Frisse neus halen op Nieuwjaarsdag (met warme choco)

nieuwjaarsdag 3
Dit weekend

Mogelijk voel je je, net zoals ik, vandaag niet top. Ik lag er gisteren te laat in, heb een glaasje (of twee) te veel gedronken en zit te ontbijten met een lekkere oliebol. Tot overmaat van ramp waren de kinderen vanmorgen slechts een kwartiertje later wakker dan normaal. Nu is het misschien aantrekkelijk om op de bank te gaan liggen. De Linda. er bij en Netflix aan. Ik voorspel dat dat hier zal niet gaan, want de kinderen vinden de Linda. saai, willen liever Nickelodeon kijken en zijn na een hele ochtend binnen spelen wel toe aan een beetje buitenlucht. Daarom heb ik een paar tips om vandaag een lekker frisse neus te halen. Ik heb al een keer een top tien naar buiten met de kinderen geschreven. Nu een rijtje met fijne buitenlocaties, maar alleen als je er vandaag ook een warme choco bij kunt krijgen!

Duik in de poldersloot bij de Tuin van de smid

Ook in Leiden, maar dan bij Polder Cronesteyn kun je heerlijk naar buiten én lekker genieten van warme choco. Want bij De tuin van de smid  zijn ze niet alleen geopend voor iets lekkers, maar ook voor een koude nieuwjaarsduik. Dus wil je zien hoe stoere mannen en vrouwen een duik nemen in een poldersloot, dan kun je hier lekker gaan kijken. En de wandeling van de auto naar De tuin van de smid geeft je al een frisse neus.

Tuin van de smid - nieuwjaarsdag

Tuin van de smid - nieuwjaarsdag 2018

Een duinwandeling in Het Panbos

Als je echt even wilt genieten van de duinen, dan is een bezoekje aan Het Panbos heel fijn. Voor ons was dit de herontdekking van 2017! Wij wandelen hier echt heel graag, omdat het zo mooi en divers is. Dit duingebied biedt veel voor kinderen en ouders. Je kunt een fijne paaltjesroute lopen, er is een hertenkamp, meerdere speeltuinen en een horeca. Als ik de mobiele site moet geloven zijn ze vandaag gewoon geopend.  Let op! Het pannenkoekenhuis aan de overzijde van de weg is vandaag gesloten.

nieuwjaarsdag 2018 - Panbos

nieuwjaarsdag 2018 - Panbos

Bezoek het strand of de Wassenaarse duinen

Je kunt natuurlijk ook lekker naar het strand. Vandaag zou ik Scheveningen mijden als je niet zo heel veel zin hebt in de drukte van de nieuwjaarsduik. Natuurlijk is hier voldoende geopend om een lekker warme choco te drinken. Wil écht wandelen dan kan ik de Wassenaarse duinen aanrader. Je kunt kiezen of je de auto halverwege neerzet en met een lekkere duinwandeling via de Ganzenhoek naar het strand loopt of dat je doorrijdt tot de strandopgang en daar een lekkere strandwandeling gaat maken. En ondanks dat hier geen strandtenten staan kun je voor een warme choco terecht bij De Badmeester. Voor vroege vogels (vanaf 10.30 uur) hebben ze een lekkere oliebol klaarstaan. En om 12 uur is ook hier een nieuwjaarsduik.

wassenaarse Slag - Nieuwjaarsdag

Loop een rondje Valkenburgse meer

In Valkenburg kun je een wandeling maken langs het Valkenburgse Meer. Je kunt helaas niet een rondje rond het meer lopen, want een klein stukje is niet toegankelijk. Maar een stukje lopen langs het meer geeft je wel direct een frisse neus. Om 13 uur kun je hier ook het meer in. Heb je daar geen zin in, stop dan bij Brasserie Buitenhuis voor een lekkere warme choco. Ook voor kinderen is dit een fijne plek om lekker te zitten.

Ga op avontuur in Meijendel

Meijendel als natuurgebied is natuurlijk 365 dagen per jaar geopend. Maar ook het bezoekerscentrum De Tapuit én de pannenkoekenboerderij zijn vandaag geopend . Je kunt vandaag dus terecht op de Boerderij voor een warme choco of een lekkere pannenkoek na je wandeling. Je kunt ook de leuke avonturentocht lopen die bij het Bezoekerscentrum klaarligt. Deze wandeling van ca anderhalve kilometer gaat door een mooi stuk van Meijendel en eindigt vervolgens in het Monkeybos voor een lekkere ronde klimmen. Wij hebben hem gelopen aan het begin van de vakantie en het is echt een leuke route, zowel voor jezelf als voor de kinderen. Je bent in De Boerderij al welkom vanaf 9 uur voor iets lekkers. Dus ook als je net als ik al vroeg uit bed bent door actieve kindjes kun je hier al vroeg aan de wandel.

nieuwjaarsdag 2018 - Meijendel

nieuwjaarsdag 2018 - Meijendel

Live muziek in Leidse Hout

De Leidse Hout is een heel mooi park in Leiden. Dit park is ooit in de jaren 30 aangelegd om mensen werk te verschaffen bij de aanleg. In die tijd is er voor gekozen om vooral Nederlandse bomen, zoals beuken en eiken. Maar er is ook veel water, bos en open veldjes. Daarnaast is er ook een gezellig theehuis in een prachtig gebouw. Vandaag kun je hier terecht voor een warme drank, maar ook om te genieten van een gezellige middag met een saxofonist voor de live muziek. Daarnaast is er een klein speeltuintje en een bokkenparkje.

Leidse hout - Nieuwjaarsdag

 

Heb je zelf nog fijne buitentips? Ik ben heel benieuwd, dus laat ze weten.

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart