zaterdag 4 mei: Nationale Kinderherdenking in Madurodam (incl. gratis toegang tot park)

Door Willemijn – Mei is begonnen. En de eerste belangrijke dag deze maand is natuurlijk Dodenherdenking. Over enkele dagen is het 4 mei: de dag waarop we Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van alle vredesmissies daarna herdenken. Een bijzondere dag, waar ik natuurlijk ook mijn (nog kleine) kinderen iets van wil meegeven en mee wil laten opgroeien. Een mooie manier om dit te doen is tijdens de Nationale Kinderherdenking in Madurodam.

Een echte herdenking – maar dan speciaal voor kinderen

De Nationale Kinderherdenking is vergelijkbaar met de Nationale Herdenking op de Dam. Doordat de herdenking in Madurodam speciaal voor en door kinderen is, sluit die meer aan bij de belevingswereld van jongeren. Kinderen treden op met zang, dans en theater.  Voor heel kleintjes is het minder geschikt. Ik denk voor kinderen vanaf ca. 7 jaar dat deze avond heel mooi en leerzaam is. Het programma ziet er als volgt uit:

  • 19:00 uur – Verzamelen op het George Maduroplein
  • 19:30 uur – Verschillende optredens voor en door kinderen
  • 20:00 uur – 2 minuten stilte
  • 20:02 uur – Kranslegging door burgemeester Madurodam en de locoburgemeester van Den Haag
  • 20:10 uur – Kinderdefilé dóór Madurodam
  • 21:00 uur – Einde programma

Meld je nu aan en bezoek gratis Madurodam

Wil jij naar de Nationale Kinderherdenking komen? Meld je dan aan via de speciale website. Let op: de herdenking is van 19.00 – (circa) 21.00 uur. Aanmelden is verplicht en ik raad je aan om niet te lang te wachten. Deze herdenking wordt namelijk ieder jaar groter. Als je tot de deelnemers behoort, mag je op 4 mei vanaf 15.00 uur gratis Madurodam in en ga je ’s avonds dus naar de herdenking. Kortom: een mooie middag en een bijzondere avond in één. Ben je niet in de gelegenheid om de herdenking bij te wonen, dan kun je samen met de kinderen ook kijken naar het kanaal 13 van Ziggo. Daar wordt de uitzending dit jaar voor het eerst live uitgezonden.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

zaterdag 4 mei: Nationale Kinderherdenking in Madurodam (incl. gratis toegang tot park)

madurodam

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart