zaterdag 17 maart: Museumnacht Kids Den Haag – Beest(n)achtig leuk

Dit weekend

Door Willemijn – Aanstaande zaterdag 17 maart is in Den Haag de Museumnacht Kids. Tijdens deze ‘nacht’ openen vele musea en diverse andere (culturele) instellingen hun deuren vanaf 17.00 uur met een speciaal programma voor kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar. Op basis van het programma belooft het een grootse, mooie, feestelijke en vooral beestachtig leuke Museumnacht te worden. Het thema is van de Museumnacht Kids is dit jaar is immers … ‘Beestenboel’!

Rockende kikkers

Het begint al met de feestelijke start van de Museumnacht Kids in het Gemeentemuseum: vanaf 16.30 uur (deuren open om 16.00 uur) openen de rockende kikkers van de – onder kikkers zeer populaire band – de RockFrogs de nacht. Ze wisselen hun optredens af met grappen en verhaaltjes. Maar als ze eenmaal beginnen te spelen, dan moeten je natuurlijk wel meespringen en zingen (ehh… kwaken).

RockingFrogs

Fotocredit: Museumnacht Kids/ RockingFrogs.

Wat een keuze

Dit jaar doen er 22 musea en diverse andere instellingen mee aan de Museumnacht kids. Het aanbod is daarmee overweldigend, maar het kiezen is daardoor lastig. In alle musea vind je activiteiten rondom het thema Beestenboel. Zo kun je in Muzee Scheveningen je eigen kartonnen zeebeest maken. Er zijn een paar ervaren ‘cardboarders’ die met tips en tricks van jouw creatie in een handomdraai een eng zeemonster maken. In het Mauritshuis kun je samen met Maurits Muis op zoek naar de meer dan 100 dieren die her en der (verstopt) staan op de meesterwerken die hier hangen. Maar ook kun je bijvoorbeeld meedoen aan de workshops ‘kriebelbeestjes’ of ‘Woetsj, je eigen fantasiedier’. En over fantasiedieren gesproken: bij Escher in het Paleis vind je ‘van mier tot fabeldier’ over de vreemde en wonderbaarlijke dierlijke creaties zoals Escher die verzon. Dit zijn nog maar drie musea als voorbeeld. Ook in de andere elf zijn van allerhande (beestachtig) leuke activiteiten.

Muzee

Fotocredit: Museumnacht Kids/ Muzee

Escher

Fotocredit: Museumnacht Kids/ Escher in het Paleis

Er is nog veel méér

Wil je even bijkomen? In het Filmhuis Den Haag plof je neer in een zachte pluche stoel voor een korte kinderfilm over lieve of enge beestjes op het witte doek. Films voor kinderen van 4-7 worden afgewisseld met films voor kids van 8-12 jaar. Even verderop – in de Tweede Kamer – kunnen de wat oudere kinderen kijken of ze een ‘politiek dier’ zijn. Ooit willen ervaren hoe zo’n Kamerzetel nu zit? Probeer het zelf uit (let op: neem je ID hiervoor mee). En schuilt er in jou of je kids een feestbeest? Sluit dan de Museumnacht Kids dansend en swingend af tijdens de kidsdisco afterparty in de salon van Het Haags Historisch Museum. Ouders vermaken zich ondertussen in het bijbehorende café.

Fotocredit: Museumnacht Kids/ Haags Historisch Museum

Hop-on-hop-off bussen

Tijdens de gehele Museumnacht Kids is er museumwaardig vervoer geregeld. Tussen de verschillende deelnemende musea en overige instellingen rijden de hele avond prachtig klassieke bussen van het Haags Openbaar Vervoer Museum (HOVM). Deze bussen staan meestal te pronken in het museum, maar kun je dus deze avond gebruiken als ‘hop-on-hop-off’ bus. Ze rijden elk kwartier en met je Museumnacht polsbandje mag je gratis mee. En mocht je gedurende de avond trek krijgen? In diverse musea (waaronder het Mauritshuis, Museon, Gemeentemuseum, etc) worden lekkere snacks of zelfs complete maaltijden geserveerd – zowel voor ouders als voor kids.

HOVM

Fotocredit: HOVM.

Winactie

Wil jij naar de Museumnacht Kids? Dat kan. Ranja en Rosé mag één maal 3 en één maal 2 kaarten verloten onder haar volgers.  Om te kunnen winnen:

– like je Ranja en Rosé; en

– vertel je onder de post van zondag 11 maart waarom jij wilt winnen.

Deze actie loopt tot en met dinsdag 13 maart. Woensdag 14 maart maken we de winnaar bekend.

Tickets

Wil jij zeker zijn dat je met jouw kinderen naar de Museumnacht Kids kunt? Koop dan hier te tickets. Met één kaartje (€ 7,50 p.p.) heb je toegang tot vrijwel alle activiteiten. Wil jij weten wat de Museumnacht Kids biedt buiten de activiteiten die in deze blog staan? Kijk dan snel naar het programma van de avond.

Let op: voor sommige activiteiten geldt een kleine toeslag. Koop je je kaartje voor maandag 12 maart? Dan ontvang je het toegangsbewijs in de vorm van (een) polsbandje(s) per post thuis. Koop je ze maandag of later? Dan ontvang je een e-ticket dat je op één van de vier inwisselpunten kunt ruilen voor een polsbandje.

Meer museum inspiratie? In onze top-10 van leuke Haagse musea voor kids vind je onze favorieten. (let op: de meeste ervan zijn open tijdens de Museumnacht Kids, maar niet allemaal).

Delen:


Bekijk op kaart

zaterdag 17 maart: Museumnacht Kids Den Haag – Beest(n)achtig leuk

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart