Pinksterweekend: top tips voor drie fijne dagen (za, zo en ma) in en om Den Haag

Dit weekend

Door Willemijn – Waar we afgelopen weekend lekker konden genieten van zand, zee en zon staat komend lang-weekend minder mooi weer voor de deur. Dus neem vooral een regenjasje mee als je een van de leuke uitjes gaat doen. Want natuurlijk zijn er komend weekend weer heel veel leuke dingen te doen, ook buiten. Dus wil je naar een toffe markt, een fijn festival (binnen en buiten) of een leuke voorstelling? Lees dan snel verder voor de leukste tips dit Pinksterweekend. Wil je weten wat wij dit weekend doen? Volg mij dan ook op insta.

Let op: onder aan deze lijst zijn de tips voor maandag en voor ‘meerdere’ dagen. Daar zitten ook een paar heel leuke uitjes tussen.

Zaterdag

Zomerfestival Weimarstraat

In de Weimarstraat vindt vandaag hét jaarlijkse feest plaats. Tijdens dit gratis evenement vind je in deze lange winkelstraat een braderie, een lifestylemarkt, foodtrucks, optredens en kinderattracties. Extra leuk is dat naast de traditionele jaarmarkt, ook de bekende Home Made Market en een kindervrijmarkt plaatsvinden. Elk stuk van de Weimarstraat heeft z’n eigen thema, afgestemd op de winkels die er zitten. Ook is er voor kids een complete minikermis met leuke attracties. Tijdens het  Zomerfestival in de Weimarstraat is er voor jong en oud dus van alles te doen.

Praktisch: Het zomerfestival is zaterdag vanaf ca 10 uur gestart. Zoals we kunt verwachten is de Weimarstraat het centrum van het festival, maar ook het Regentesseplein doet gezellig mee. Hier vindt de meeste optredens.

Grijze jager dag en Vikingen in Archeon

Ben jij fan van de Grijze Jager-boeken en lijkt het je leuk je voor één dag in de wereld van Halt, Will en Maddie rond te lopen? Kom dan naar de Grijze Jager Dag in Archeon. Zaterdag staat het museum in het teken van de Grijze Jager. Je kunt onder andere boogschieten, zwaardvechten en vuur maken – net als een echte Grijze Jager. Daarnaast zijn er diverse shows, zoals de Grijze Jager Theatershow in de Arena, de roofvogelshow en het spectaculaire riddertoernooi.

Zondag én maandag kun je ook een bezoek brengen aan het kampement van de Vikingen, zij geven diverse demonstraties en bieden hun koopwaar aan. De Vikingen leren je een echte Viking te zijn tijdens deze Vikingdagen.

Praktisch: De Grijze Jager Dag is zaterdag in Archeon. Iedereen is welkom tussen 9 en 18 uur. Zondag en maandag zijn de Vikingen in Archeon aan wal gekomen. Ook zij zijn tussen 9 en 18 uur in het Park. Archeon ligt aan de Archeonlaan in Alphen aan de Rijn. Het is een museum en de museumkaart is hier geldig.

Fruitfestival in de Vruchtenbuurt

Vandaag kun je in de Vruchtenbuurt ook een feestje vieren. Je bent van 11:00 tot 23:00 welkom op het Abrikozenplein voor allerlei gezelligheid. Zo treden er diverse bands op, zijn er verschillende kraampjes en is er een vrijmarkt voor de kinderen.

Breien bij Greens in het Westbroekpark

Vandaag is het internationale breidag. Ik kreeg hierover bericht van een Scheveningse brei-juf. Zij organiseert namelijk een breimiddag bij bij Greens in het Westbroekpark  Met heel veel mensen samen kun je hier breien of haken. Mannen, vrouwen en kinderen zijn welkom om te komen breien, iets te leren over breien, te laten zien wat je kan of gewoon omdat het het leuk vindt. Je bent ook van harte welkom als je nog niet kunt breien en wilt testen of breien iets is dat je graag zou willen leren. Aangrenzend aan Greens ligt de leuke speeltuin van het Westbroekpark. Het Rosarium aan de overkant staat prachtig in bloei in juni. Dus wil je zelf een kijkje nemen, dan kunnen de kids lekker spelen.

Praktisch: Van 15.00-17.30 staat er een tafel klaar bij Greens voor iedereen die komt breien. Neem zelf een breiwerk mee en sluit  aan. Het is fijn als je via deze link wilt aangeven of je komt. Wil je ook iets eten of drinken bij Greens, dan kan dat natuurlijk. Wel is dat op eigen kosten.

Zondag, Eerste Pinksterdag

Naar de film in Theater Lumen

In Theater Lumen kun je zondag lekker gaan genieten van de fijne Casper & Emma film of van Pim en Pom, de twee katten die een groot avontuur beleven. Wij vinden theater Lumen een echte aanrader voor kids. Het is namelijk klein, gezellig, er zit een pauze in de film (handig om te plassen) en je krijgt een bordje poffertjes.

Praktisch: Pim en Pom is geschikt voor de allerkleinsten, voor kinderen vanaf een jaar of 3 is deze film leuk. De film begint om 12.45 uur. Casper & Emma is een Noorse kleuterfilm. Die kun je om 13 uur gaan zien.

Casper en Emma

Heuvelfeest in Leidschendam

In Leidschendam staat deze zondag een leuk straatgfeest gepland. Op en rond het President Kennedyplein kun je genieten van het Heuvelfeest. Je treft hier een stormbaan voor de kids, een Luikse markt en een horecaplein. Ook kunnen kinderen deelnemen aan circus clinics en genieten van dansdemo’s en voorstellingen. Het feest duurt van 10.00 tot 16.00 uur en is gratis toegankelijk.

Japanmarkt Leiden

Mijn man en ik zijn net voordat de oudste werd geboren, op vakantie geweest in Japan. Een fantastisch land om iets beter te leren kennen. Een vakantie naar Japan is echter niet goedkoop, daarom is de Japanmarkt in Leiden vandaag misschien een goed alternatief. Je laat je verleiden door meer dan 75 verschillende kramen met een breed aanbod van Japanse waren. Op de Japanmarkt maak je kennis met alle facetten van de rijke, diverse Japanse cultuur en historie. Loop langs prachtige prenten, bonsai-boompjes en kimono’s. Of laat je verrassen door de moderne Japanse cultuur met manga, anime, J-POP en Cosplay. Kijk naar een vechtsportdemonstratie of geniet van Japanse Percussie. Stil vervolgens de lekkere trek op het Foodcourt en kies voor welbekende sushi of proef nieuwe gerechten zoals Takoyaki!

Praktisch: Je bent zondag welkom van 12.00 tot 17.00 uur om te genieten van dit bijzondere land. De activiteiten en de markt zijn in en rond het Rijksmuseum van Oudheden ben het Sieboldhuis op het Rapenburg in Leiden.

Bron: Sieboldhuis

Maandag, Tweede Pinksterdag

Dag van het kasteel

Ook in onze regio heb je prachtige kastelen en buitenplaatsen. Vandaag is dé dag om deze te bekijken. Want op verschillende locaties ben je van harte welkom. In mijn blog van gisteren schreef ik al over de 5 leukste bezoeken voor kinderen. Kijk dus snel om te zien waar jij je een prins of prinses kunt wanen.

Wereldse markt bij Museum Volkenkunde

Bij Museum Volkenkunde kun je maandag genieten op de Wereldse Markt. Je struint lekker rond over de markt, waar je de mooiste handgemaakte en fairtrade producten uit de hele wereld vindt. Geniet van smaken uit alle windstreken, kijk en luister naar diverse optredens en demonstraties of doe mee aan verschillende creatieve workshops. Zo kun je bijvoorbeeld een mangaworkshop volgen, wensvlaggetjes maken of een minialtaartje knutselen.

Praktisch: Deze markt is maandag op het terrein van Museum Volkenkunde. Je bent vanaf 10 uur welkom. Voor het bezoeken van de markt is een toegangskaartje voor het museum niet nodig. Wel wordt voor sommige workshops een kleine bijdrage gevraagd.

Boekids in Theater de Nieuwe Regentes

Pinkstermaandag vindt Boekids weer plaats. Boekids is een jeugdfestival voor kinderen van 4 tot 14. Je kunt kijken en vermaakt worden bij leuke voorstellingen, bijvoorbeeld van Jozua Douglas en bioloog Sterrin Smalbrugge. Of je gaat creatief aan het werk tijdens een van de vele workshops. Want je wilt vast wel een gedicht schrijven of je eigen animatiefilm maken.

Praktisch: Boekids vindt maandag plaats tussen 12.00 – 17.00 uur. Je bent welkom voor dit leuke festival in De Nieuwe Regentes aan de Weimarstraat. Alle info, kaarten en het programma vind je op de site van het festival.

Pluimage Festival bij De Vreemde Vogel

Wij zijn fan van De Vreemde Vogel. Misschien net buiten de Haagse regio, maar zeker een fijne plek om te zijn. Dus als we zin hebben in een relaxed dagje dan rijden we hier graag naar toe. Maandag is het hier feest, maar wel een vreemd feest. Dat kan ook niet anders bij De Vreemde Vogel. Hier vindt Tweede Pinksterdag het Pluimage Festival plaats. Een dag vol gekkigheid van allerlei pluimage. Je kunt smullen van lekkere hapjes en drankjes, genieten van fijne muziek, meedoen met workshops zoals didgeridoo spelen, knutselen of muziek maken.

Praktisch: Het Pluimage Festival is maandag, Tweede Pinksterdag, van 11 tot 21 uur bij De Vreemde Vogel. Het gehele programma, workshops en bandjes vind je op de speciale festival site. Kaarten zijn online en aan de deur te koop.

Open Boerderijdag in Pijnacker

Maandag  kun je in Pijnacker een bezoekje brengen aan een echte boerderij. Op bijna 50 hectare grasland zorgt deze boer voor 46 biologische melkkoeien plus jongvee. Tussen 10  en 16 uur is er van alles te zien én te beleven. Zo ontmoet en voer je de koe, doe je mee met de melkweg race, speel je levensgroot memory, mag je melkpak vissen en (blind)proeven bij de zuivelbar.

Praktisch: Deze boerderij vind je aan de Oude Leedeweg 25 in Pijnacker. De toegang is gratis. De boerderij is geopend van 10 tot 16 uur. Let op: huisdieren (inclusief honden) zijn niet toegestaan. De koeien op de foto zijn niet de koeien op deze boerderij.

Meerdere dagen

Haagse Wereld Hapjes op het Lange Voorhout (zaterdag, zondag en maandag)

Genieten jullie ook zo van een middagje of avondje uit eten in Den Haag? Waar kies je dan voor? Iets nieuws, of juist een lekker vertrouwde plek? Misschien kun je dit weekend wel een nieuwe hotspot ontdekken. Op het Lange Voorhout staan de komende dagen ruim 25 restaurants om jou bekende en minder bekende keukens te laten ontdekken en te laten proeven. De restaurants bereiden ter plaatse hun typische gerechten waarbij een lekker drankje van het land natuurlijk niet ontbreekt. Ook zijn er het hele weekend allerlei optredens. Met kinderen is het leuk om ‘s middags een bezoekje te brengen aan deze Hapjes Markt, dan worden er namelijk speciale kinderactiviteiten georganiseerd.

Leidse Hofjesconcerten Kinderroute (zondag en maandag)

In Leiden is het feest! Want hier vinden zondag en maandag de Leidse Hofjesconcerten plaats. Kinderen worden tijdens dit festival niet vergeten. Er is namelijk een heel leuk kinderprogramma. En die leuke voorstellingen zijn gratis te bezoeken voor kids. Ouders moeten wel een kaartje kopen. Dit jaar zal de Kinderroute op de Burcht, de Hooglandse Ker ken het Stadhuis plaatsvinden. Met verschillende voorstellingen én een speciale kinderwworkshop beide dagen belooft het een muzikaal én educatief festijn te worden voor kinderen van alle leeftijden.. Meer informatie over de artiesten, locaties en optredens vind je hier.

Leidse Hofjesconcerten

Footprint Festival bij Pluk (zaterdag en zondag)

Bij Pluk staat dit weekend in het teken van bewustzijn en de natuur. Hier kunnen zowel ouders als kinderen allerlei leuke, interessante en bijzondere dingen doen. Zo kunnen kinderen meedoen aan een bushcraft workshop, is er een kinderdisco, start je de dag met kinderyoga en zijn de boomtoppers ook aanwezig. Ook voor ouders wordt er een heel programma georganiseerd met wandelingen, yoga, workshops en muziek.

Praktisch: Dit festival vindt plaats op zaterdag en zondag. De toegang is niet goedkoop (25 euro voor een volwassene en 15 euro voor een kind). Alle informatie en het programma vind je op de website van het festival.

Fringe Festival (zaterdag en zondag)

In Delft kun je dit weekend genieten van het Fringe festival. Het hele weekend staat in het teken van bijzondere voorstellingen. De voorstellingen zijn net even anders en misschien juist daarom een echte aanrader. Ook voor kids. Want het Fringe4kids festival verbindt twee mooie voorstellingen aan elkaar met een leuke stadswandeling. Er staat allerlei leuks op het programma. Zo ga je genieten van Liedjes met Carolien en Marie-Christine of verbaas je je bij illusionist Dion. Ik schreef al een blog over het festival. Dus ben je van plan om te gaan, neem dan hier een kijkje.

Geo weekend in Science Centre Delft (zaterdag, zondag en maandag)

Geologie is de is de wetenschap die de aarde en het ontstaan van de aarde bestudeert. Daar is dus veel over te vertellen. In Dleft kun je zaterdag, zondag en maandag allerlei toffe dingen zien en leren over de aarde. Zo zijn er workshops over vulkanen, kun je goud zoeken, leer je over water en ontdek je fossielen. Het programma zit alle dagen heel vol en is voor iedereen interessant, dus misschien een goede tip voor dit weekend.

Praktisch: Het programma start om 11.15 uur. Er zijn elke dag 4 rondes. Alle activiteiten zijn gratis. Maar je moet wel de normale toegang voor het museum betalen (museumkaart is geldig). Kijk snel op de website van het museum voor alle informatie en het gehele programma.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en tekst

Appelparade bij de Olmenhorst (zondag en maandag)

De Appelparade vindt ook dit jaar weer plaats op biologisch landgoed De Olmenhorst. Dit jaar voor het eerst samen met Kiind Magazine georganiseerd. Natuurlijk zijn er weer tientallen groene standjes en duurzame catering, maar ook fijne muziek op het podium of pianomuziek op het wellness terrein. Voor de kinderen is er weer van alles te doen en te zien, zoals skelter racen, skippy ballen, theater maken -inclusief kasteel decor timmeren- of schminken. Voor alle leeftijden is er een eetbare plantenwandeling met kookworkshop, een fair trade modeshow, boogschieten, heerlijk genieten van de muziek en het (h)eerlijke eten.

Praktisch: Het event wordt ieder jaar druk bezocht. Het is dus verstandig om een kaartje te kopen. De entree is € 2,50 voor kids vanaf 4, € 7,50 vanaf 12 jaar en € 3 voor het parkeren. De Olmenhorst vind je in Lisserbroek.

Slootjesfestival in Delft (zaterdag en zondag)

Een slootjessafari is eigenlijk een andere naam om lekker met een netje en een emmertje in de sloot te mogen vissen. Want je vangt is elke keer een verrassing, maar elke keer interessant. Met waterkijkers en loeppotjes kun je vervolgens bekijken wat er onder water leeft. Wij hebben een keer een slootjessafari gedaan en volgens mij zoon was dat het leukste uitje van de zomer. Dus doe je laarzen aan en ga mee.  We gaan op ontdekking langs de slootkant.

Praktisch: Zowel op zaterdag als op zondag ben je van harte welkom om mee te doen met een ivn slootjessafari. Zaterdag is het bij de natuurwacht, Linnaeuspad 8 in Delft. Je bent tussen 10 en 12 welkom. Zondag is de slootjessafari in de Tanthof Hoek Ivoorkust/Nigeriastraat. Zondag begint het om 14 uur en duurt de safari tot za 15.30 uur. Opgeven is voor beide excursies niet noodzakelijk.

 

Deze tips zijn objectief gekozen, ranja en rosé ontvangt hiervoor géén geld.

Voor genoemde voorstellingen waren bij publicatie van deze post nog kaartjes te koop.

Delen:


Bekijk op kaart

Pinksterweekend: top tips voor drie fijne dagen (za, zo en ma) in en om Den Haag

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart