Tips voor een heerlijk Paasweekend – 31 maart en 1 & 2 april

Dit weekend

Door Willemijn – Het Paasweekend is begonnen. Ga jij met de kids eieren schilderen? Of eieren zoeken misschien? Of beide? Mocht je even géén ei meer ‘kunnen zien’ dan zijn hier diverse leuke tips voor een (k)ei gezellig Paasweekend. Heel veel plezier.

Het hele weekend (za/ zo/ ma)

Paasmarkt op het Lange Voorhout

Op het Lange Voorhout vindt traditioneel met Pasen een paasmarkt plaats. Drie dagen lang, op zaterdag, Eerste én Tweede Paasdag, kun je heerlijk struinen langs kraampjes met kleding, sieraden, antiek, boeken en artikelen uit moeders en grootmoeders tijd op deze Home Made Market. Met Pasen is het prachtige, historische Voorhout dus een bezoekje waard. Zeker met alle krokussen die in bloei staan.

Stoomtrein Katwijk – Leiden met korting

Een leuk uitje om met kinderen te doen is een bezoekje aan de Stoomtrein Katwijk – Leiden. Je kunt hier meerijden op een ouderwetse stoomtrein, bent welkom in verschillende locomotieven en kunt zelf miniatuurtreintjes besturen. Omdat de trein dit jaar voor het twintigste jaar bij het Valkenburgse meer rijdt (vroeger reed hij door de duinen) kun je tijdens dit openingsweekend voordelig naar binnen. De kortingsactie twee kaartjes halen, eentje betalen geldt namelijk. Veel plezier!

Kerstvakantie week 1

Eitje – een wandeling door Meijendel

Meijendel is altijd prachtig, maar nu de piepjonge, zachtgroene blaadjes langzaam uit de knoppen komen is het een prachtig mooi gebied om te wandelen. Speciaal voor kinderen heeft de Duinwachter weer een wandeling uitgezet, deze keer met als thema, hoe kan het ook anders met pasen, eieren. In Meijendel wonen allerlei soorten vogels. Vogels bouwen graag een nest voor hun eieren in de duinen. Maar welke vogel hoort bij welk ei? Je ontdekt het tijdens deze speurtocht! Heb je alle antwoorden gevonden? In De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea, krijg je een chocolade-eitje als prijsje.

Praktisch: De speurtocht kun je ophalen in het bezoekerscentrum.

Vroege vogel paaskorting en kinderspeurtocht bij Museum Voorlinden

Ben je het paasweekend extra vroeg wakker omdat je wilt genieten van het mooie weer, je kinderen naast het bed staan te springen of gewoon omdat je extra vroeg een museum wilt bezoeken? Kom dan naar Voorlinden.

Iedereen die vóór 11:00u in het museum is, krijgt €5,- korting op de entreeprijs. Kinderen tot en met 12 jaar hebben altijd gratis toegang tot het museum. Extra leuk is dat dit weekend ook voor het eerst een speurtocht voor de kinderen klaarligt. Hiermee kun je de highlights van het museum op een speelse manier ontdekken.

Praktisch: Het museum opent het gehele paasweekend – van Goede Vrijdag tot en met Tweede Paasdag – al om 10 uur de deuren. Kom je voor 11uur binnen, dan ontvang je 5 euro korting op de entreeprijs.

Fotocredit: Cattelan Voorlinden, Antoine van Kaam

Salt Market op De Pier

Ook in Scheveningen kun je genieten op de markt. De Salt Market staat namelijk op de Pier en de boulevard. Op deze markt vind je heerlijke delicatessen, hippe kleding en brocante meubelen, maar ook de mooiste handgemaakte en lokale lifestyleproducten. En een uurtje rondneuzen op de markt is natuurlijk niet compleet zonder een heerlijk hapje en drankje.

Fotocredit: De Pier Scheveningen

Zaterdag 31 maart

Hans en Grietje de Musical – Rijswijkse Schouwburg

Knibbel, Knabbel, Knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje? Dat zijn natuurlijk Hans en Grietje! Deze broer en zus die niet van het snoephuisje af kunnen blijven zijn zondag in Westlandtheater De Naald in Naaldwijk.

We kennen natuurlijk allemaal het verhaal over het arme houthakkersgezin. Vader kan zijn kinderen niet meer onderhouden en besluit Hans & Grietje in het bos achter te laten, in de hoop dat iemand ze vindt. Maar dan neemt het sprookje een andere wending. De kinderen komen namelijk de grappige, groene tovenaar Titus tegen, die ze meeneemt naar een bijzonder huisje. Alles is van snoep, koek en lekkernijen! Het lijkt erop dat Hans & Grietje nooit meer honger hoeven te lijden. Maar wat zij niet weten is dat Titus’ gemene vrouw Fien iets heel anders van plan is.

Praktisch: De voorstelling wordt gespeeld in de Rijswijkse Schouwburg. Kaartjes koop je online.

Fotocredit: Van Hoorne Entertainment.

Opening Waterland Boerhaave

Vanaf vandaag kun je in Rijksmuseum Boerhaave in Leiden zelf je handen uit de mouwen steken en ontdekken wat de eigenschappen van water. Want hier opent vandaag een een wetenschappelijke speeltuin in de monumentale binnenplaats van het museum waar kinderen kunnen ervaren wat er nodig is voor droge voeten in ons land. Alle speelelementen van de waterbaan beïnvloeden elkaar. Om te polderen moet je samenwerken! Spelenderwijs maken de kinderen ook kennis met principes uit de wetenschap en de techniek. Hoe werken waterraderen en hoe ‘schroef’ je water omhoog?

Paasweekend - Boerhaave

Fotocredits: Website Rijksmuseum Boerhaave

Lammetjes kijken op Boerderij Nellesteijn

De Lente komt er echt aan en de eerste lammetjes zijn al geboren bij Boerderij Nellesteijn in Wassenaar. Op deze bezoekboerderij ben je van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Het is een melkveehouderij (er zijn dus koeien), maar ze hebben ook schapen. In de winkel kun je kaas kopen die van de eigen melk gemaakt is.

Praktisch: De stallen zijn geopend op zaterdag tussen 11 en 17 uur. Het adres van de boerderij is Maaldrift 6 in Wassenaar.

Lammetje.

Pasen bij  Buytendelft

Je kunt, zoals het al jaren traditie is, paaseieren komen zoeken in de waterspeeltuin van kinderboerderij Buytendelft. Tijdens het zoeken kijk je goed uit of je de houten blokjes vindt die je na afloop kunt omruilen voor een gekookt ei dat je gratis kunt beschilderen. Daarnaast kun je op de foto met de echte paashaas! Naast deze leuke paasactiviteiten kun je ook een ritje rijden op de pony, een Paasbroodje op stok boven het vuur bakken, lammetjes aaien, konijnen knuffelen, spelen in de Waterspeeltuin en helpen met het voeren van de dieren (om 16 uur). En als je er toch bent; dan dan ook zeker even kijken bij de buren, De Papaver.

Praktisch: Buitendelft is de kinderboerderij bij Delftse Hout. Je kunt de boerderij vinden aan de Korftlaan in Delft. De kinderboerderij is het gehele paasweekend geopend. Alleen op zaterdag kun je eieren komen zoeken.

2 Turven Hoog Festival: Kras (2+) in het Diamanttheater

Het diamanttheater is een van de kleine theaters in Den Haag. Je vindt dit theater in de wijk Mariahoeve. Vandaag kun je hier, in het kader van het festival 2 Turven Hoog kijken naar de voorstelling Kras.

Drie mannen ontmoeten elkaar. Elke dag opnieuw en elke keer op dezelfde plek. Ze kijken naar de lucht, naar het vliegen van de vogels. Soms komen ze even samen, maar nooit lang. Soms praten ze met elkaar, maar nooit met woorden. Drie verschillende mannen, die hun eigen gang gaan en met hun eigen eigenaardigheden. En toch is er meer dat hen verbindt dan ze zelf doorhebben. Zonder het te weten, dromen ze alledrie van hetzelfde…

Praktisch: Het adres van het Diamanttheater is Diamanthorst 183 in Den Haag. De voorstelling begint om 15 uur. Kaarten zijn online te bestellen.

Zondag 1 april – kikker in je…

Nick Jr. Fandagen in Duinrell. (1e en 2e Paasdag)

Op zondag 1 en maandag 1 april – dus Eerste en Tweede Paasdag – zijn in attractiepark Duinrell in Wassenaar de Nick Jr. Fandagen. Wil jij de kinderhelden uit PAW Patrol wel eens in het echt zien? Of een optreden bijwonen van Dora en Diego? Of op de foto met Shimmer en Shine? Dat kan dit weekend tijdens dit spetterende event. En natuurlijk zijn de attracties in Duinrell zélf ook open. Dus tussen de ‘meet & greets’ door kun je lekker in één van de vele achtbanen, draaien in de zweefmolen of lekker vliegen in de spectaculaire Wild Wings. En ook de kleine kids vermaken zich uitstekend met een rit in de Trollentrein, Locomotion of bijvoorbeeld de klassieke draaimolen in het pannekoekenrestaurant.

Praktisch: Duinrell vind je aan de Duinrell 1, in Wassenaar. Het park is beide Paasdagen open van 10.00 – 17.00 uur. Tickets koop je hier.

Fotocredits: Nick Jr.

Paaseieren zoeken in Madurodam (1e en 2e Paasdag)

Vandaag en morgen is het feest in Madurodam. De Paashaas komt namelijk langs. Er is een Paasspeurtocht uitgezet waarin je eieren moet gaan zoeken en daarmee een woord kunt vormen. Als je het woord gevonden hebt ontvang je een lekkere en leuke Paasprijs.

Le Marie Marché op Het Plein in Den Haag

Heerlijk genieten van de paassfeer kan vandaag ook op het Plein. Want hier vindt Le Marie Marché zondag plaats. Heerlijk struinen over de markt en de lekkerste en leukste producten vinden. Dat klinkt wel weer heel aantrekkelijk. Dit weekend kun je al even een voorproefje nemen van die fijne sfeer. Want op Het Plein vindt vandaag en morgen de Franse markt Le Marie Marché plaats. Le Marie Marché is dol op streekproducten, eigen ambacht en zelfgemaakte dingen en alles geïnspireerd op die fijne lenteachtige vakantiesfeer.

Fotocredit: Le Marie Marché.

Drie (4+) in de Koninklijke Schouwburg

In de Koninklijke Schouwburg kun je Paaszondag terecht voor een voorstelling over een vierjarige drieling. Jonas, Johan en Jacob lopen weg van huis. De oudste is zeventien dagen te vroeg geboren, heeft een paar ‘losse draadjes’ in zijn hoofd en moet naar een speciale school. De broertjes willen bij elkaar blijven en uit protest gaan ze op reis naar oom Kees in Groningen, waar ze vast met z’n drieën mogen wonen.

Praktisch: Wil je deze voorstelling zien, kijk dan hier voor meer informatie

Tweede Paasdag – maandag 2 april

Fien en Teun in het Zuiderstrandtheater

Fien en Teun komen vandaag naar het Zuiderstrandtheater. Het gezellige tweetal gaat ook vandaag weer, samen met Sita leuke avonturen beleven op de boerderij. Daarnaast is een bezoekje aan het theater extra leuk. Want in de foyer kunnen de kinderen Fien en Teun helpen om paaseieren te vinden. Wil jij er bij zijn? Bestel snel kaarten via de site van het Zuiderstrandtheater.

Fotocredit: Van Hoorne Entertainment

Paaseieren zoeken in de zandringen (Scheveningen)

Vandaag kun je in de Zandringen op zoek naar paaseieren. Omdat het Feest aan Zee is heeft de plaatselijke Hoogvliet hier 5.000 paaseitjes verstopt. Tussen 10.30 en 11.30 uur is jong en oud welkom om ze te zoeken. Neem zelf een emmertje mee om je schat in te dragen. Ook liggen er een aantal gouden eitjes in het zand. Heb je één van die eieren gevonden, dan ontvang je ook nog eens een mooie prijs.

Fotocredits: Ringen aan Zee Scheveningen 200 jaar badplaats Bruno Doedens

Kluizelaar (2+) in de Koninklijke Schouwburg

Ook op Tweede Paasdag kun je met kleine kinderen in de Koninklijke Schouwburg terecht voor een mooie voorstelling. Kluizelaar is een beeldende voorstelling over een mini-huis. De bewoner is niet thuis. Maar we horen hem wel… Een grappige en roerende voorstelling over alleen zijn en thuis komen!

Maak een paasknutsel bij ’t Geertje

’t Geertje is met al die lammetjes echt een bezoekje waard. En op tweede paasdag kun je op de boerderij niet alleen naar de geiten kijken, je kunt ook creatief aan de gang met verf. Schort aan, een mooi diertje uitzoeken en schilderen maar. En het leuke is, je diertje kun je thuis ophangen of neerzetten. Kortom een leuk souvenirtje van een leuke paasdag op de boerderij.

Praktisch: Inloop tussen 11 en 16 uur. Je opgeven is niet nodig / mogelijk. Kosten zijn € 3,- per schildje. Het knutselen vindt plaats op de koestal zolder. Je kijkt tijdens je creatieve proces dus zo op de koeien. Adres: Geerweg 7, Zoeterwoude.

Bezoek een boerderij op de AH Buitendag (diverse locaties)

Boeren zorgen voor ons eten. Natuurlijk ook een beetje je moeder, maar het begint echt bij de boer. En Albert Heijn wil dat graag aan de kinderen leren. Daarom is het maandag AH Buitendag. Op deze dag kun je gaan kijken bij de boeren, telers en leveranciers die er elke voor zorgen dat de supermarkt vol ligt met allerlei lekkere en gezonde dingen. Dus wil je weten waar boerenkaas wordt, hoe tomaten groeien, waar de ‘vleesjes’ vandaan komen of hoe de bloemen gekweekt worden? Plan via de site een bezoekje bij een van de deelnemende boeren.

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor géén geld of vergoeding. Bij het publiceren van deze tips waren er voor genoemde voorstellingen nog kaartjes te koop.

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart