5 Tips voor dit weekend (18 en 19 maart)

Dit weekend

Door Willemijn – Dit weekend zijn er weer een aantal heel leuke, leerzame of avontuurlijke dingen te doen in de Haagse regio. Ranja en Rosé is op zoek gegaan naar 5 leuke tips om deze zaterdag of zondag te doen.

Museumnacht Kids, zaterdag op verschillende locaties

’s Avonds naar het museum is extra spannend voor kinderen. En helemaal als het niet een ‘gewoon’, ‘saai’ museumbezoek is, maar juist superleuk en interessant. Want in zo’n 20 musea en culturele instanties zijn tijdens de Museumnacht Kids allerlei speciale activiteiten voor kinderen. Zo laat je jouw eigen creatieve kant zien bij een van de knutselworkshops en je slimme kant bij de speurtochten langs de mooie kunstwerken. Voor iedereen is er wel wat te doen. En ben je uitgekeken? Dan kun je een ‘oude’ stadsbus nemen die je weer naar het volgende museum brengt.

Museumnacht Kids wordt georganiseerd speciaal voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar! Tussen 17.00 – 22.00 kun je zo’n 20 musea en interessante culturele plekken in Den Haag en Voorburg bezoeken.

Museumnacht

Open dag bij Scouting Brigitta Valentijn, zaterdag

Heb je wel eens aan de Scouting gedacht? Nee? Dan is nu je kans om eens een kijkje te nemen of dit bij je past. Want Scouting Brigitta Valentijn heeft zaterdag een super leuke avontuurlijke open dag. Je kunt meedoen met allerlei uitdagende scoutingactiviteiten zoals spelen met een rookkanon of deelnemen aan de vuurwedstrijd. Je kunt pakkenkoeken bakken met vuur en blik, ijshakken of prachtige suikerkunst maken. Tussen de gezelligheid door kun je bij het kampvuur limonade drinken en marshmallows roosteren. Kom een kijkje nemen en doe mee!

Scouting Brigitta Valentijn ligt aan de Wijndaelerweg 12. Kinderen en ouders zijn van 13 tot ca 15 uur welkom om een kijkje te komen nemen.

Scouting

Boekids, zondag in het Paard van Troje

Deze zondag vindt Boekids plaats. Boekids is een vrolijk literair festival voor kinderen van 4 tot 14. Je kunt lekker kijken en vermaakt worden bij leuke voorstellingen, bijvoorbeeld van Ali B., knuffelen met Pieter Konijn, maar ook creatief zijn tijdens een van de vele workshops. Want je wilt vast wel eens je eigen instrument maken, een gedicht schrijven, dansen met een koptelefoon op of graffiti maken. Het festival vindt zondag plaats in het Humanity House, het Paard van Troje en de Grafische Werkplaats. Via Ranja en Rosé kun je kaarten kopen met 35% korting. Zo kun je met de kortingscode RANJA2017 voor slechts € 7,50 per persoon genieten van een leuke dag.

Boekids - podium

Loslopend wild (8+), zondag in Theater aan het Spui

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen zondag terecht in Theater aan het Spui voor het mini-theater-festival Loslopend wild. En met mini bedoel ik dan niet kinderachtig of voor mini’s, maar een klein festival met 3 ‘korte’ dans voorstellingen.

PlayStation (8+) is een explosieve theatrale dansmix over de kansen die je in het echte leven misschien niet krijgt, maar in het gameleven des te meer. En hoe fijn zou het zijn als dat nu eens andersom was? Kronkel (8+) is een absurdistische, fantasierijke performance met maskers van karton en plakband, sneeuw en bloed. Twee mensen hebben een vreemde speeddate waarin ze telkens verschillende gedaantes aannemen. Uiteraard zorgt dat voor vreemde taferelen vol verwarring. In Vlieg! (8+)  gaan we de lucht in. “Daar horen we thuis, daar kunnen we gaan waar we willen. Wat onze koers is, dat weten we nog niet. Maar wat maakt dat uit, als je maar gewoon gaat! Als je doet wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd al kreeg. Op een dag zullen we wel weer neerploffen op de aarde, maar die dag is nog ver weg. Daar denken we nog even niet aan.”

Loslopend wild

Eitje (2+), zondag in de Koninklijke Schouwburg

Voor de kleinste kinderen speelt zondagochtend de voorstelling Eitje in de Koninklijke Schouwburg.  Een saai eitje, bewaakt door twee oersaaie suppoosten in een museum. En net als het zo saai begint te worden dat je in slaap valt, zitten we middenin een spannende achtervolging. Met minimale middelen en veel huis-, tuin- en keukenmagie toveren twee mime-acteurs zichzelf, elkaar en het eitje weg. Spannend voor de allerkleinsten. Maar na afloop mogen ze het ‘Zelluf doen’! Ze mogen op het toneel zelf de bewaker van het eitje spelen. Zo gaan ze een aantal keer met de lift omhoog en naar beneden. Vervolgens wordt het Mini-MoMa-museumpje-lied aangeleerd. Tot slot wordt iedereen een ei en bedenkt iedereen zelf wat er uit dat ei tevoorschijn kan komen. Voor kinderen een leuke en leerzame voorstelling en voor ouders genieten om je kind zo creatief te zien.

eitje

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Bij publicatie waren voor alle tips nog kaarten beschikbaar. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart