Carpe Diem – Pluk de dag op het Romeins Festival in Archeon (t/m 12 augustus)

Dit weekend

De Romeinen, wat weet je nog van de Geschiedenislessen? Of heb je ooit je hersens gekraakt op de Latijnse teksten? Ik wel! En naast wat mooie spreuken zoals Veni, Vidi Vici of Carpe Diem zijn vooral de goden, gladiatoren, keizers, badhuizen en mooie paleizen blijven hangen. Maar ook de verhalen over oorlog, slaven en stevige gevechten. Eigenlijk een bijzonder volk, want wie gaat er nu vanuit het warme Rome op pad om heel Europa te veroveren. En dus ook helemaal naar Nederland. Want hier ergens op de hoogte van de Oude Rijn lag de Noordelijke grens van het Romeinse Rijk.

De Romeinen hebben hun kamp opgeslagen in Archeon

Archeon is altijd al leuk om te bezoeken, maar tot en met 12 augustus kun je in het Archeon genieten van de Romeinen. Want hier vindt het Romeins Festival plaats. Een echte aanrader, zowel voor kids als voor ouders. Want de komende dagen zijn er een heleboel Romeinse officieren, soldaten en hulptroepen in het park. Mét een compleet legerkamp en heel veel Romeinse spullen. De Romeinse legionairs zetten een groot kampement neer met officiersverblijven en legertenten. Super leuk en vooral leerzaam natuurlijk om dit eens te zien. Zo geven de soldaten dagelijks demonstraties in de arena. Maar ook in het Kamp is van alles te zien en te doen. Want hier wonen de vrouwen. En als de mannen in de oorlog zijn, moeten de vrouwen aan het werk. Dus werken zij als schilder, als caféuitbater, als vroedvrouw en zelfs als gladiator en dat kun je in het kamp allemaal bekijken.

Archeon Romeinen

Extra lang genieten

Zaterdag 5 augustus is het park extra lang geopend, namelijk tot 21.30 uur. Dan kun je je onderdompelen in Romeinse sferen tijdens de Roman Night. In de Romeinse tijd beleef je het Romeinse straatleven. Een gezellig straatbeeld met straattheater en diverse kraampjes. Word ook een echte legionair en doe mee met exerceren in het Romeins legioen. Of geniet van een Romeinse massage. De gladiatoren sluiten de avond af met een spectaculair gevecht in de Arena.

Archeon Romeinen

Win kaarten voor Archeon

Wil jij ook eens een kijkje nemen in Archeon? Dat kan, want Ranja en Rosé mag 3 x 2 kaarten weggeven voor dit leuke museumpark. Wil jij winnen? Like dan Ranja en Rosé op Facebook en laat onder de Archeonposting weten dat jij deze kaarten wel wilt winnen. De actie loopt van donderdag 3 augustus tot en met vrijdag 4 augustus. Op zaterdag 5 augustus maakt Ranja en Rosé bekend wie de kaarten gewonnen heeft. De kaarten zijn ook te gebruiken later in het jaar voor een ‘gewoon’ bezoekje aan het Archeon.

Delen:


Bekijk op kaart

Carpe Diem – Pluk de dag op het Romeins Festival in Archeon (t/m 12 augustus)

Archeon, Archeonlaan, Alphen aan den Rijn, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart