Weekendtips 1 en 2 september: UITfestival en nog veel méér uittips

Dit weekend

Door Willemijn – De eerste schoolweek hebben we achter de rug, de eerste speelafspraken zijn geweest en de eerste zwemles hebben we ook weer gehad deze week. Dit weekend tijd voor ontspanning, want ik moet eerlijk zeggen dat ik het wel weer wennen vind zo’n begin van het schooljaar. Gelukkig is het dit weekend niet nodig om je te vervelen. Misschien ben je van plan om van de zon te gaan genieten op het strand, lekker naar buiten te gaan of een speeltuin te bezoeken. Wil je liever naar een markt of een festival, dan is dit jouw weekend. Ik heb namelijk een lange lijst met heel leuke dingen weten te verzamelen. Lees snel verder voor de beste weekendtips voor 1 en 2 september. Veel plezier.

Zaterdag en zondag

Cultuurplein op het Plein

Wat je volgens mij dit weekend niet wilt missen is het Cultuurplein op het Plein. Dit is een nieuw, maar supertof onderdeel van het UITfestival. Op het Plein kun je zaterdag en zondag terecht voor lekker eten, drinken, optredens en vele kinderactiviteiten zoals Silent Disco met DJ Ome Steef, Knutselen met Tante Jookje, Skelteren, Hoelahoopen, Schminken, Artwall, Voorleeshoek, The Rhythm All Stars Brassband, versier je eigen Cupcake en Meet en Greet met Woezel & Pip en nog veel meer.

Praktisch: Het Cultuurplein is zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur op het Plein in Den Haag. Het programma is beide dagen lekker vol. veel dingen zie je beide dagen terug, maar een aantal acts verschillen. Kijk voor het programma dus even op de site van het Cultuurplein. Ga je zondag? Dan kun je het bezoekje combineren met de Franse markt Le Marie Marché, eveneens op het Plein.

Uitfestival

Bieslanddagen

In de Bieslandse Polder kun je vandaag en morgen genieten van de ‘Bieslanddagen’. Op verschillende locatie in het geboed rondom de Bieslandse Polder kun je gaan kijken naar het leven op dit groene stukje bij Delft. Zo kun je een kijkje in de tuin van de Halve Molen, bezoek je Hoeve Biesland of geniet je van natuurtheater, de stormbaan of streekmarkt.

Praktisch: De Bieslanddagen zijn zaterdag van 12 tot 17 uur en op zondag van 10 tot 17 uur. Je kunt het best met de fiets dit gebied bezoeken. Kom je toch met de auto kijk dan op de site van de Bieslanddagen voor parkeerinstructies. Op deze site kun je ook het programma van beide dagen vinden.

Fotocredits: Website Bieslanddagen

Bloemen plukken bij De Pluktuin Noordwijkerhout

Dit weekend kun je weer bloemen plukken in Noordwijkerhout. Achter een woonhuis vind je een pluktuin waar je met de kids welkom bent om te eigen bod te plukken. De bloemen kosten 1 euro per 3 stelen. Ben je klaar met plukken, dan hangt er een spaarpotje waar je gepast, met cash, je bloemen afrekent. Ik schreef een blog over dit leuke uitje, waarin je alle informatie vindt waar je de bloemen precies kunt plukken.

Liefdeskuren

Met het mooie weer is het natuurlijk goed toeven in Scheveningen. Heb je geen zin in zomaar een strandwandeling, maar wil je genieten van een soort voorstelling? Kies dan voor Liefdeskuren. Dit is een voorstelling waarin je zelf op pad gaat en ongeveer anderhalf uur een looproute loopt met een koptelefoon op. Je hoort tijdens de wandeling een mooi verhaal over de liefde en de Haagse zee. Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Je kunt elk moment tussen 10 en 17 uur starten met de looproute. De route is te verkrijgen bij de receptie van de Pier.

Fotocredits: Roland Meekel

Laatste weekend GIF en Ridders en kastelen

Ben je nog niet naar GIF! in Naturalis of Ridders en Kastelen in het Museon geweest? Dan is dit weekend echt de allerlaatste kans. Zondag is namelijk de laatste dag dat je deze tentoonstellingen kunt zien. Naturalis gaat na zondag een tijdje dicht om echt te kunnen verbouwen. Museon sluit tijdelijk de deuren van de benedenverdieping om daar weer een nieuwe tentoonstelling te bouwen.

Ik schreef een eerder een blog over beide tentoonstellingen. Wil je dus weten waar GIF! en Ridders en Kastelen over, lees dan verder op Ranja en Rosé.

Zaterdag

Open dag Kooman’s Poppentheater

Vandaag is het open dag bij Kooman’s Poppentheater. Een unieke kans om een kijkje te nemen achter de schermen van dit unieke Haagse theater. Wij komen heel graag bij Kooman’s voor een spannende en meestal grappige voorstelling. Zittend op de houten banken vraag ik mij geregeld af hoeveel ruimte meneer Kooman’s eigenlijk heeft om te spelen, hoe hij daar achter zit, hoe het nu precies zit met dat ieniemini kassahokje en waar de poppen vandaan komen. Ik ga dus een kijkje nemen vandaag in het theater.

Praktisch: Kooman’s Poppentheater is al bijna 60 jaar een uniek Haags theater in een woonhuis op de Frankenstraat 66 in Den Haag. De open dag is vandaag tussen 14.30 uur en 17 uur. Iedereen is welkom en de entree is gratis. Reserveren is niet nodig.

Kunst en cultuur op Scheveningen

Vandaag kun je in en rond de Oude Kerk van Scheveningen in de Keizerstraat gaan genieten op het kunst en cultuurfestival. Verschillende kunstenaars tonen hun werk. Maar het leukste zijn de workshops zoals de creatieve workshop ‘Een visje vangen’, mozaïek maken, een Fotobooth in historische badkleding, vioolles voor kinderen vanaf 5 jaar, een ukelele workshop of een kleiworkshop. Wil je liever deelnemen aan een Flashmob? Zorg dan dat je om 12.20 uur klaar staat, social media in de gaten houdt en zin hebt in dansen.

Praktisch: Bovenstaande workshops zijn slechts een selectie uit de  activiteiten in Scheveningen. Voor alle activiteiten kun je het best een kijkje nemen op deze website van Muzee. Zij laten een helder overzicht zien met het programma. Toegang tot het festival is gratis en je bent vanaf 12 uur welkom.

Fotocredits: Facebookpagina Kunst- en cultuur op Scheveningen

‘Ook van jou Festival’ Theater Dakota

Theater Dakota begint het nieuwe seizoen goed. Namelijk met het ‘Ook van jou Festival’. Op het plein van dit fijne theater kun je gaan genieten van lekker eten uit de buurt, wereldcircus, activiteiten voor jou en voor de kids, optredens en creatieve acts. Dit festival is niet alleen door het theater georganiseerd, maar de hele buurt is hierin actief. Zo worden de eetkraampjes bemand door mensen uit Escamp met een voorliefde voor koken en eten en is het programma samen met buurtbewoners samen gesteld.

Praktisch: De toegang tot het festival is gratis. Je kunt zaterdag tussen 14.30 en 18.30 gewoon, zonder reserveren komen. Theater Dakota vind je aan de Zuidlarenstraat 57 in  Den Haag. Op de site van het theater kun je zien wat het programma is.

Embassy Festival – zaterdag op het Lange Voorhout

In Den Haag kun je op het Lange Voorhout gaan genieten van het Embassy Festival. Tijdens dit festival kun je genieten van allerlei culturele optredens en lekkere buitenlandse hapjes. Van Thaise hapjes tot Ierse dans, je vindt echt allerlei landen die zich op een hun eigen manier presenteren. Kinderen vermaken zich tussen 12 en 20 uur in de Kids Compound met cupcakes versieren, een obstacle baan, spelletjes en gym avonturen.

Fotocredits: Facebookpagina Embassy festival

Open dag bij Egelopvang Den Haag

Wist je dat in Den Haag en omgeving heel veel egels leven. Je ziet ze zelden, want ze leven ’s nachts. Dit weekend kun je een kijkje gaan nemen in de egelopvang. Dat is echt een aanrader! Hier worden egels opgevangen die zich in de drukke stad niet kunnen redden. Meestal is de opvang gesloten, maar vandaag kun je een bezoekje brengen. Er worden rondleidingen gegeven en ook de winkel is geopend. Daarnaast kun je gezellig een kopje koffie drinken met een lekkere (zelfgebakken) lekkernij. Wie weet buiten in het zonnetje?

Praktisch: De open dag is tussen 14 en 16 uur. Je vindt de opvang in de Westduinen aan het eind van de Savornin Lohmanlaan, hoek Laan van Poot.

Zondag

De cultuurmarkt tijdens het UITfestival

Wij kunnen niet wachten totdat het cultureel seizoen weer van start gaat. Nieuwe voorstellingen in de theaters, nieuwe tentoonstellingen in de musea, fijne festivals om ons op te verheugen en leuke kindervoorstellingen voor heel veel pret. Dit weekend kun je een voorproefje krijgen van al dat leuks. Op zondag staan alle culturele instellingen van Den Haag en omgeving op het Lange Voorhout klaar om hun programma te presenteren. Ik vind het echt een feestje om alle stands langs te gaan, folders mee te nemen en nu alvast uit te zoeken wat ik komend jaar wil gaan zien. En dat met het zonnetje dat verwacht wordt, fijne muziek van diverse podia en een gezellig sfeertje is toch heerlijk.

Voor de kids is het heel leuk, want iedereen snapt dat als je kids weet te paaien of vermaken dat ouders wel achter ze aan komen. De kans dus om snoepjes, pennen, ballonnen en allerlei leuks te scoren!

Praktisch: De cultuurmarkt is op het Lange Voorhout. De markt start om 12 uur en duurt tot 18 uur. Entree is gratis.

Prins Hendrik Herfstfeest

Afgelopen dagen leek het al wel een beetje herfst en dit weekend is ook de meteorologische herfst begonnen. Op de mooiste dag van deze week kun je de herfst ook gaan vieren in het Zeeheldenkwartier. Ach dat mag de pret niet drukken, want laten we eerlijk zijn: ook jij loopt liever over een feestelijke markt in de zon, dan onder een paraplu. Toch? Op het Prins Hendrikplein en in de Prins Hendrikstraat kun je zondag gaan genieten van het Prins Hendrik Herfst Feest met fijne muziek, een leuke markt, lekkere hapjes en nostalgische attracties.

Natuurspeeltuin Voorschoten 1 jaar

De natuurspeeltuin in Voorschoten bestaat een jaar. En bij een verjaardag hoort een feestje! Zondag kun je hier natuurlijk lekker spelen, maar wordt er ook een feestelijk programma georganiseerd. Zo kun je in de onderzoekstent op onderzoek uit, is er bootcamp en yoga voor iedereen, zijn er CupCakeCup wedstrijden, kun je dansen in de silent disco en mogen kleuter en peuters luisteren naar een mooie voorleesverhaal.

Praktisch: De Natuurspeeltuin Voorschoten vind je op de Veurseweg, achter Van der Valk, in Voorschoten. Alle kinderen zijn welkom op het feest tussen 12 en 17 uur. Voor de tijden van de activiteiten kun je het beste even op de site van de speeltuin kijken.

Homemade market Kerkplein

Op het Kerkplein kun je struinen over de Home Made Market. Op deze markt koop je geen spullen die je ook in de supermarkt, de action of de drogist koopt. Maar mooie en lekkere zelfgemaakte spullen. Het wordt heerlijk weer, ideaal voor een bezoekje aan een markt. Heb je daar zin in, dan is dit een aanrader.

Fotocredits: Website Home Made Market

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt voor vermelding in de weekendtips geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

Weekendtips 1 en 2 september: UITfestival en nog veel méér uittips

Lange Voorhout, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart