Weekendtips voor het Paasweekend (15, 16 en 17 april)

paasweekend openingsfoto
Dit weekend

Door Willemijn – Dit weekend staat natuurlijk helemaal in het teken van paaseieren, kuikens, lammetjes en hazen. Of misschien bezoek je wel de kerk met de kinderen. Maar we kunnen natuurlijk niet de hele dag paaseieren zoeken. En dat hoeft ook niet, want er is weer zó veel leuks te doen dit Paasweekend.

Ga op zoek naar de grote grazers (zaterdag in Meijendel)

Wil je alles weten over die grote, harige koeien die in de duinen lopen? Of wil je mer een boswachter zoeken naar de paarden? Dat kan, want zaterdag is er een excursie vanaf het bezoekerscentrum Tapuit in Meijendel naar de Kijfhoek en Bierlap. Dit is een afgeschermd duingebied waar deze dieren vrij kunnen rondlopen en grazen. Daarnaast is het een prachtig stuk natuur, waar je normaal niet vrij mag wandelen.

Kinderen vanaf 10 jaar zijn welkom om mee te lopen. De excursie start om 9.00 uur en duurt ongeveer 3 uur. Je loopt over onverharde paden, dus houd daar rekening mee. Als je mee wilt wandelen, kun je je aanmelden via de site van Dunea.

Paasweekend meijendel

Theaterfestival 2 Turven Hoog (zaterdag in Theater Dakota – Escamp)

2 Turven hoog is een prachtig theaterfestival speciaal voor de allerkleinsten van 1 tot 6 jaar oud. Op dit festival kunnen jullie gaan genieten van bijzondere en vaak nieuwe theatervoorstellingen zoals Potjesmaker, Zeelicht en Kluizelaar. Ook zijn er kunstinstallaties te bewonderen. Dit zijn kunstwerken waar je mee kunt spelen en dus van leert. En Theater Dakota is het ideale theater om met kids te gaan genieten. Want dit gezellige, kleinschalige theater in de Haagse wijk Escamp biedt een gemoedelijke sfeer, waarin kleine kinderen en hun ouders zich gelijk thuis voelen.

Paasfeest bij BuytenDelft (zaterdag in Delft)

Bij de kinderboerderij BuytenDelft kun je zaterdag Pasen komen vieren. Want ook dit jaar wordt het zaterdag weer een feestelijke dag. Je kunt, zoals het al jaren traditie is, paaseieren komen zoeken in de waterspeeltuin. Let op, je zoekt houten blokjes die je na afloop kunt omruilen voor een gekookt ei dat je kunt beschilderen.

Daarnaast kun je op de foto met de paashaas, een placemat maken voor het paasontbijt, en de jonge dieren bewonderen. De vuurplaats is aan en zijn weer roofvogels! Ook de imker zal er weer zijn met uitleg, producten en de bijenspeurtocht!

In het restaurant natuurlijk weer lekkere koffie met huisgemaakte appeltaart of een bijvoorbeeld heerlijke lunch met pannenkoeken? En helemaal fijn is dat alles biologisch is, dus goed voor de natuur.

Buyten Delft - vuurplaats

Paasmarkt Lange Voorhout (zaterdag, zondag én maandag, Den Haag Centrum)

Meer voor ouders dan voor kinderen is de Paasmarkt op het Lange Voorhout. Inmiddels een traditie in Den Haag dat je hier met Pasen kunt struinen langs kraampjes met kleding, sieraden, antiek, boeken en artikelen uit moeders en grootmoeders tijd. Maar ook veel kraampjes met biologische producten en zelfgemaakte spullen. Met Pasen is het prachtige, historische Voorhout in de Haagse binnenstad dus een extra bezoekje waard!

Paasweekend paasmarkt

Creatieve workshop paaskip maken (zondag in Science Centre Delft)

Na het Paasontbijt toe aan een creatieve workshop? Ga dan naar het Science Centre Delft. Want daar kun je je eigen Paaskip knutselen. En zoals je bij de Technische Universiteit mag verwachten is het niet zo maar een kip, maar eentje die echte paaseieren kan leggen. Onder de vleugel van de kip zit namelijk een geheime ruimte waarin je de eitjes kunt verstoppen. En elke keer dat de kip buigt, rolt er een chocolade-eitje uit!

De kip is uit hout gelaserd, krijgt een piepschuim binnenkant en wordt met schroeven in elkaar gezet. Zo kan jouw kip nog jarenlang paaseitjes leggen! Bij deze speciale Paaskip-workshop gaan kinderen samen met een ouder of oma & opa aan de slag. De kosten zijn € 7,50 per koppel. Je moet je wel even aanmelden voor de workshop en let op het gaat heel snel met de aanmeldingen.

paasweekend science delft paaskip

Poppentheater De Wenteltoren (5+) (zondag in Theater Ludens, Voorburg)

Paaszondag na de paaslunch lekker genieten van het theater? Dat kan! Want het fijne en gezellige theater Ludens brengt De Wenteltoren een magische en beeldende poppentheatervoorstelling vol absurde situaties.

In torenflat de Wenteltoren wonen zes eigenaardige types. Ze horen, zien en denken van alles over elkaar, maar praten doen ze weinig. Zonder het te weten helpen ze elkaar en werken ze elkaar tegen. De warme pizzaoven van de onderbuurman droogt de was bij de bovenbuurvrouw en haar waslijn trekt continu de stoel van de achterbuurman omver. Op een nacht gebeurt er iets wonderlijks. De flat valt op zijn zijkant en alle buitendeuren zijn afgesloten. De bewoners worden wakker. Via achterom weggetjes, kastdeuren en vloerluiken kloppen ze bij de buren aan. Samen verzinnen ze een plan om de flat weer rechtop te krijgen. Gaat het ze lukken? Kunnen zoveel verschillende mensen tot één plan komen?

Kaarten kun je kopen via de website van Theater Ludens. De voorstelling begint om 14 uur. Veel plezier!

Paasweekend ludens

Boek uit je hoofd (2+) (Zondag in de Koninklijke Schouwburg)

Wil je lekker vroeg in het theater zitten zondag? En daarna naar de gezellige Paasmarkt op het Lange Voorhout? Ga dan naar de voorstelling Boek uit je hoofd. Dit is een interactieve voorstelling voor kinderen vanaf 2 jaar over hun eigen wereld. Hun eigen straat, de buurvrouw en iedereen die daarin voorbij komt. In de voorstelling wordt live getekend en kun je d.m.v. projectie meekijken met wat ‘Biek’ tekent. Een mooie, lieve voorstelling, over wie er allemaal in je straat wonen.

Biek is een meisje dat heel graag een verhaal wil tekenen en schrijven. Ze krijgt maar geen goed idee. Totdat ze goed om zich heen kijkt en besluit een boek te schrijven over haar buurvrouw, Mevrouw Strik, die altijd binnen zit.

Kaarten kun je bestellen via de site van de Koninklijke Schouwburg. De voorstelling begint om 10 uur en duurt ca. drie kwartier. Veel plezier en kleur en zing maar lekker mee!

Paasweekend ks

Met de bus naar de bollen (zondag van Den Haag naar Lisse)

Wil je genieten van de bollen en vinden jullie het leuk om dat te doen vanuit een oude klassieke bus? Vanaf het Haagse Openbaar Vervoer museum kun je aanstaande zondag zo’n ritje maken. Om 14 uur vertrekt de bus en je bent uiterlijk om 16.30 uur weer terug in Den Haag. Maar dan heb je ook een hele middag vermaak gehad! Als je mee wilt met deze busrit hoef je niet te reserveren. Je kunt gewoon instappen in de bus en de kaartjesverkoper komt, net als vroeger, bij je langs. Denk er wel aan dat je gepast geld mee neemt, want pinnen dat kan natuurlijk niet. De kosten zijn € 5 vanaf 12 jaar. Ben je onder de 12, dan betaal je € 3,50. Voor meer informatie kijk op de site van het museum.

Paasweekend busmuseum

Bumba in dromenland (2+) (maandag, Rijswijk)

Misschien wel de bekendste clown in de Benelux komt naar de Rijswijkse Schouwburg. Want Bumba en zijn vrienden Bumbalu, Tumbi de olifant, Poppa de aap, Carla de kip, de gekke vogel Kiwi en Baby zijn allemaal van de partij om de allerkleinsten een heel fijne middag te laten beleven.

Kleine Loes moet elke avond op tijd naar bed, samen met haar vaste knuffel Bumba. Maar plots komt haar knuffel tot leven en neemt haar mee naar een wereld waar alles mogelijk is. Namelijk naar het Bumbacircus waar Bumba en zijn vriendjes de grappigste avonturen beleven! Wil je net als Kleine Loes meedromen en meelachen met de grapjes van Bumba en Bumbalu?

En waarschijnlijk neuriën jullie tot laat in de avond de vrolijke Bumba liedjes met het hele gezin mee. Dus zet allemaal je clownsneus op en geniet van deze grappige voorstelling.

Bezoek een boerderij op de AH Buitendag (maandag, verschillende locaties)

Boeren zorgen voor ons eten. Natuurlijk ook een beetje je moeder, maar het begint echt bij de boer. En Albert Heijn wil dat graag aan de kinderen leren. Daarom is het maandag AH Buitendag. Op deze dag kun je gaan kijken bij de boeren, telers en leveranciers die er elke voor zorgen dat de supermarkt vol ligt met allerlei lekkere en gezonde dingen. Dus wil je weten waar boerenkaas wordt, hoe tomaten groeien, waar de ‘vleesjes’ vandaan komen of hoe de bloemen gekweekt worden? Plan via de site een bezoekje bij een van de deelnemende boeren.

Paasweekend boerderijdag

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Voor alle activiteiten waren bij publicatie nog kaarten beschikbaar. 

 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart