De fijnste weekendtips voor 15 en 16 juli

Dit weekend

Dit weekend zijn er weer lekker veel buitenactiviteieten. Lekker genieten van een dag in het park kan in Leiden of Zoetermeer. En rondom de Pier kun je ook van allerlei leuks doen. Of wil je liever echt de natuur voelen tijdens een blotevoetenwandeling?

Kidsfest (zaterdag en zondag op De Pier)

Het is feest op De Pier! Want met sport, spel, muziek en creatieve activiteiten wordt De Pier een groot kinderfestijn. Tijdens Kidsfest hoef je je niet te vervelen. Aanmelden is niet nodig en ook voor een klein budget bieden wij volop plezier! De entree is namelijk gratis, voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. De kosten hiervoor variëren van één tot 10 euro. Voor de ouders zijn de foodconcepten geopend, waardoor ook zij heerlijk kunnen genieten op ons terras.

15 16 juli Pier fotocredits: De Pier

Stoomdagen Katwijk Leiden (zaterdag en zondag in Valkenburg)

Stoomtrein Katwijk Leiden is een museum waar je van alles kunt leren over stoom-en dieseltreinen. En je mag bijna overal op en aanzitten. Tijdens de special kinderstoomdagen dit weekend zijn modelbouwers aanwezig met hun stoomtreinen in miniatuurformaat waar je naar kunt kijken of op kunt zitten om een rondje te rijden. Dit weekend krijg je als kind ook de gelegenheid om naast de machinist mee te rijden op een echte stoom- of motorlocomotief. Je kunt zelfs onder begeleiding een echte hijskraan bedienen van een werktrein. Aan de knutseltafel kun je met papier, schaar en stiften aan de slag.

Een heel leuk dagje uit voor jong en oud. Met het ouderwetse kartonnen treinkaartje kun je de hele dag meerijden in alle stoom- en dieseltreinen en kun je vrij rondlopen over het terrein van het buitenmuseum en het binnenmuseum bezoeken.  Kinderen die nog energie over hebben, kunnen ook nog springen op een springkussen.

Stoom en dieseldagen (2)

TrashUre Hunt (zaterdag 13 uur in Scheveningen)

Vind jij het strand soms ook zo vies? En weet je wel hoe schadelijk al dat plastic is voor het leven in de zee? Tijdens een TrashUre Hunt worden kinderen bewust gemaakt van het effect van het achterlaten van rotzooi. Iedereen wordt uitgedaagd om mee te wandelen tijdens laagtij (anders spoelt al het afval weer de zee in) en het strand van Scheveningen te ontdoen van haar schatten (afval) en zo bij te dragen aan het verbeteren van onze leefomgeving. Na elke wandeling zal er gezelligheid zijn: knutselen, skateboarden, vissen met het sleepnet, surfen, muziek, duurzaamheid, singer-songwriters, lezingen, feesten, tango lessen, films en nog veel meer…. van duurzaamheid tot gekkigheid.

De Parade (zaterdag en zondag, Westboekpark)

Dit weekend is de laatste kans om te genieten van De Parade. Want het reizend theaterfestival breekt na zondag de boel weer op en gaat door naar Utrecht. En als je nog niet geweest bent, dan zou ik maar snel op de fiets springen en snel een bezoek brengen aan het Westbroekpark. Want de Parade is zo leuk!

Parade - westbroekpark (5)

Zondag in het Park (zondag in Zoetermeer)

In het Nicolaaspark in Zoetermeer kun je zondag gaan genieten van een supertof festival. Namelijk Zondag in het Park. Met muziek, dans, theater, artistieke workshops en lekker eten kun je hier echt de zomer vieren. Gewoon midden in het centrum, op de grens van het oude dorp en de nieuwe stad. Voor ouders is er lekker eten en fijne muziek. Voor kinderen zijn er allerlei leuke creatieve workshops. Zo kun je een coole confetti tasjes stempelen, maar ook prachtige hairfeathers in je haar laten rijgen. Of misschien zelfs lekker kralen rijgen, een hut van linten maken of in de trapeze hangen. Ook zijn kinderen én hun ouders van harte welkom op het speelveld waar een “Pop-Up Speelplek” is gecreëerd. Hier kunnen kinderen zelf kiezen hoe zij (vrij) willen spelen met allerlei (rest)materialen zoals kartonnen dozen, lappen stof, schilders-tape, verf en andere interessante spullen. En dat doe je gezellig samen met de kinderen, want het is de bedoeling dat ouders bij de Pop-Up Speelplek blijven en meespelen (zo)als de kinderen dat willen!

15 16 juli zoetermeer

fotocredits: Zondag in het Park

Blotevoetenwandeling (zondag 10 uur bij Pluk)

Heb je altijd al een blotevoetenwandeling willen doen? Dan is dit je kans. Want zondag wordt op een van de fijnste plekjes van Den Haag, namelijk de Heemtuin van Pluk een wandeling georganiseerd die iedereen op zijn blote voeten moet doen. En dat is niet alleen maal leuk. Het is ook heel goed voor je voeten om op blote voeten te lopen. Want voeten zorgen voor coordinatie, balans, mobiliteit en kracht. Aanmelden kan via info@natuurlijkgezond.net. En let op, want in de regen gaat er niet gewandeld worden.

pluk

Picknick Festival in Leiden (zondag in Leiden)

In Leiden wordt er weer gepicknickt zondag. Dus neem je familie, vrienden en kleedje mee naar het Van der Werfpark in Leiden voor een zondagmiddag vol muziek, lekker lunchen, theateracts, workshops, markt en een tal van leuke extra’s. En ook voor kinderen is het een erg leuk festival, want met voldoende kinderactiviteiten zoals een graffiti-workshop, een yoga les of een knutsel-stand is er heel veel vermaak.

Het Picknick Festival vindt 4 zondagen plaats in het Van der Werfpark in Leiden en dit is de derde. De toegang (inclusief een consumptie) is 5 euro per persoon. Kinderen zijn gratis.

15 16 juli Picknick

 

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart