Sinterklaas activiteiten in het Westland – 24 en 25 november

Dit weekend

Door Priscilla – Ook in het Westland is er de komende sinterklaastijd genoeg te doen! Lees hieronder welke activiteiten wellicht een bezoekje waard zijn. Een kort overzicht van de belangrijkste intochten in en om het Westland dit weekend.

Zaterdag 24 november 

Aankomst Sinterklaas in ’s-Gravenzande

Na een boottocht door de Nieuwe Vaart, meren Sinterklaas en zijn Pieten rond 13.30 uur aan bij  de Gasthuislaan.  Sinterklaas heeft gevraagd of alle kinderen een flesje water mee willen nemen. Waarom? dat heeft de Sint ons niet verteld. Daarna vervolgt Sint zijn route met de koets en komt hij rond de klok van 14.00 uur aan bij de Noorderkerk in de Langestraat waar weer spannende dingen staan te gebeuren. Om 15.00 uur hopen Sint en Pieten op het Marktplein aan te komen voor het grote feest.

Aankomst Sinterklaas in Maasdijk

Rond 15.00 uur komen Sint en zijn pieten aan op het grasveld aan de Tuinderweg bij de voormalige Rabobank. De optocht door het dorp is van 15.30 tot 16.00 uur en aansluiting is er op het Oranjeplein tot 17.00 uur een Pietenmarkt.

Aankomst Sinterklaas in Ter Heijde

Vanaf 10.45 uur verzorgen de Roet Poepers uit Vlaardingen en show- en majorettevereniging The Maranto’s uit Ter Heijde aan Zee een muzikale  show voor de ingang van het Heijdse Hotel. Vervolgens is er een rondgang door het kust dorpje.

Aankomst Sinterklaas in Kwintsheul

De Sint en zijn Pieten komen die dag om 14.00 uur per boot aan bij de Lange Wateringkade, waarna de Sint achter de muziek van Sint Gregorius per oldtimer een rondrit door her dorp maakt. Om 15.00 uur volgt dan voor de Heulse jeugd een spetterend Sinterklaasfeest in de Andreashof met medewerking van Storm Creatief. Voor dit feest worden gratis toegangskaarten verspreid.

Twee andere leuke sinerklaasactiviteiten die ik graag onder je aandacht breng zijn het knutselplein en het Sinterklaashuis:

Pieten knutselplein in Naaldwijk. Het knotsgekke Pietenknutselplein komt naar Naaldwijk! Kinderen kunnen gezellig een middagje komen knutselen in de Tuinen onder begeleiding van zwarte pieten.

Sinterklaashuis in Monster. Van 12:00 uur tot 16:00 uur kun je knutselen, film kijken, pakjes helpen inpakken en je verlanglijstje in de brievenbus stoppen in het Sinterklaashuis dat is gevestigd aan de Herenstraat 8 in Monster

 

Zondag 25 november 

In Naaldwijk in Westlandtheater de Naald, draait om 15:30 uur de film Sinterklaas en de vlucht door de lucht. Een leuke Sinterklaas film over het verwende meisje Floor, chocolade munten en Sinterklaas.

 

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Sinterklaas activiteiten in het Westland – 24 en 25 november

Naaldwijk, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart