Laatste weekend: theater, zweven en genieten op De Parade – in het Westbroekpark

Door Willemijn – Eén van de tekenen dat de zomervakantie bijna aanbreekt is voor mij het jaarlijks terugkerende theaterfestival De Parade. Vanaf vrijdag 5 juli doet dit rondreizende theaterfestival Den Haag aan. Hierbij enkele tips en suggesties voor een feestelijk bezoek aan de Parade!

De Parade is meer dan theater

De Parade is een rondreizend theaterfestival wat vanuit Rotterdam naar Den Haag komt, dan Utrecht bezoekt en afsluit in Amsterdam. En als je denkt “theater, dat is mijn ‘ding’ niet zo” lees dan toch even verder. Want de Parade ga je zeker leuk vinden.  Zoveel meer dan alleen (veelal prachtig!) theater. De Parade is véél meer! Het is lekker eten bij leuke standjes en foodtrucks, binnen en buiten vermaak, zon, terrasjes, een zweefmolen, festival, poffertjes en nog veel meer. En dat alles in een nostalgische setting met de mooiste aankleding. Soms een beetje gek, maar vooral met heel veel zorg opgebouwd. Juist die verzameling van fijne dingen maakt het een heerlijk zomers festival.

Parade 2019

De KinderParade

Een Paradedag begint dagelijks met de KinderParade. Iedere middag is een uitgebreid programma voor kinderen van alle leeftijden. Met een hoop voorstellingen, workshops en activiteiten. Speciaal voor kinderen zijn er een aantal vermakelijke voorstellingen. Elke dag wisselt het aanbod, dus check eerst even de site of kijk bij binnenkomst op het programmabord. Ook kunnen kinderen bij Poffertjes au Gwen Marie zelf hun poffertjes bakken, worden er pannenkoeken gebakken in de prachtigste tekeningen bij Artistic Crêpe of kun je zelf een knutselwerk in elkaar timmeren, een prachtig schilderij verven of je naam in graffiti spuiten bij Villa Lila. Maar je kunt natuurlijk ook zelf of met de kids eindeloos zwieren in de zweefmolen of naar een van de leuke voorstellingen.

Parade 2018 Parade 2018

Wat het belangrijkst is, is dat de sfeer op de Parade bij iedereen past. Iedereen is welkom. En of je nu een middagje lekker rond kijkt of juist een hele rij aan voorstellingen wilt bezoeken, een terrasbeest bent of niet duizelig te draaien in de zweefmolen. De parade biedt zo veel vermaak dat mag én wil je ook dit jaar niet missen.

Parade 2018 Parade 2018

Praktisch

De Parade staat van 5-14 juli in het Westbroekpark in Den Haag. Het Paradeterrein gaat dagelijks om 14 uur open (behalve de eerste dag. Op 5 juli is de feestelijke opening om 18 uur door Jesse Klaver). Je kunt als volwassene dagelijks tussen 14 uur en 15 uur gratis naar binnen. Daarna is de entree €8,50 p.p. Kinderen (tot en met 17 jaar) hebben altijd gratis toegang. Uiteraard betaal je op het terrein wel voor de voorstellingen, voor workshops en voor eten en drinken.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. De foto’s zijn genomen op eerdere edities van de Parade. Het kan zijn dat het er dit jaar iets anders uitziet.  

Delen:


Bekijk op kaart

Laatste weekend: theater, zweven en genieten op De Parade – in het Westbroekpark

Westbroekpark, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart