6 fijne uitjes voor Tweede Pinksterdag

Dit weekend

Door Willemijn – Oh! Heerlijk! We hebben een extra dagje vrij. En natuurlijk kun je lekker de natuur in, op het strand gaan zitten, je huis eens een fijne poetsbeurt geven of met het gezin iets leuks doen. En voor dat laatste heeft Ranja en Rosé zes tips op een rijtje gezet om ook vandaag, op tweede Pinksterdag, een feestelijke dag te beleven.

Open dag bij Knaagdierenopvang Het Knaaghof (Rijswijk)

In konijnen- en knaagdierenopvang Het Knaaghof staan talloze dieren te trappelen om naar buiten te gaan. Tijdens de open dag kun je deelnemen aan een rondleiding door de opvang, zijn er verschillende konijnendeskundigen aanwezig om alle vragen te beantwoorden, geeft gedragsdeskundige en dierentrainer Bernice Muntz geeft een in kijkje in haar wereld of kun je deelnemen aan een workshop vachtverzorging. Maar ook is De Wildopvang Delft, Dierenpolitie en Dierenambulance Den Haag aanwezig om te vertellen over hun werk, er worden allerlei konijn/knaagdier gerelateerde spullen verkocht en er is een rommelmarkt. Voor de kids zijn er ook een hoop activiteiten zoals: meekijken bij de imker, speurtocht, springkussen en oud hollandsche spelletjes. Dus denk je aan een konijn? Ga dan 2de pinksterdag, maandag 5 juni tussen 11:00 en 16:00, kennismaken met de dieren in Het Knaaghof. Je vindt Het Knaaghof op de Huis te Landelaan 2 in Rijswijk.

Tweede pinksterdag (4)

Dag van het Kasteel (regio)

Een kasteel of buitenplaats is altijd indrukwekkend. Ze zijn daar immers speciaal voor ontworpen. Bij een stoer kasteel, een romantisch buitenhuis of een statig landgoed is vaak zoveel bijzonders te ontdekken. Ook in de Haagse Regio zijn een aantal mooie buitenplaatsen te bezoeken. Ranja en Rosé heeft vijf leuke kastelen op een rijtje gezet in dit artikel. Maar je kunt bijvoorbeeld ook kurkdieren maken, springen op een luchtkasteel of naar de zomermarkt op Dorrepaal. Kijk maar snel op deze site welke kastelen jullie gaan bezoeken. Dorrepaal ligt aan de Westvlietweg 115 in Leidschendam.

Leidse Hofjesconcerten (Van der Werffpark in Leiden)

In Leiden is het feest! Want hier vinden maandag de Leidse Hofjesconcerten plaats. En kinderen worden tijdens dit festival niet vergeten. Want er is  een heel leuk kinderprogramma. En die leuke voorstellingen zijn gratis te bezoeken. Er staan in het Van der Werffpark drie tenten waar van allerlei leuks en moois voor kinderen wordt georganiseerd.

In de eerste tent in het Van der Werff Park kun je gaan kijken naar bijvoorbeeld de Toverfluit. Een bewerkte, komische opera van Frank Groothof. De Toverfluit is een operavoorstelling in het Nederlands, voor basisschoolkinderen en hun (groot)ouders. Het verhaal en de muziek van de oorspronkelijke versie van De Toverfluit zullen in deze remake hetzelfde blijven als de versie die jij misschien ooit gezien hebt toen je klein was. Maar wat nieuw is, is dat alle rollen live gezongen zullen worden door de zangers van B.O.O.M!, begeleid door piano. Een echte aanrader! Deze voorstellingen zijn om 12:10, 14:40 en om 17:10 uur en duren een uur.

Maar er is meer. Want kleine kinderen kunnen naar Mees en Saar starten een band! Het verhaal gaat over Mees en Saar. Zij zijn gek op de “Pippi Langkous” band. Zij willen net zo beroemd worden. Maar hoe maak je muziek? Moet je daar niet voor kunnen lezen en tellen? Ze krijgen hulp van Veronica Schaap, Mirosa Schildpad en Beer. Maar ze hebben ook hulp van het publiek nodig… Deze voorstelling speelt in tent 2 en begint om 11:30, 14:00 en 15:45 en zal ongeveer driekwartier duren.

In de derde tent maakt Opera Dolleboelja muziektheater voor jong en oud. Er worden nieuwe verhalen gemaakt, waarin operamuziek van beroemde componisten wordt hergebruikt en voorzien van Nederlandse teksten. Voor kinderen vanaf 6 jaar is deze tent zeker een aanrader. Om 13:15 en om 16.30 uur kun je hier ca drie kwartier gaan genieten.

En in de Gymzaal Lucas van Leyden, (Vliet 20, Leiden) kunnen kinderen meedoen aan een workshop Butoh Dans voor kinderen. Butoh dans is een traditionele Japanse dansstijl die gebruik maakt van schaduw en stralende beweging. Elke workshop duurt 50 minuten en ze starten om 12:30, 14:30 en 16:30 uur.

Tweede pinksterdag (2)

Foodfeest bij Hoeve Biesland (Delfgauw)

Hoeve Biesland staat vandaag in het teken van eten. Van lekker eten, maar ook van eerlijk eten en gezond eten. Daar draait het om tijdens het Foodfeest. Op het pleintje staan verschillende rijdende restaurantjes uit de omgeving. Daar kun je zien hoe jouw eten met veel liefde gemaakt wordt. Van vleesgerechten uit het verre Oosten tot oer Hollandse pannenkoeken. Buik vol? Vul dan de boodschappentassen. Op het festival kun je dat doen bij meer dan 15 verschillende marktkramen met streekproducten. Van bijzondere chocolade tot speciale bieren, geurige koffie of eigenzinnige groentes. Ook is de Weilandwinkel open waar je kaas kunt kopen gemaakt met de melk van eigen koeien of plantjes voor je moestuin

En wil je liever nog veel meer weten over eten? Dan zijn er verschillende leerzame workshops te volgen. En alsof dat niet genoeg is zul je muzikaal verwend worden met te gekke acts uit de heel Nederland. Singer-songwriters die dromend mijmeren over het leven of swingende bands waarbij niemand stil kan staan. Hoeve Biesland vind je op de Bieslandseweg 1 in Delfgauw.

Tweede pinksterdag (1)

Rrrollend Den Haag (Lange Voorhout)

Wij zijn Eerste Pinksterdag een kijkje gaan nemen op het foodtruckfestival Rrrollend Den Haag. En wat hebben we genoten! Een heerlijke sfeer, lekker eten, leuke mensen, fijne drankjes en dat allemaal in de zon op het mooiste plein van Den Haag. Of je nu kiest voor een lunch of een ranja met rosé, het lijkt wel zomer. Voor de kinderen staat er een springkasteel en kun je je laten schminken. Maar voor iedereen is dit echt een aanrader!

Rrrollend den Haag

Haagse Markt Pinksteropenstelling (Den Haag)

Op maandag Tweede Pinksterdag is De Haagse Markt extra geopend. Na het succes van voorgaande jaren is de grootste multiculturele markt van Nederland open van 9:00 tot 17:00 uur. En de Haagse Markt is echt leuk. Want door de grote variatie aan culturen en hiermee ook aan kramen is dit een echt gezellig dagje uit voor jong en oud. Kom tijdens Pinksteren struinen langs de ruim vijfhonderd kramen met exotisch fruit en dagverse vis, trendy kleding, (mode)accessoires, bloemen, snoepgoed, stoffen en schoenen. Een veelzijdig dagje uit beleef je tijdens Tweede Pinksterdag op De Haagse Markt!  Je vindt de Haagse Markt aan de Herman Costerstraat in Den Haag.
Tweede pinksterdag (3)

Ranja en Rosé ontvangt geen geld of vergoeding voor vermelding van deze tips. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart