Weekendtips voor zaterdag 23 en zondag 24 september

Dit weekend

Door Willemijn – Wat is er weer veel te doen dit weekend. En gelukkig lijkt het er op dat al deze leuke en veelal buiten activiteiten in een heerlijk nazomers zonnetje kunnen plaatsvinden. Dus spring op de fiets naar een foodtruck festival, bezoek het Vliegerfeest in Scheveningen, ga naar het Herfstfeest op de kinderboerderij of geniet van een Manga weekend. Dit en nog heel veel meer leuke tips voor dit weekend. Veel plezier!

Zaterdag 23 september

Circus met een kroontje – Koningsplein

Twee weken geleden zijn wij naar de eerste dag van het Circus geweest. Een festival voor en door bewoners uit het Regentessekwartier. En waar we ‘even’ een kijkje gingen nemen, hebben we een hele middag genoten van een heerlijke sfeer en een super kindvriendelijk festival. Wij vinden de sfeer een beetje vergelijkbaar met De Parade: fijne muziek, gezellige sfeer, lekker eten en drinken, leuke activiteiten voor kinderen en voor ouders. Kinderen kunnen onder andere zelf een circusartiest worden, kunst maken, maar ook meer leren over beestjes of een muizencircus bekijken.

Praktisch: Deze week staat dit Festival op het Koningsplein. Je kunt tussen 12 en 21 uur genieten. Voor alle informatie en het programma kijk even op de site.

Herfstdag bij kinderboerderij Buytendelft

Buytendelft is een van de mooiste kinderboerderijen in de regio. Een schone en kindvriendelijke boerderij met een kleine horeca. En vandaag is een bezoekje aan Buytendelft extra leuk. Want het is Herfstfeest. En dat betekent dat je lekker kunt ‘zwemmen’ in een bladerenbad, kunt racen op stokpaardjes, een vogelhuisje kunt maken en nog veel meer. Daarnaast staat de hele dag een vuurtje op de vuurplaats te branden voor het poppen van popcorn, het smelten van marshmellows en het bakken van broodjes.

Praktisch: De dag bij Buytendelft begint om 10 uur en duurt tot 16 uur. De meeste activiteiten zijn gratis, maar voor sommige dingen moet je 1 of 2 euro betalen. Op de site van Buytendelft kun je meer informatie vinden. Buytendelft vind je aan de Korftlaan 3a in Delft.

De paarse goochelaar bij De Fuut

Vandaag wordt het mooi weer. Dus misschien is het leuk om een bezoekje aan het strand te combineren met een leuke voorstelling van De Paarse Goochelaar. Dat kan bij De Fuut. Daar komt vandaag Quintus van Amstel. Hij is een smaakvolle goochelaar die zijn magie op een humoristische manier weet te vertonen als paarse goochelaar. 

Praktisch: Strandtent De Fuut ligt op het Zuiderstrand ter hoogte van de Vogelwijk. Het beste is om even te kijken op de site voor een routebeschrijving. De entree is €17,50 per persoon inclusief taart en koffie/thee. De voorstelling begint om 11 uur en vanaf 10 uur ben je al welkom. Wel is het verstandig om even te bellen met 070-3549074 om te vragen of er nog plekjes zijn.

112 Veiligheidsdag in Pijnacker

Brandweermannen en -vrouwen, Politie-agenten en Ambulance-rijders. Spannende beroepen en niet alleen voor kinderen. Daarom is een 112 Veiligheidsdag voor iedereen leuk. Je kunt kijken naar demonstraties, klimmen op een klimmuur, spuiten met water, zitten in een politie auto, kijken in een ambulance en nog veel meer. Kom daarom zaterdag naar Pijnacker, want hier is de 112 Veiligheidsdag.

Praktisch: De 112 Veiligheidsdag is aan de Nootdorpseweg 5 in Pijnacker en begint om 10 uur. Tip is om lekker op de fiets te komen, want het kan druk zijn.

Feest bij Pluk!

Pluk! is een fijne stadsboerderij in Loosduinen. Met een eigen Pluktuin, kinderboerderij, moestuin en horeca. En Pluk! bestaat dit weekend 5 jaar. Daarom is het feest. En wil je ook feesten? Dat kan! Want je kunt  zaterdag RegenboogPannenkoeken uit de BakFiets eten, apparaten uit elkaar halen bij de repairkid caravan, bomen klimmen met de Haagse Boomtoppers, genieten van theater of zelf smeden bij de Smid. En verder is het genieten van allerlei lekkers uit de eigen Pluk! keuken en lekkere soepjes van de Soepmobiel. Ook zondag zijn er allerlei workshops om te doen. Hier moet je je wel van te voren voor aanmelden.

Praktisch: Wil je weten wat er allemaal te doen is, kijk dan op de site van Pluk! Je vindt Pluk aan de Loosduinse Hoofdstraat 1184a in Den Haag.

Zaterdag 23 september en zondag 24 september

Vliegerfeest Scheveningen

In Scheveningen is het het hele weekend feest. En met het mooie nazomer weer dat verwacht wordt is natuurlijk het Vliegerfeest wel heel leuk. Vanaf 12 uur kun je op beide dagen gaan genieten van de kunsten van meer dan 100 vliegeraars uit binnen- en buitenland. En dat levert elk jaar weer een spektakel op. Ondanks dat er niet echt een vast programma is, aangezien vliegeren heel weersafhankelijk is, kun je in ieder geval rekenen op De Megabyte, de grootste monstervlieger van de wereld. Deze is 66 meter lang en 25 meter breed en er was meer dan 2000 m2 stof was nodig om deze vlieger te maken. Maar er zijn ook demonstraties, kun je zelf vliegeren, zijn er vliegende vissen, krabben en monsters, en is er zaterdagavond een nachtvliegershow met duizenden lichtjes. Wij zijn vorig jaar een kijkje gaan nemen en met een zonnetje en windje is dit festival een echte aanrader.

Manga Weekend

Weet jij wat manga is? De Japanse tekenkunst met bijzondere poppetjes en figuren. En wil je meer weten van manga of ben je al een mangaliefhebber, dan ben je dit weekend in Museum Volkenkunde in Leiden aan het juiste adres. Want ter ere van de tentoonstelling COOL Japan staat staat het museum in het teken van manga, manga en nog eens manga. Je kunt in het museum de hele dag terecht voor de leukste workshops. Zo kun je manga leren tekenen, dansen met een computer. Maar ook is het mogelijk om een eigen voorwerp (denk aan telefoonhoesje, hockeystick, skatebord etc) te laten versieren met manga. En er zijn speciale rondleidingen door het museum en over de tentoonstelling.

Praktisch: De dag is geschikt voor alle leeftijden, maar bij enkele workshops is wel een ondergrens leeftijd om deel te mogen nemen. Voor het totale programma kijk op de website van Museum Volkenkunde. Je vindt het museum aan de Steenstraat 1 in Leiden.

Smalspoor modelbouwdagen stoomtreinmuseum Katwijk Leiden

In het Stoomtreinmuseum Katwijk-Leiden, bij het Valkenburgse meer, kun je genieten van de smalspoor modelbouwdagen. Je kunt genieten van de kunsten van Nederlands beste modelbouwers. De smalspoorbanen staan opgesteld tussen het ‘grote spoor’ in ons museum. De meeste modelbouwers bouwen zelf hun rijdend materieel en besteden ook veel tijd en zorg aan de landschappen. Dat maakt hun banen uniek. En daarom is het zo’n leuk evenement om te bezoeken. Daarnaast rijden de ‘normale’ treinen van het museum ook. En dat alleen al is een bezoekje aan dit museum waard.

Praktisch: Het Stoomtreinmuseum Katwijk Leiden is geopend van 10.30 uur tot 16.30 uur. Je vindt het museum aan de Jan Pellenbargweg 1 in Valkenburg ZH. Op de website vind je meer informatie over de Smalspoor modelbouwdagen.

Tina Festival in Duinrell

Heb jij thuis Tina fans? Dan moet je dit weekend naar Duinrell, in Wassenaar op zowel zaterdag als zondag is daar namelijk het jaarlijkse Tina Festival. Er zijn talrijke optredens, je kunt er meezingen, dansen en shoppen. Er is zelfs een écht ‘Tina-dorp’. En natuurlijk kun je ook genieten van attractiepark Duinrell.

Foto: TINA

Blended festival – Oranjeplein Den Haag

Heb je zin in een markt en festival met meerdere culturen? Bezoek dan het Blended Festival op het Oranjeplein. Dit is een festival voor inwoners van de Schilderswijk. En aangezien de Schilderswijk heel wat inwoners met een multiculturele achtergrond heeft ga je tijdens dit festival ook van de ene in de andere cultuur. Er is een markt en er zijn diverse optredens. Kinderen zijn van harte welkom en kunnen geschminkt worden.

Praktisch: Het Blended Festival vindt plaats op het Oranjeplein. Zaterdagmiddag om 12 uur is de opening. Op de site kun je meer informatie vinden over het programma.

Fotocredits: Website Blended Festival

Rrrollend Den Haag – Lange Voorhout Den Haag

Op het Lange Voorhout is ook dit weekend weer feest. Want hier staat een van de grootste foodtruckfestivals van Nederland, namelijk Rrrollend. Gezelligheid, lekker eten en drinken staan centraal. En dan op een van de mooiste straten van Nederland en met heerlijk nazomer weer! Dat wil je niet missen.

Toost Foodtruckfestival in Loosduinen

Ook in Loosduinen staat een foodtruckfestival. En voor gezinnen met kinderen is deze misschien wel leuker. Want op Toost kunnen kids ook zélf lekker aan de slag. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende workshops voor een unieke creatieve beleving in de buitenlucht. Natuurlijk zijn er genoeg lekkere hapjes waar de kids van zullen smullen. Daarom is dit foodtruckfestival leuk voor jong en oud.

Praktisch: Het Toost Foodtruckfestival staat van vrijdag tot en met zondag op het Loosduinse Hoofdplein. Kijk op de site voor meer informatie.

Geuzenweekend bij Kinderboerderij ’t Geertje

Dit weekend vieren ze bij Geitenboerderij Het Geertje dat de geuzen Leiden hebben bevrijd van de Spanjaarden. Dat gebeurde namelijk op het water rondom het Geertje. Daarom kun je genieten van allerlei extra activiteiten zoals een vaartocht waarop je deelgenoot bent van de bevrijding van Leiden, maar ook kun je broodjes bakken boven het vuur, kun je zien hoe ze wol spinnen of hoe een smid het ijzer bewerkt boven het vuur.

Praktisch: Je vindt Boerderij het Geertje aan de Geerweg in Zoeterwoude. Het Geuzenweekend start zaterdag om 11 uur. Kaarten voor de boottochtjes kun je zaterdag kopen op de boerderij. Mijn tip is dat je hier vroeg bij moet zijn, want de ervaring leert dat het heel druk kan zijn.

Fotocredits: Website het Geertje

Zondag 24 september

Kriebelbeestjes safari

Overal zijn kleine beestjes. Sommige van die kleine beestjes zijn opvallend aanwezig, zoals libellen boven de sloot of kruispinnen in hun web. Maar voor andere soorten moet er goed gezocht worden in de bladeren, in het gras of tussen rottend hout op de bodem. en juist naar die beestjes gaat van vandaag bij de Tuin van de smid gezocht worden. Onder leiding van een IVN gids wordt er gespeurd met veldmaterialen naar al die verborgen insecten, spinnen en andere kleine diertjes. De gidsen verduidelijken de verschillen tussen de soorten, hoe ze leven en wat ze eten.

Praktisch: De excursie begint om 14 uur bij de Tuin van de smid en is geschikt voor iedereen van 6 jaar of ouder. De excursie duurt tot ongeveer 15.45 uur. Het is niet nodig om je aan te melden. Trek geschikt schoeisel aan en kleren die vies mogen worden.

 

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart