga je hier zondag zeker slagen. Maar er is ook een uitgebreide Food Market, waar je heerlijk kunt genieten. Grote picknicktafels, leuke foodtrucks en natuurlijk heel veel gezelligheid en muziek. Voor de kids is er een heuse Kids Playground, waar de kinderen zeker geen genoeg van zullen krijgen. Zo kunnen ze springen op het luchtkussen, zich laten schminken en zelf met graffiti spuiten.

moederdag mama kelly

Moeders mogen gratis naar Drievliet – met artikel uit de Posthoorn (zondag in Den Haag)

Drievliet is het enige pretpark dat écht in Den Haag ligt. En heel leuk om eens een bezoekje te brengen. Uiteraard is het vooral voor de kinderen genieten van de verschillende attracties en spannende achtbanen. Maar ook voor ons als ouders is het en waar uitje.

En zondag kun je als moeder gratis naar binnen! Want het is moederdag. Maar daar moet je wel iets voor doen. Je mag alleen gratis naar binnen als je dit artikel uit de Posthoorn hebt uitgeknipt. Dus even op zoek naar een Posthoorn van deze week als je Drievliet wilt bezoeken.  En dan is het zondag extra genieten van dit leuke uitje.

Moederdag drievliet

Mama’s gaan gratis naar het Omniversum  (zondag in Den Haag)

Op moederdag kunnen de moeders gratis naar het Omniversum. Natuurlijk wel in gezelschap van een betalend kind of betalende papa. Een aanrader is de animatiefilm Fly me to the Moon, over drie vliegjes die stiekem de eerste maanlanding mee maken. Voor kids heel leerzaam en voor ouders zeker ook vermakelijk. Hij draait al een tijdje, maar heb je hem nog niet gezien dan is dit je kans. En ben je al bij Fly me tot he moon geweest? Niet getreurd, want het Omniversum heeft zondag weer een volle programmering met de mooiste documentaires. Let op! Reserveren is wel aan te raden, want het Omniversum verwacht dat het druk wordt komende zondag.

moederdag omniversum

Juniors Go Dutch (zondag in Theater de Veste, Delft)

Volgens mij dromen alle kleine meisjes er van om balletdanseres te worden. En misschien vinden de grote meisjes het wel heel leuk om jong ballet talent te zien optreden. In Theater de Veste in Delft brengt de Junior Company van Het Nationale Ballet een tourneeprogramma vol verassingen. In Juniors Go Dutch nemen de jonge, internationale toptalenten van Het Nationale Ballet je mee in de Nederlandse balletgeschiedenis, aan de hand van werk van meesterchoreografen en aanstormend talent.

En het is extra leuk om te zien hoe de dansers zich voorbereiden op de voorstelling. Om dat te laten zien kun je een openbare les bijwonen. Om 13.30 uur organiseren kun je bij de openbare les aanwezig zijn. Daarin geeft Ernst Meisner meer achtergrond over de company en het programma.

En na afloop van de voorstelling is het mogelijk om de dansers te ontmoeten en vragen te stellen en wellicht mee op de foto gaan. Een zondagmiddag vol ballet dus in Delft!

moederdag ballet

Koninginnekermis in Emma’s Hof (zondag in Den Haag)

Een beetje verwarrende naam voor dit leuke event. Want bij Emma’s Hof kun je zondag een koninginnekermis bezoeken. En dat is niet een verlate koningsdag, maar een gezellige middag met allerlei leuke oud-Hollandse spelletjes, veel gezelligheid en lekker eten. En dat in de mooiste binnentuin van Den Haag. Zo kun je blikbutsen, slurfslingeren, sjoelen en knotsgek kegelen. Maar ook genieten van een kip van het spit of een gezellige borrel.

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart