Sinterklaasintochten Den Haag en omgeving 2017

Dit weekend

Hij komt, hij komt…..dit jaar aan in Dokkum. Helaas dus geen ‘echte’ Sint in de Haagse regio. Maar wel heel veel intochten aanstaande zaterdag en zondag. Maar er zijn  aantal plaatsen in de buurt waar hij een weekje later binnenvaart.  Dus dan rijst de vraag, waar gaan wij de Sint gaan begroeten? Daarom een overzichtje van een aantal intochten in de regio.

Leidschendam: zaterdag 18 november 10.30 uur

Wil je ‘als eerste’ Sint in Nederland zien binnen varen? Dat kan. Ga dan naar Leidschendam. Want hier arriveert de Goedheiligman al rond 10.30 uur op Nederlandse bodem. . De sfeer bij het Sluisje is ook op andere dagen gezellig, maar met de intocht is het een waar feestje. Alle kinderen staan rondom het water, waar de Sint al om 10.30 uur aanmeert. Hij neemt meestal een heel gevolg van Pieten mee en komt dus niet met één pakjesboot, maar wel met drie boten. Mocht je deze vroege Sint willen verwelkomen, dan is mijn tip om echt op tijd te zijn, want het is meestal behoorlijk druk. Na Leidschendam vaart de botenparade ook nog door naar Voorburg, waar hij om 13 uur in de Haven van het Huygenskwartier aanmeert.

sinterklaas-leidschendam

Scheveningen: zaterdag 18 november 11.00 u

Natuurlijk is Scheveningen dé Sinterklaasintocht van Den Haag. Een grote boot, echt vanaf zee, een toespraak van de burgemeester maken de intocht hier heel echt en bijzonder. Voor de oudste gelovers is dit natuurlijk een indrukwekkende ervaring, maar voor jongere kinderen vind ik dit minder geschikt. Deze officiële Haagse intocht zorgt immers ook voor veel publiek, waardoor je moet dringen om Sint en Pieten te zien en veel geluk moet hebben om een handje te mogen geven. Het feest start rond 10.30 uur met een optreden van Ernst, Bobbie en de Rest. De Goedheiligman wordt verwacht rond 11.15 uur. Rond 11.45 wordt de Sint officieel welkom geheten door de Spaanse ambassadeur. Daarna (12 u) start er een rijtour door Den Haag, welke rond 16.00 uur eindigt op het Plein. De route die Sint door de stad maakt vind je hier.

 

Wassenaar: zondag 19 november 13.00 uur

In Wassenaar komt de Sint een dagje later aan. Dus op zondag. Ideaal als de zaterdag al gevuld is met kinderfeestjes, voetbaltrainingen of hockeywedstrijden. Of natuurlijk als de weersvoorspelling voor de zaterdag zo slecht is, dat je liever warm en droog binnen blijft. Dan kun je de Sint alsnog feestelijk verwelkomen op zondag 19 november. De Sint arriveert hier in de haven.

Delft: zaterdag 25 november 12.00 uur

Mocht je het te lang vinden om van 18 november tot 5 december de Sinterklaasspanning er in te houden, dan kun je ook overwegen om een weekje later naar de intocht te gaan kijken. In Delft komt Sinterklaas namelijk op 25 november pas aan. Dit kan wel lastig zijn als kinderen op school zitten en met vriendjes overleggen over wat ze in hun schoen gevonden hebben. Of als ze in de dagen voor de landelijke intocht dagelijks het Sinterklaas journaal kijken.  Zorg dan dus wel dat je een antwoord klaar hebt, want het is natuurlijk ook niet de bedoeling om dit jaar door de mand te vallen.

Leiden: zaterdag 25 november

In Leiden kiest de Sint er ook voor om een weekje later aan te komen. Maar hij blijft hier wel de hele week slapen in het Sinterklaashuis, waar je hem vanaf 26 november kunt bezoeken. Op zaterdag 25 november is de hele dag gevuld met Sint en Pieten. Zo kun je al om 11 uur terecht om liedjes te oefenen voor de Sint, om 12 uur komt hij binnen op de Beestenmarkt. Vanaf 14 uur is hij op de Hooglandse Kerkgracht voor onder andere een kinderboerderij, een DJ-Piet en een meet & greet met Sint en Piet.

Benoordenhout: zaterdag 25 november 14.00 uur

Wil je een keertje wat anders? Bezoek dan de intocht in het Benoordenhout. Want bij gebrek aan bevaarbaar water komt de Sint hier aan in een heuse koets. En ondanks deze wat bijzondere setting kom je wel gelijk in een Sinterklaasstemming met Pieten rijdend in oldtimers, Sinterklaas in zijn koets en een echte fanfare voor de nodige deuntjes. De drukte valt over het algemeen wel mee, waardoor het vooral heel gezellig is. Ook heel geschikt om met kleinere kinderen, zelfs in de kinderwagen, te bezoeken.

 

Deze review is objectief geschreven. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. We hebben de intochten beschreven die we zelf kennen. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart