Varend Corso – drie dagen feest in het Westland

Door Willemijn –  Het Westland is natuurlijk bekend om al zijn kassen en glasbebouwing. Deze regio zorgt voor een enorme hoeveelheid groente, fruit, maar ook veel bloemen worden hier geteeld. Een super belangrijke (economische) regio voor Nederland. En daarnaast ook leuk om eens een bezoekje te brengen. Zeker dit weekend, tijdens het prachtige evenement Varend Corso.

Boten met bloemen

Vanaf vrijdag 2 augustus vindt het jaarlijkse Varend Corso plaats. Dit is een bloemen-, groenten- en fruitcorso met 50 prachtige boten. De boten zijn allemaal prachtig versierd. Hier moet echt weken werk in zitten van heel veel mensen. Het verzinnen van het thema van de boot, het maken van de versiering en in de laatste week het opsteken van de bloemen, het fruit en de groente. Want dáár worden de boten mee versierd. Met ongeveer 450.000 bloemen, 120.000 planten en 80.000 stuks groenten en fruit maken ze van elke boot een plaatje! Zó mooi om te zien. En als je weken bezig bent geweest verdien je toch wel een feestje? Dat weten ze er dan ook echt van de maken. In elke dorp/stadje in het Westland weten ze er een gezellige boel van te maken met markten, terrasjes en bandjes.Varend Corso 2017 (1)

Kindercorso

Ook vaart er een Kindercorso mee. Op de boten van de Scouting hebben kinderen uit het Westland hun eigen boot mogen maken. Super leuk om te doen en heel leuk om te zien. Want wat kunnen kinderen toch mooie en creatieve dingen verzinnen.

Varend Corso

Varend Corso 2017 (2)

Elke dag een andere route

Het Varend Corso kun je drie dagen gaan bekijken.  De route is totaal, de drie dagen opgeteld, ongeveer 80  kilometer. Dus er is aan de kade vast wel een plekje vrij om lekker te gaan genieten. Vrijdag varen de boten de van Honselersdijk via De Lier en Schipluiden naar Vlaardingen en Maassluis. Zaterdag wordt er een rondje gevaren vanuit Honselersdijk naar Naaldwijk, ’s Gravenzande, Poeldijk, en Kwintsheul weer naar de startplaats en zondag gaat hij via De Lier, Den Hoorn naar Delft, waar het corso dwars door de stad vaart. Dan komt de stoet via Wateringen en Rijswijk weer naar Honselersdijk. Op de site van het Corso vind je de exacte routes, maar ook fietsroutes langs de tocht, zodat je zo veel mogelijk van de boten kunt zien.

Varend Corso 2017 (4)

 

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding

Fotocredits: Website Varend Corso

Delen:


Bekijk op kaart

Varend Corso – drie dagen feest in het Westland

Honselersdijk, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart