Veteranendag, tweedehands-kinderkleding en meer op zaterdag 24 juni

Veteranendag tekst
Dit weekend

Door Willemijn – Het warme weer lijkt voorbij. En dat is jammer, want ook vandaag zijn er weer een heel aantal leuke activiteiten buiten. Maar ze zijn veelal zó leuk dat ze zeker een bezoekje waard zijn. Dus trek een trui aan, parapluutje mee en er op uit. Veel plezier.

Veteranendag (Den Haag Centrum)

Ook vandaag zitten er weer Nederlanders in oorlogsgebieden. Bijvoorbeeld in Mali, waar Nederlandse militairen zorgen voor verkenningen. Dit is een zeer belangrijk deel van het werk van defensie en heeft een grote bijdrage aan vrede en veiligheid voor heel veel mensen. Daarom is het zo belangrijk dat we hier jaarlijks op de laatste zaterdag van juni bij stil staan. Want het is nog al wat om je dierbaren achter te laten en zelf naar een onveilig gebied te vertrekken. Op Veteranendag bedankt heel Nederland haar meer dan 115.000 veteranen voor hun inzet, nu en in het verleden. Daar mag iedereen bij zijn: hoe meer, hoe beter, want een bedankje is zeker op zijn plaats. Ranja en Rosé heeft een paar activiviteiten in het programma uitgezocht die zeker het bezoeken waard zijn.

Het Nationaal defilé en de vliegshow beginnen zaterdag om 13.15 uur. Iedereen mag komen kijken naar  de ruim 5.000 veteranen en militairen die in de Haagse Binnenstad defileren voor de koning. In het defilé rijden ook paarden en verschillende historische en moderne militaire voertuigen mee. Dus voor zowel kinderen als ouders heel leuk om te zien. Daarnaast is er op het Malieveld gedurende de hele dag feest. Zo kun je genieten van muziek onder andere van het orkest van de Koninklijke Luchtmacht, lekker eten en drinken, verhalen horen van veteranen. Voor kinderen is er van alles te doen in de kids Corner en is er een vliegsimulator en een klimmuur. Voor het gehele programma en de route van het defilé zie de website van Veteranendag.

VETERANENDAG

Midzomeravond bij Kasteel Duivenvoorde (Voorschoten)

Midzomer is een feest wat voornamelijk in de Scandinavische landen wordt gevierd. Lange dagen, veel licht, mooi weer zijn redenen om gezellig samen te zijn. Ook in Nederland zie je steeds meer midzomeravondvieringen en zo ook op Kasteel Duivenvoorde.

Deze dag staat in het teken van de ouders. Alle ouders worden verwelkomt in een relaxte sfeer met verschillende activiteiten  zoals straattheater, yogales, reuzen-bellen-blazen, slow art, slow food en heerlijke wijn en bieren. Iedereen die op zoek is naar ontspanning en activiteiten met (en soms even zonder) kinderen is van harte welkom. Lekker op het kleedje, blote voeten in het gras, in de kussens met uitzicht op park en kasteel tussen de bellenblaas én met een rustig gitaarmuziekje. Even bijtanken vlak voor de zomervakantie van start gaat. Maar de kinderen worden ook niet vergeten. Want terwijl de ouders even bijkomen, kunnen kinderen lekker kliederen met de schminkprofessoren om hun eigen eco-schmink te maken. Of ontspannen in de yogalessen en spellen van Dayaa yoga. Of misschien zelfs heerlijk tot rust komen in de slow art workshop van Kunstfanaatjes: ‘kijken door de ogen van een kind’.

Veteranendag Kasteel

Proef de zomer in de Appelstraat en de Vlierboomstraat

In het winkelgebied van de Vruchtenbuurt kun je vandaag terecht voor feest. Want hier is vandaag van allerlei leuks te doen. Kinderen kunnen genieten van een groot apenkooispel door Scouting de Mohicanen, er is een springkussenparcours, een schminckbus, je kunt ponyrijden en allerlei leuke spelletjes spelen. Maar ook voor de ouders is deze markt leuk. Want op de Proef de zomer markt vind je de mooiste producten, lekker muziek van plaatselijke artiesten en DJ’s en de lekkerste hapjes en drankjes. Kortom een feest voor iedereen.

Dragonboat races in Leiden

In Leiden zijn de Lakenfeesten aan de gang. Dat is natuurlijk groot feest. Vandaag staan De Dragonboat races op het programma . Deze spectaculaire wedstrijd zorgt elk jaar weer voor spanning en sensatie in het water langs de Boommarkt en de Apothekersdijk. Onder leiding van opzwepende trommelaars binden fanatieke roeiteams de strijd met elkaar aan. Welk team duwt als eerste de drakenkop van de boot over de finish?

Veteranendag - dragonboat

Mommaluv Market (Laan van Poot, Den Haag)

Mommaluv is een prachtig initiatief waarin aanstaande moeders hier gekoppeld worden aan een aanstaande moeder in een ontwikkelingsland. De moeder hier vraagt na de geboorte geen kraamcadeautjes, maar een donatie voor de moeder daar. Mommaluv zorgt er vervolgens voor dat de moeder in het ontwikkelingsland van het ingezamelde geld een kraampakket krijgt. Zo schenkt het Nederlandse kindje zijn cadeautjes symbolisch aan het kindje daar. Dit soort initiatieven kosten geld. Daarom is er vandaag tussen 13 uur en 17 uur een Tweedehands kinderkledingbeurs. Je kunt je kinderen tegen mooie prijsjes weer helemaal in het ‘nieuw’ steken en bij elke aankoop steun je tevens  Stichting MommaLuv. En helemaal leuk is het dat het wordt georganiseerd bij Koffie en Kind (Laan van Poot 38, Den Haag). Dus de kinderen kunnen lekker spelen terwijl jij door de kleertjes struint.

veteranendag - mommaluv

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

De foto’s zijn stockfoto’s ter illustratie. Ze kunnen dus afwijken van de echte situatie.

Delen:


Bekijk op kaart

Veteranendag, tweedehands-kinderkleding en meer op zaterdag 24 juni

Den Haag, Malieveld, The Hague Center, The Hague, Netherlands

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart