Twaalf toffe tips voor dit weekend – 19 en 20 augustus

Dit weekend

Wow! De vakantie is voorbij en iedereen heeft duidelijk zin in een nieuw schooljaar vol leuke dingen. Als je van plan was om een rustig weekend te plannen met de kinderen zodat ze maandag weer vol aandacht in de schoolbanken kunnen plaatsnemen, dan zijn deze tips niet zo nuttig. Maar het Historisch Festijn, een leuke bijendag of een gezellige markt in Scheveningen wil je eigenlijk ook niet missen. Lees snel de twaalf tips, want ze zijn echt heel leuk en kindvriendelijk. Veel plezier!

Haags Historisch Festijn (zaterdag en zondag rondom het Binnenhof)

Ridders, edelen, jonkvrouwen, maar ook ministers en prinsessen. De hele geschiedenis komt voorbij zaterdag én zondag in Den Haag. Want rond het Binnenhof vindt het Haags Historisch Festijn plaats. Een super leerzaam en leuk festival om samen met de kinderen de geschiedeins van Nederland te beleven.

Haags Historisch Festijn Ridder

 

Feestdag bij Stadsuin Rusthout (zaterdag in Leidschendam)

Rusthout is een van de fijne plekjes in de regio. In deze Leidschendamse stadstuin kun je genieten van rust, dieren, een waterspeeltuin en een klein terrasje. Maar zaterdag is het feest. Je geniet om 14.30 uur van een leuke poppenkast en daarna kun je komen dansen in de tuin. Om 15 uur staat de Leidschendamse dansjuf Mira Moreno (van Dans aan de Vliet) klaar om alle kinderen een leuke dansles te geven. En als je het na het dansen warm hebt gekregen, dan kun je lekker afkoelen met een ijsje van Fanielje. Want zij zijn aanwezig met hun ijscokar. En ook de papa’s en de mama’s kunnen even flink aan de slag. Want iedereen wordt uitgenodigd om te helpen tuinieren in de tuin.

Je vindt Stadstuin Rusthout aan de Noordsingel 3, 2264 EK Leidschendam. Vanaf 14 uur is de ijscokar aanwezig en om 15 uur kun je heerlijk dansen.

Vuurwerkfestival (zaterdag in Scheveningen)

Het Vuurwerkfestival is natuurlijk een begrip in Den Haag. En het is niet zomaar een avondje mooi vuurwerk knallen. Het is een landenwedstrijd. Zaterdag komen Portugal en Spanje in actie om hun vuurwerk kunsten te vertonen. Om 21.45 uur mag Portugal aftrappen en om 22.30 uur mag Spanje. Ondanks dat het wel laat is, is het zeker de moeite waard. Helemaal voor kinderen die al wat groter zijn.

Onswijkfeest (zaterdag aan de Slachthuislaan in Leiden)

Zin in een wijkfeest? Maar heb je de pech dat je eigen wijk dit weekend niks leuks organiseert? Dan kun je gaan genieten van een wijkfeest in Leiden waar iedereen welkom is. Bij Onswijkfeest in de Leidse wijk Nieuw Leyden staat gezelligheid centraal. En natuurlijk allemaal leuke activiteiten voor jong en oud. Zo kunnen de jongsten op 12.30 u, 14 u of 15.30 u genieten en ontspannen bij een proefles kinderyoga. Of doe je liever iets actiefs met je kind? Neem dan je sportschoenen mee voor een uurtje ouder/kind bootcamp. Maar naast deze sportieve uitdagingen is er meer, namelijk lekker eten, fijne muziek een vrijmarkt en als klap op de vuurpijl een echte, ouderwetse zeepkistenrace.

Fotocredits: website Onswijkfeest

Naaldwijkse feestweek – Familiedag op de Kermis (zondag in Naaldwijk)

In Naaldwijk is het feest. En met een kermis is een feestje natuurlijk extra leuk. Zondag is het op de kermis familiedag. En dat betekent dat je met kleine kinderen hier kunt genieten van zuurstokken, draaimolens, lichtjes en kermismuziek. En zondag kun je een extra rondje draaien in de draaimolen, want de prijzen op de familiedag zijn wat lager dan normaal. Je vindt de Kermis op de Verdilaan en Sibelius in Naaldwijk.

Naaldwijkse feestweek

Westerkidsdag (zondag  in Delft)

Zondag vindt de eerste editie van de ´Westerkidsdag´ plaats in het Westerkwartier (Raamstraat in Delft). Samen met de speeltuin ´Westerhonk´ wordt er een gezellige dag georganiseerd voor jong en oud. Er is onder andere een gezellige markt, springkussen, lekker eten, leuke spelletjes, een kindervrijmarkt en heel veel knutselpret.

springkussen

 

Workshop Zomerfiguren (zondag in Science Centre Delft)

Weet jij hoe een lampje werkt? En wat een stroomkring is? Ik niet meer, wel ooit in de Natuurkundeles geleerd, maar dit goed aan mijn kinderen uitleggen wordt lastig. Daarom zijn de workshops in Science Centre Delft zo leuk. Want hier kun je zondag een vrolijk houten figuurtje met een Led-lampje maken. En dan ontdek je gelijk hoe een stroomkring werkt. Super leerzaam dus en leuk, want je figuurtje met lampje mag je mee naar huis nemen. Deze workshop is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en kost € 3,- bovenop de toegang voor het museum. De workshop start om 11.30 uur, 12.30 uur, 14 uur en 15 uur.

Science centre delft

Seaside Market (zondag in Scheveningen)

Echt strandweer wordt het dit weekend waarschijnlijk niet. Maar dat wil niet zeggen dat je in Scheveningen geen heerlijke dag kunt hebben. Want op het Kurhausplein staat zondag de Seaside Market. Een gezellige markt op een heerlijke eind-zomerse zaterdag waar je hippe en unieke producten kan vinden. Met het prachtige uitzicht op het Kurhaus is deze markt een echt Scheveningse place to be dit weekend.

Open Bijendag (zondag in Leiderdorp)

Weten jouw kinderen wat bijen doen? Of vinden ze de kleine vliegende beestjes alleen maar eng en lastig. Dat is nergens voor nodig, want bijen zijn heel nuttig voor de natuur. Zondag kun je dat in Leiderdorp met eigen ogen bekijken. Want de bijenstal van imker Dirk Jan Binnendijk in park De Houtkamp in Leiderdorp is geopend voor publiek. Van 13.00 tot 17.00 uur is ben je van harte welkom om honing te proeven, de bijenvolken te bekijken en bijenwas te smelten.
Natuurlijk is er ook honing te koop, en er is veel informatie te krijgen over het houden en verzorgen van honingbijen en het belang van bijen voor de natuur en voor mensen. Je vindt de bijen achter de kinderboerderij gelegen. De bijenstal en kinderboerderij zijn eenvoudig te bereiken vanaf de Van Diepeningenlaan (nabij de Persant Snoepweg, ter hoogte van Brasserie Park)

Longboardtôg (zondag bij het Zuiderpark in Den Haag)

Heb jij een longeboarder thuis? Of vind je het zelf heerlijk om op je board door Den Haag te zwieren? Dan is dit jouw tip. Want zondag vindt de Longboardtôg plaats. De Longboardtôg is longboarden door de straten van de stad, begeleid door politie en ervaren verkeersregelaars op skates. De Tôg is geen wedstrijd, maar een recreatieve tocht . Lekker cruisen en genieten van de muziek van een coole DJ.

Iedereen die in het bezit is van een longboard en het leuk vindt om mee te rollen is welkom. Enige ervaring is uiteraard wel een vereiste voor je eigen veiligheid en de veiligheid van de andere deelnemers. Wil je deelnemen? Dat kan gratis. Maar je moet je wel even inschrijven op deze site. De Haagse longboardtôg start om 15 uur in het Zuiderpark, bij Rolhockeybaan (Mr P. Drooglever Fortuynweg 3, 100 meter van Zuiderpark ingang Veluweplein).

longboard Den Haag

Home made market Voorburg (zondag in Voorburg)

De Home Made Market ‘on tour’ staat zondag in het schitterende historische centrum van Voorburg.  De Home Made Market is hét lifestyle evenement voor kunst, trends en unieke webwinkels die eens off-line willen met hun creatieve-, vintage-, design- & kinderspullen en natuurlijk boeken, antiek en curiosa. Je kunt tussen 11 en 17 uur heerlijk shoppen. Je vindt de Home Made Market in de Herenstraat in Voorburg.

Herenstraat Voorburg

Boom klimmen bij de Boomtoppers (zondag in de Zandspeeltuin, Den Haag)

Niemand wordt groot zonder in een boom te klimmen. En zondag kunnen kinderen van 5 tot 99 klimmen onder professionele begeleiding. Want in de Zandspeeltuin staan de Boomtoppers zondag klaar om 35 mensen te laten klimmen. Een van de bomen in deze speeltuin is heel geschikt om te klimmen. Zelf zijn wij halverwege de vakantie gaan klimmen en het is echt een heel leuk uitje. Maar inmiddels weten meer mensen dat, want het is elke keer heel vol. Kom dus op tijd en sta vooraan als om 13.45 uur de nummertjes worden uitgedeeld. En als je dan toch niet een van de 35 geluksvogels bent, dan is spelen in deze fijne speeltuin natuurlijk ook super leuk. Let op! Bij slecht weer gaat het niet door. Check dus even de Facebookpagina van De Boomtoppers als je van plan bent om te gaan.

Fotocredits: Facebookpagina De Boomtoppers

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart