Zaterdag Internationaal poppenfestival ‘Heerekrintjes ‘ (Zuiderparktheater)

Dit weekend

Door Willemijn – Zaterdag aanstaande vinden er een aantal bijzondere voorstellingen plaats in het Zuiderparktheater in Den Haag. Dit weekend is namelijk het ´Internationale Volkspoppenfestival´ in het Zuiderpark in Den Haag. Van 11.00 tot 15.00 uur zie je achtereenvolgens acht (!) voorstellingen door poppenspelers vanuit zowel Nederland als het buitenland die hun speelvaardigheden tonen aan het publiek. Alle voorstellingen zijn natuurlijk bedoeld voor kinderen, maar ook voor volwassenen erg leuk.

heerkrintjes

´Heerekrintjes!´

Deze verbasterde vloek gebruikten poppenspelers in de 19e eeuw regelmatig wanneer zij bij chique families optraden en er een net taalgebruik op na moesten houden. Het Zuiderparktheater gebruikt deze vloek als titel voor een wel heel bijzonder festival: het Internationaal Volkspoppenfestival ‘Heerekrintjes’. Overal ter wereld werden met poppenspel onderwerpen  aangesneden die niet op een andere manier besproken konden of mochten worden. Het Zuiderparktheater laat komend weekend deze traditie herleven met voorstellingen uit binnen- en buitenland.  Eén van de meest spectaculaire optredens wordt die van reus GiGantica. GiGantica is een enorme en unieke mobiele act van meer dan 4,5 meter. Tijdens de gratis GiGantica Workshop; kun je zelfs zelf leren met hem te spelen (aanmelden verplicht).

Praktisch

De diverse voorstellingen vinden plaats tussen 11-15 uur. De meeste optredens beginnen op het hele uur. Met een passe partout ticket heb je toegang tot alle optredens. Ook zijn er aantrekkelijk geprijsde familietickets. Alle voorstellingen worden in de originele taal gespeeld, maar zijn ook voor Nederlandse kinderen zeer goed te begrijpen.

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart