Dit weekend: Opening strandseizoen in Scheveningen en Kijkduin

Dit weekend

Door Willemijn – Precies 200 jaar geleden bouwde Jacobus Pronk het eerste badhuis op Scheveningen, een klein houten huisje met vier badkuipen met zeewater. Zo ontstond de eerste badplaats van Nederland. Dat wordt het hele jaar gevierd: dit weekend met een grootse opening van het strandseizoen, zowel in Kijkduin als op Scheveningen kun je het hele weekend genieten.

Bon Fire Beach (vrijdag en zaterdag)

Van het Zuiderstrand tot Zwarte pad strekt zich vandaag en morgen een tweedaags festival uit waar je misschien wel een kijkje wilt gaan nemen: het BonFire Beach Fest. Cultuur, concerten bij het kampvuur en culinair genieten gaan samen met sportieve activiteiten aan zee. Speciaal bij Bora Bora kunnen kinderen terecht voor een creatieve workshop en bij de Fat Mermaid kun je al vanaf 15 uur genieten van gezellige foodtrucks. Mogen jouw kinderen opblijven dan kun je om 20 uur gaan kijken naar een imposante vuurtuin “Les installations de feu” van tientallen vuurinstallaties. Dat belooft echt hét hoogtepunt van het weekend te worden.

Lentefeest bij Strandpaviljoen Zuid (zondag)

Standpaviljoen Zuid vinden wij een van de fijnste strandtenten in Den Haag. Je kunt hier normaal fijn zitten en lekker eten. De sfeer is top. Het echte strandgevoel. En dat vieren ze zondag met een lentefeest. Voor ouders een leuke markt, goed eten, fijne muziek en voor kinderen een kidscorner en lekker treasure hunten.

Kijkduin Sunrise (zondag)

Ook in Kijkduin wordt dit weekend feest gevierd. Je kunt hier zondag genieten van allerlei vormen van straattheater. Een lichtshow met badeenden, een mini-escaperoom, een rondje in een badkuip of genieten van een fijne band. Ook voor kinderen zijn er speciale kinderactiviteiten. Kortom een fijne dag voor jong en oud.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart