Vlaggetjes- en Vaderdag: de leukste weekendtips voor 15 en 16 juni – Den Haag

Dit weekend

Door Willemijn – Morgen is het natuurlijk Vaderdag. Dé dag om papa’s eens lekker te verwennen. Voor papa’s is er dit weekend van alles te doen. Waaronder diverse gratis Vaderdag ‘specials’. Maar ook de rest van het gezin hoeft zicht niet te vervelen met de ranja en rosé weekendtips. Wil je weten wat wij doen vandaag en morgen? Volg mij dan ook op Instagram. Heel veel plezier!

Zaterdag 15 juni

Vlaggetjesdag

Dit weekend is het Vlaggetjesdag. De dag waarop we natuurlijk nieuwe haringen verwelkomen. Maar buiten dat zijn er in Scheveningen heel veel feestelijke activiteiten. Het aanbod van activiteiten is overweldigend. Van kijken bij de Visafslag, tot poppenkast voor de kids. En van een vlootschouw tot oud Hollandse kinderspelen. Kortom een dag voor het hele gezin. Let op! Het is elk jaar heel druk en met het mooie weer wordt ook dit jaar weer heel grote drukte verwacht. Kom dus niet met de auto, maar kies voor OV of nog beter de fiets.

Praktisch: Kijk hier voor meer informatie en het overzicht van alle activiteiten. Vlaggetjesdag opent op 10 uur, in de 1e en 2e binnenhaven van Scheveningen.

Start zandsculpturen maken op het Lange Voorhout

Houden je kids van het bouwen van zandkastelen? Dan moet je zaterdag of zondag echt even langs het Lange Voorhout fietsen. Op 15 juni gaan drie kunstenaars aan de slag met de zandsculpturen op het plein voor Escher in het Paleis. De werkzaamheden duren een week: in die tijd kunnen mensen komen kijken naar hoe de kunstenaars werken tussen 09.00 uur en 18.00 uur. De creaties zijn te bezichtigen tot en met 25 augustus.  Je zult verstelt staan wat deze kunstenaars voor prachtige zandbouwwerken weten te maken van enkel zand.

Praktisch: de zandsculpturen zijn gratis te bewonderen, tot 25 augustus. Je vindt ze tegenover Escher in het Paleis.

Dag van de Architectuur & Dag van de Bouw

Wil je de kinderen iets leren over architectuur in Den Haag? Dan is dit weekend je kans .Want het is dan de Haagse Dag van de Architectuur. Door heel de stad zijn mooie gebouwen geopend voor publiek, kun je bouwplaatsen bezoeken en zijn er in het Centraal informatiepunt in de voormalige Amerikaanse Ambassade (Korte Voorhout) zijn diverse lezingen en activiteiten. Een tiental bekende (en minder bekende) markante Haagse gebouwen is te bezichtigen van binnen. Denk aan het Ministerie van Financiën, De (hoge!) Haagse Toren, of de chique Raad van State. Ook zijn diverse bouwplaatsen te bezoeken tijdens de dag van de Bouw. Denk aan de nieuwe fietsenkelder voor Den Haag CS of het in aanbouw zijnde Cultuurpaleis. Voor het programma, kijk snel op de site van de Dag van de Architectuur of op de website van Dag van de Bouw.

Max de Mol bij Kooman’s Poppentheater

Ik schrijf geregeld over Kooman’s Poppentheater. Gewoon omdat ik het daar zo fijn vind. Ook dit weekend heb je een kans om te genieten van de authentieke, Haagse sfeer. Deze week spelen ze Max de Mol. Max de Mol is een kleurrijke voorstelling boven en onder de grond. Bioloog Maarten Donker bestudeert het leven onder de grond. Wasco de Wasbeer komt lootjes verkopen aan de deur en mag door de Aardkijker kijken. Ze zien hoe een plagerig beest de Aardkijker stuk maakt. Wasco belandt toevallig onder de grond bij Max de Mol. Ze gaan op zoek en ontdekken een Blaaskaak die onder de grond de baas speelt. Kunnen zij hem onschadelijk maken….

Praktisch: Max de Mol kun je vandaag om 14.30 uur gaan zien in Kooman’s Poppentheater, Frankenstraat 66 in Den Haag. Kaarten zijn online te bestellen. Afrekenen doe je bij de kassa.

20 jaar In de Wolken

Boekhandel In de Wolken ken je vast wel. Wij komen hier graag voor een mooi cadeautje bij een verjaardag of om zelf een fijn boek uit te kiezen. Deze echte kinderboekhandel bestaat al 20 jaar. Dat vieren ze vandaag in de Herenstraat in Voorburg. Er is een gezellige Kinderjaarmarkt met onder andere leuke gratis workshops & activiteiten, diverse kraampjes, lekkernijen en veel mooie boeken. De lokale ondernemers helpen om het feestje van In de Wolken een écht feest te laten zijn. Je kunt genieten van voorstellingen, voorleesmomenten een oudhollandse draaimolen, Schmink, verkleedkist,  Straattheater of kunst op straat. Dit is slechts een selectie van al het leuks. Iedereen is van harte welkom.

Praktisch: In de Wolken is de kinderboekhandel in Voorburg. Je vindt de winkel op de Herenstraat 167. Het feest is van 12 tot 17 uur. Inschrijven voor de gratis workshops en activiteiten is niet nodig. Schuif gewoon gezellig aan. Voor het programma ga je naar de website van In de Wolken.

In de wolken

Home Made Market Kerkplein

Zaterdag kun je weer struinen en genieten van allerlei zelfgemaakte lekkernijen en creatieve uitspattingen tijdens de Home Made Market rondom het Kerkplein. Er staan allerlei standhouders met originele en mooie zelfgemaakte producten. En als je zin hebt; kun je wellicht een ritje maken met de Tourist Tram; die stopt hier namelijk ook.

Schoemaker Bijna Zomer Festival

In Delft kun je zaterdag naar het Schoemaker ‘Bijna zomer festival’. Dit feest wordt georganiseerd om de zomer feestelijk te verwelkom.  Er is voor jong en oud van alles te doen Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan een ouder kind yoga les, samen een family bootcamp doen genieten van muziek of een knuffel knutselen. Ook is er uiteraard lekker eten en drinken.

Praktisch: Dit bijna zomer feest vindt plaats op zaterdagmiddag vanaf 15 uur. Alle informatie vind je hier.

Zondag 16 juni

Bier en Braad Festival

Als jouw vader of echtgenoot van een biertje houdt, dan hebben we dé tip voor een leuke Vaderdag, voor hem – maar zeker ook voor de kids en voor jou: het Bier en Braadfestival bij Kompaan Bier. Natuurlijk kun je op dit festival genieten van een biertje. En ook voor de lekkere trek is er van alles: er is (natuurlijk) ‘braad’ in de vorm van kip, hamburgers, bbq, etc. Ondertussen kunnen de vaders genieten van een Stoere-Mannen-Markt en is er ook voor de rest van het gezin van alles te doen. Van bootje varen tot zwieren in de zweefmolen of vuurtje stoken met de scouting. Allemaal leuk voor stoere kids en lieve (stoere) papa’s.

Praktisch: Het Bier en Braad Festival start zondag om 12 uur bij Kompaan Bier (Binckhorst Den Haag). De toegang is gratis.

Haagse Skatetôg

Ben jij een skater? Of ga je graag samen met de (grotere) kids een rondje skaten? Dan is dit jullie evenement dit weekend. De Haagse Skatetôg wordt namelijk weer georganiseerd. Dit is een evenement voor het hele gezin. Baby’s of kleine kinderen neem je mee in een kinderwagen en kinderen die wat ouder zijn en zelf kunnen skaten en remmen doen lekker mee.

Praktisch: De tôg begint en eindigt bij de sportcampus in het Zuiderpark. Deelname is gratis, maar inschrijven is wel verplicht. De tôg begint om 15.30 uur en zal ongeveer anderhalf uur duren.

Slootjesdag in Westerpark Zoetermeer en in Zuiderpark Den Haag

Een slootjessafari is eigenlijk een andere naam om lekker met een netje en een emmertje in de sloot te mogen vissen. Wat je vangt is elke keer een verrassing, maar altijd interessant. Met waterkijkers en loeppotjes kun je vervolgens bekijken wat er onder water leeft. Wij hebben een keer een slootjessafari gedaan en volgens mij zoon was dat het leukste uitje van de zomer. Dus doe je laarzen of oude schoenen aan en ga mee.  Dit weekend kun in in het Westerpark in Zoetermeer deelnemen aan een slootjessafari en is er in het Zuiderpark in Den Haag een echte slootjesdag.

Praktisch: De slootjessafari in Zoetermeer begint om 14 uur. Verzamelen bij het Westpunt in het Westerpark. De activiteit duurt anderhalf uur. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

De slootjesdag in het Zuiderpark is van 11 tot 16 uur. Hier is niet alleen een safari, maar kun je ook knutselen of experimenten doen met water. Het handigst is om het Zuiderpark in te gaan via de Vreeswijkstraat (bij de benzinepomp).

 

Gratis zwemmen in Haagse zwembaden voor Vaders

Zondag is het natuurlijk Vaderdag. Dat is niet alleen feest voor papa, maar ook voor de kids. Vaders mogen ze gratis naar het zwembad voor een lekker partijtje spetteren. Daar wordt toch elk kind (en papa) blij van!

Praktisch: kijk hier voor deelnemende zwembaden. Kinderen en andere bezoekers betalen wel de normale entreeprijs. Een zwempas is in de Haagse zwembaden verplicht.

Maak een kompas in Science Centre Delft

Wil je op Vaderdag nog iets leuks knutselen? Ga dan naar Science Centre Delft. Hier knutselen kinderen een mooi en werkend kompas voor hun vader. Met dit zelfgemaakt kompas is hij nooit meer de weg kwijt. De extra zonnewijzer zorgt ervoor dat hij zijn horloge thuis kunt laten. Daarnaast leren de kids meer over magneten, kompassen en de stand van de zon.

Praktisch: Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk, je kunt je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. Deze workshop wordt de hele dag gegeven, de eerste sessie start rond 12:00. Bijkomende kosten zijn €6,50 en de workshop is voor kinderen vanaf 8 jaar.

Gratis koffie bij Paagman (De Fred en Lange Poten)

Zondag is het Vaderdag en dan worden alle vaders in het zonnetje gezet. Dus heb je zin om met het gezin ergens even koffie te gaan drinken, kies dan voor Paagman op De Fred of Paagman in het Centrum (Lange Poten 41). En na deze stop kun je (op de Fred) nog fijn rondneuzen in Villa Paagman, voor de mooiste kinderboeken.

Praktisch: Alle vaders, bonusvaders en stiefvaders (en als je een andere vader bent, ben je ook welkom) worden getrakteerd op een gratis kopje koffie of kopje thee.

Zaterdag en zondag

Vier de Natuur in Moerwijk

De bewoners van Moerwijk organiseren op zaterdag en zondag allerlei activiteiten met als thema natuur. Iedereen kan meedoen. Er is muziek, je kunt deelnemen aan workshops, spelletjes spelen, kunst maken en bekijken en natuurlijk iets lekkers te eten en drinken. Zaterdag kun je onder andere energie opwekken met een bootcamp of meedoen aan een spannende loterij. Zondag geniet je van muziek, is er een buitenbios en nog meer workshop. Een heel weekend lang plezier, helemaal gratis.

Praktisch: Op zaterdag kun je terecht op het Heeswijkplein. Zondag ben je welkom op de Aagje Dekenlaan. Beide dagen is het feest van 12 tot 17 uur. .

Toost Foodtruck festival in Rijswijk

Op het Wilhelminapark in Rijswijk kun je genieten van allerlei lekkers. Hier is dit weekend het foodtruckfestival Toost neergestreken. Wij zijn laatst een kijkje gaan nemen bij de editie in Den Haag en vonden dit een heerlijk, relaxed festival waar ook voor de kinderen leuke dingen te doen zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende workshops voor een unieke creatieve beleving in de buitenlucht. Natuurlijk zijn er genoeg lekkere tasters waar de kids van zullen smullen. Kortom een prima festival om te genieten van het fijne, zomerse weekend.

Internationale stoomdagen Zuiderpark

Het treintje in het Zuiderpark is een echte Haagse ranja en rosé topper. Dit weekend is een bezoekje helemaal speciaal, want modelbouwers uit binnen en buitenland kamperen een weekend lang op ons terrein om over de spoorbanen te kunnen rijden. Het park is gevuld met verschillende locomotieven, treinen en andere rijdend materieel. Naast rijdende modellen zijn er ook stationaire machines te vinden. Voor kids en ouders natuurlijk leuk om te zien en met een springkussen op het terrein een uitje voor iedereen.

Delen:


Bekijk op kaart

Vlaggetjes- en Vaderdag: de leukste weekendtips voor 15 en 16 juni – Den Haag

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart