Superleuke tips voor een zonnig Paasweekend (20, 21 en 22 april)

Dit weekend
  • Door Willemijn – Het Paasweekend is begonnen. Ga jij met de kids eieren schilderen? Of eieren zoeken misschien? Of beide? Mocht je even géén ei meer ‘kunnen zien’ dan zijn hier diverse leuke tips voor een (k)ei gezellig Paasweekend. En trouwens, het wordt ontzettend mooi weer te worden. Kijk dus ook even naar deze top speeltuinen in en om Den Haag. Of ga lekker naar buiten met de kids. Heel veel plezier.

Alle dagen (zaterdag, zondag en maandag)

De Koningskermis staat weer op het Malieveld

Vanaf vrijdag en dus ook dit weekend staat de Kermis weer op het Malieveld. Mijn kinderen vinden de kermis heel leuk. Dus als ik dan toch in de stad ben gaan we wel even een rondje lopen en genieten van een rondje in de draaimolen en een suikerspin.

Praktisch: de kermis is geopend vanaf 13.00. Er zijn attracties voor klein en groot.

Liever naar de kermis in Leiden? Dat kan, want ook daar kun je zwieren en zwaaien op de Lammermarkt.

Openingsweekend Stoomtrein Katwijk – Leiden

Een leuk uitje om met kinderen te doen is een bezoekje aan de Stoomtrein Katwijk – Leiden. Je kunt hier meerijden op een ouderwetse stoomtrein, bent welkom in verschillende locomotieven en kunt zelf miniatuurtreintjes besturen. Ik schreef er een blog over, dus lees die snel voor alle informatie.Spring aan boord, de trein vertrekt elk moment!

Eitje – een wandeling door Meijendel

Meijendel is altijd prachtig, maar nu de piepjonge, zachtgroene blaadjes langzaam uit de knoppen komen is het een prachtig mooi gebied om te wandelen. Speciaal voor kinderen heeft de Duinwachter weer een wandeling uitgezet, deze keer met als thema, hoe kan het ook anders met Pasen, eieren. In Meijendel wonen allerlei soorten vogels. Vogels bouwen graag een nest voor hun eieren in de duinen. Maar welke vogel hoort bij welk ei? Je ontdekt het tijdens deze speurtocht! Heb je alle antwoorden gevonden? In De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea, krijg je een chocolade-eitje als prijsje.

Praktisch: De speurtocht kun je ophalen in het bezoekerscentrum.

Leuke familiefilms

Heb je zin in een luie stoel? Ga dan lekker naar één van de mooie kinderfilms. Zo zie je in het Filmhuis Den Haag dit weekend de film ‘Mascha en de Beer 2’ of de heerlijke kinderfilm Circus Noël. In deze laatste film loopt Karo weg van huis. Ze reist mee met haar circusvrienden Victor en Tonie van Circus Noël, dat onverwachts mee mag doen aan een belangrijk circusfestival. En dat is het begin van een wel heel spannend avontuur…

Ook in Omniversum zie je diverse prachtige 3D films. Waaronder de topper Backyard Wilderness. Een film die een echte lust voor het oog is. Of bezoek ‘Panda’s a new Story‘. Daar ga je spontaan van knuffelen. En vergeet ook ‘Fly me to the Moon‘ niet. Tijdelijk terug in Omniversum.

Heb je zin in een klassieker? Bezoek dan bij Pathé: ‘ Dumbo, het vliegende olifantje’. Deze Disney klassieker is opnieuw uitgebracht en krijgt hele goede reviews. Ik ga er zelf naar toe voor de kids – en voor wat jeugdsentiment. Of ga naar Klara en de Gekke Koeien. Een grappige film waarbij je kids genieten van grappige gekke koeien. Wij zagen hem en genoten.

Klara en de gekke koeien

Paasmarkt op het Lange Voorhout

Op het Lange Voorhout en de Lange Vijverberg vindt traditioneel met Pasen een paasmarkt plaats. Drie dagen lang, op zaterdag, Eerste én Tweede Paasdag, kun je heerlijk struinen langs kraampjes met kleding, sieraden, antiek, boeken en artikelen uit moeders en grootmoeders tijd. Op de Lange Vijverberg is van alles te koop en op het Lange Voorhout is speciaal ruimte voor de Home Made Market. Met Pasen is het prachtige, historische Voorhout dus een bezoekje waard. Voor kinderen zijn speciale prijsjes te winnen met touwtje-trekken. Ook kunnen ze lekker springen in een springkasteel.

Zaterdag

Beleef het in het Haagse Bos

Vandaag kun je in het Haagse Bos terecht voor een leuke (bijna nieuw) festival. Hier is namelijk Beleef het in het Haagse Bos. Rond de grote vijver, verscholen in het bos, ontmoet je dansers, circusartiesten, een operazangeres, muzikanten, een verhalenverteller, een dichter… en nog veel meer boeiende artiesten. Een middag om je te verbazen dus.

Praktisch: Het Festival vindt plaats tussen 14 uur en 17 uur. De locatie is bij de grote vijver, aan de kant van het fietspad langs het Paleis. Het festival is gratis te bezoeken en iedereen is welkom.

Bonfire Beach Festival

Van het Zuiderstrand tot Zwarte pad strekt zich vandaag een festival uit waar je misschien wel een kijkje wilt gaan nemen: het BonFire Beach Fest. Cultuur, concerten bij het kampvuur en culinair genieten gaan samen met sportieve activiteiten aan zee. Al in de ochtend kun je terecht om te gaan strandjutten. Op de boulevard is een markt en ’s avonds vanaf 19 uur zijn er diverse acts met vuur.  Mogen jouw kinderen echt opblijven dan kun je om 21 uur gaan kijken naar een imposant vuurspektakel op het strand. Dat belooft echt hét hoogtepunt van het weekend te worden. Voor het programma kijk je op de website van het evenement.

Toverbosch Aardefeest

Het Aardefeest staat voor licht, leven en bloei. Dat wordt dit weekend gevierd in het Toverbosch. Samen dans je  rondom de meiboom. Ook kun je de de  Tover(moes)tuin vullen met jonge plantjes en zaden. En je gaat niet met lege handen naar huis. Want als je het leuk vindt kun je een mini-tovertuintje maken. Toverbosch is een mooi natuur-initiatief op de grens van Bezuidenhout en Mariahoeve.  Wil je hier meer over weten, kijk dan eens op de website van het Toverbosch.

Praktisch: Het Aardefeest is onderdeel van een reeks natuurvieringen op Toverbosch, Je bent welkom tussen 10 en 16 uur om mee te doen. Het Toverbosch vind je op Vlaskamp 1A in Den Haag. De ingang is tussen Zwembad Overbosch en het Politiebureau.

Pasen in de Keizerstraat

Ga je naar Scheveningen, lekker naar het strand? Dan is een bezoekje aan de Keizerstraat ook leuk. Hier wordt namelijk zaterdag Pasen gevierd samen met Anna, Elsa, brandweerman Sam en de Paashaas. Ook kunnen de kinderen deelnemen aan een van de activiteiten zoals eieren versieren, mandje knutselen, laat je schminken of kom de rebus oplossen in de straat.

Praktisch: Pasen wordt in de Keizerstraat gevierd tussen 12 en 17 uur.

Pasen bij Buytendelft

Bij Stadsboerderij BuytenDelft in Delft kun je zaterdag niet alleen lekker kijken naar de dieren of spelen in de waterspeeltuin. Je kunt ook genieten van fijne paasactiviteiten. Zo kun je paasblokjes zoeken in de waterspeeltuin en eieren verven. Of wil je liever op de foto met de paashaas? En natuurlijk zijn er, zo midden in de lente ook weer volop jonge dieren, lammetjes in de wei of kleine kuikentjes.

Praktisch: BuytenDelft vind je aan de Korftlaan in Delft. Tussen 10 en 16 uur kun je in de waterspeeltuin paasblokjes zoeken en gekookte eieren verven. Ponyritjes kun je tussen 12 en 15 uur maken en een lekker paasbroodje rooster je tussen 11 en 16 uur boven het kampvuur.  Op eerste en tweede paasdag is BuytenDelft geopend, maar zijn er geen speciale activiteiten.

Bouw mee aan JOJO de bultrug in Muzee

In Muzee kan iedereen meehelpen om een gigantische kunstwerk van JOJO de Bultrugwalvis te maken. Hier wordt namelijk een bultrugwalvis ware grootte nagebouw van plastic drinkflesjes. Daar zijn zeker tienduizend flesje voor nodig. Dus neem je plastic flesjes mee, wel even schoon spoelen en etiket er af halen, en kom bouwen. En als je toch in Muzee bent, dan is een bezoekje aan Rumphius Rariteitenkabinet ook een aanrader.

Praktisch: Iedereen is welkom, jong en oud in Muzee Scheveningen. Er wordt tussen 13 uur en 18 uur gebouwd. Muzee vind je aan de Neptunusstraat 90-92 in Den Haag.

Kikker komt op bezoek – voorleestheater bij Paagman

Zijn jullie ook fan van kikker? Die leuke kikker met zijn rood-wit gestreepte broek? Kom dan vandaan om 11 uur naar Paagman op de Fred of om 15 uur bij Paagman in Delft. Eerst wordt er een mooi Kikker verhaal voorgelezen en daarna kun je met Kikker op de foto.

Praktisch: De toegang is gratis, maar het is wel de bedoeling dat je je even aanmeldt. Om 11 uur is Kikker op de Fred en om 15 uur is Kikker in Delft.

Tulpen plukken in Delft

Vandaag kun je in Delft, bij het station je eigen boske tulpen plukken. Ook is Something Extra aanwezig om je even te verkleden in een mooi kostuum uit de Gouden Eeuw. Om 11 uur opent burgemeester Marja van Bijsterveldt het evenement door een eerste bosje tulpen te plukken. Zij heeft zelf ook geholpen met het planten van de tulpen in december. Toen gingen 90.000 bollen de grond in, deels met een machine en deels met de hand. Samen met de 125.000 tulpen van vorig jaar (die dit jaar grotendeels opnieuw uitkomen) zijn er dus 215.000 bollen.

Praktisch: Je bent vanaf 11 uur welkom om een bosje te plukken. De kosten voor een bosje tulpen plukken zijn 1 euro.

Zondag

Rupsje Nooitgenoeg in de Koninklijke Schouwburg

In de Koninklijke Schouwburg staat vandaag een fijne theatervoorstelling voor je klaar. Hier kun je naar rupsje Nooitgenoeg. Natuurlijk is het verhaal bij je bekend, over het hongerige rupsje dat uiteindelijk een vlinder wordt. Maar de voorstelling bestaat uit 4 korte verhalen. Zo maak je zondag ook kennis met het Blauwe Paard, Vader Zeepaard en het Eenzame Vuurvliegje.

Praktisch: Deze voorstelling is geschikt voor kinderen van 2 jaar en ouder. Je bent om 14 uur welkom. De kaarten bestel je online op de site van het theater.

Maak een knikkertrap in Science Centre Delft

Speciaal tijdens het Paasweekend maak je bij het Science Centre Delft de Knikkertrap. Een toffe workshop voor ouders en kinderen samen. Leer meer over mechanica en ga naar huis met je eigen stukje techniek.

Praktisch: De kosten voor de Knikkertrap zijn €7,50 per koppel, daarbij komt ook nog de entree van het museum. Meld je snel aan via het aanmeldformulier. De knikkertrap workshop is ook maandag tweede paasdag te volgen.

Dribbel Minishow in het Veurtheater (Leidschendam)

Vandaag komt Dribbel naar Leidschendam. In het Veurtheater gaan peuters en kleuters samen met Dribbel op avontuur op de boerderij. Maar alle dieren zijn kwijt! Herkennen de kinderen alle geluiden en helpen ze de dieren terug te vinden? Theater Terra laat de verhalen uit de Dribbelboeken tot leven komen, met mooie, vrolijke liedjes. En natuurlijk mag iedereen meezingen en dansen.

Praktisch: Er zijn twee voorstellingen. Om 11 uur en om 13.30 uur. Kaarten bestel je op de website van het theater. Het Veurtheater vind je aan de Damlaan in Leidschendam.

Paaseieren zoeken op Grote Hoogte

De Haagse Toren is de favoriete verstopplek van de paashaas. En in de toren kun je heel goed verstoppen. Om alle eieren te vinden is veel hulp nodig, dus wil je paaseieren zoeken op een bijzondere plek, boek dan een rondleiding door de toren. Paaseieren die je vindt mag je natuurlijk zelf houden. Door de hele toren zullen ze verstopt liggen en de gids die meeloopt zal jullie tijdens je speurtocht ook nog van alles vertellen over de toren.

Praktisch: Om Paaseieren te zoeken in de toren boek je online een van de tours. Er kan zowel eerste als tweede paasdag gezocht worden.

Fotocredits: Website De Haagse Toren

Maandag

Vaarwel (2+) in de Koninklijke Schouwburg

In de Koninklijke Schouwburg kun je maandag gaan kijken naar Vaarwel. Dit is een theatervoorstelling voor kinderen vanaf 2 jaar waarin het verhaal uit het prentenboek De Kleine Walvis’van Benji Davies. Het is een muzikaal avontuur over een zee van dromen, voor iedereen die zich wel eens alleen voelt.

Praktisch: Er zijn maandag 2 voorstellingen, eentje om 10 uur en eentje om 11.30 uur. Kaarten bestel je online op de website van Het Nationale Theater.

Paasspeurtocht door het Staelduynse Bos

Op 2e Paasdag is er een speurtocht door het Staelduinse Bos. Je bent welkom om te speuren naar de uitkomst van de puzzel en tel intussen de Paasfiguren. Het is een speciale wandeling voor kinderen en ouders. Onderweg is er limonade en aan het eind ligt een prijsje klaar voor de deelnemers.

Praktisch: Starten kan tussen 11:30 en 15:00 uur. Deelname kost € 2,50 per persoon. Het is niet mogelijk om te pinnen. De start is bij de ingang van het Staelduinse Bos aan de Oude Hooislag, aan het eind van de Papedijk. Gezien de te verwachte drukte en de beperkte parkeerruimte is het handig om op de fiets te komen

TrashUre Hunten op het strand

Op 2e paasdag kun je met TrashUre Hunt weer gaan schat zoeken. Je zult zeker heet veel moois vinden op het strand tijdens het jutten, maar misschien heb je geluk en vind je ook wel een paasei. Iedereen is welkom vanaf 12.30 uur bij het Visservrouwtje op de Boulevard. Het hunten duurt ongeveer tot 15 uur. Deelname is gratis.

Workshop Maurits Muis in het Mauritshuis

Maurits Muis woont in het Mauritshuis en laat je graag zijn favoriete schilderijen zien. Samen met een museumdocent lezen de kinderen en hun ouders het prentenboek van Maurits Muis. Met de groep zoek je Maurits op in het museum en bekijk je de mooiste schilderijen van de Gouden Eeuw. Wij hebben laatst een workshop gedaan in het Mauritshuis en het was echt super. Niet alleen het verhaal van Maurits Muis, maar ook de workshop Schilderen die je daarna volgt in het atelier is heel leuk, zowel voor kids als voor ouders.

Praktisch: De workshop is maandag om 10.30 uur in het Mauritshuis. De leeftijd van de kinderen is 4 tot 6 jaar. Je doet de workshop echt samen, begeleiding door een volwassene is dan ook noodzakelijk. Reserveren voor de workshop is noodzakelijk en doe je online op de website van het museum.

 

Delen:


Bekijk op kaart

Superleuke tips voor een zonnig Paasweekend (20, 21 en 22 april)

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart