Een parade van treinen tijdens de Stoom- en dieseldagen – win gratis toegang

Stoom en dieseldagen
Dit weekend

Door Willemijn – Is er iemand bij jullie thuis dol van treinen? Treintje spelen, Thomas de Trein, de NS of Chuggington? Kortom een kleine machinist in spé? Dan mag je de stoom- en dieseldagen bij het Stoomtreinmuseum Katwijk – Leiden niet missen!

Stoom en dieseldagen

Stoomtrein Katwijk – Leiden

Het Stoomtreinmuseum Katwijk – Leiden is een van onze favoriete musea in de regio. Er is zo veel te zien, maar vooral ook te doen. Kinderen mogen op de trein meerijden, op treinen zitten, minituurtreintjes bedienen en bijna overal aankomen. Maar aankomende zaterdag en zondag is het helemaal feest. Dan vinden namelijk de stoom- en dieseldagen plaats.

Stoom en dieseldagen (2)

Stoom en dieseldagen

Stoom en dieseldagen (3)

Een parade van treinen

Tijdens de stoom- en dieseldagen rijdt er niet één trein elk half uur heen en weer, maar is het een komen en gaan van treinen. Er staan wel vier exemplaren ‘onder stoom’ om mensen mee te nemen. Maar er zijn ook railfietsen en railauto’s op het spoor, een antieke draadkraantrein en een rijtuig uit de tweede wereldoorlog (waar slechts een enkeling nog maar op kan rijden, zo ingewikkeld is de aansturing). Speciaal voor de kinderen komt er een vrijwilliger met een miniatuur stoomtreintje. Maar ook kunnen de kinderen een zandschep diploma verdienen. En natuurlijk niet met zelf scheppen, maar met het scheppen van zand door de werktrein. En dan zul je zien dat dit nog niet zo gemakkelijk is. Om 14 uur vindt het hoogtepunt van de dag plaats. Dan is de Parade. Alle treinen én vrijwilligers worden tijdens de parade eens extra in het zonnetje gezet. En wat een feest is dat!

Stoom en dieseldagen (3)

Win toegang tot de stoom- en dieseldagen

Jij kunt er bij zijn. Want Ranja en Rosé mag aan twee mensen een kaartje weggeven. Dus wil je wel een kaartje winnen om dit treinen feest eens te bekijken, like dan Ranja en Rosé  en laat weten dat je graag wilt winnen. Vrijdag 16 juni om 12 uur maakt Ranja en Rosé de twee winnaars bekend. Neem je iemand mee naar deze feestelijke dag, dan moet die uiteraard wel betalen. Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis naar binnen.

Stoom en dieseldagen (1)

Delen:


Bekijk op kaart

Een parade van treinen tijdens de Stoom- en dieseldagen – win gratis toegang

Stoomtrein Katwijk Leiden, J. Pellenbargweg, Valkenburg, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart