6 Tips voor dit weekend (24, 25 en 26 maart)

Dit weekend
Dit weekend

De lente is nu echt begonnen. Dus langzaamaan komen er meer dingen om buiten te doen. Zo is er aankomend weekend al een Lente Fair én een Food truck festival. Maar ook in de theaters is het aanbod voor kinderen ook dit weekend weer groot. Lees hier de 6 leukste Ranja en Rosé tips voor dit weekend.

Kinderboeken outlet – vrijdag, Rijswijk

Bij uitgeverij De Vier Windstreken organiseren ze in het voorjaar en in het najaar een kinderboeken outlet. Hier worden boeken verkocht met heel flinke kortingen, wal tot 50%. Dus ben je nog op zoek naar een cadeautje of wil je de kinderen eens verrassen met een nieuw boek, ga dan kijken op vrijdag 24 maart of op 6 of 7 april.

En als je bij aanschaf van een boek meldt dat je via Ranja en Rosé komt, dan krijg je een gratis Pixi boekje cadeau.

boeken

Pluk Lente Fair – zaterdag, Den Haag

Pluk is een heerlijke plek. Een kinderboerderij, tuin en biologische lunchroom in een. En dit weekend heb je een extra goede reden om Pluk te bezoeken. Het is namelijk Lente Fair! En dat betekent dat er zaterdag 25 maart van alles te beleven is. Zo kun je naar een openluchttheater-voorstelling over de lente, is het mogelijk om zelf vuur te maken, is er live muziek op het terras, kun je je eigen broodje bakken boven een vuurtje, zijn er knutselfeeën die je helpen om iets moois te maken en kun je oud Hollandse spelletjes op het erf van de boerderij. De Lente Fair is kosteloos te bezoeken, maar voor de activiteiten heb je wel een knipkaart nodig. Die kost 4 euro en kun je in de lunchroom krijgen.

 PLUK

Loslopend wild (8+) – zaterdag, Delft

Heb je vorige week het mini-theater-festival Loslopend wild in Den Haag gemist? Dan kun je dit weekend op herkansing. Want dit reizende festival is dit weekend in Theater de Veste in Delft te bezoeken.  En met mini bedoel ik dan niet kinderachtig of voor mini’s, maar een klein festival met 3 ‘korte’ dans voorstellingen.

Doe voorafgaand aan de voorstelling mee aan een breakdance- of toneelworkshop. Leer de gaafste breakdancemoves of verdiep je in de wondere wereld van toneel. De workshop begint om 14.00 uur en is om 14.45 uur afgelopen. Aanmelden voor één van de workshops kan per mail. Op de website van het theater kun je hier meer informatie over vinden.

PlayStation (8+) is een explosieve theatrale dansmix over de kansen die je in het echte leven misschien niet krijgt, maar in het gameleven des te meer. En hoe fijn zou het zijn als dat nu eens andersom was?

Kronkel (8+) is een absurdistische, fantasierijke performance met maskers van karton en plakband, sneeuw en bloed. Twee mensen hebben een vreemde speeddate waarin ze telkens verschillende gedaantes aannemen. Uiteraard zorgt dat voor vreemde taferelen vol verwarring.

In Vlieg! (8+)  gaan we de lucht in. “Daar horen we thuis, daar kunnen we gaan waar we willen. Wat onze koers is, dat weten we nog niet. Maar wat maakt dat uit, als je maar gewoon gaat! Als je doet wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd al kreeg. Op een dag zullen we wel weer neerploffen op de aarde, maar die dag is nog ver weg. Daar denken we nog even niet aan.”

Loslopend wild

Musical Annie – zaterdag én zondag, Rijswijk

Wie kent haar niet? Annie, het meisje met de schattige rode krulletjes. Ik denk dat ik de film wel 10 keer heb gezien toen ik klein was en wat vond ik het verhaal mooi. Maar ook tijdloos want het Rijswijks Jeugdtheater speelt dit weekend Annie in de Rijswijkse Schouwburg.

En mocht je even niet meer weten waar het verhaal ook alweer over gaat:

Annie brengt haar dagen door in een weeshuis in de hoop ooit haar ouders terug te zien. Het tehuis wordt gerund door de strenge en onrechtvaardige Miss Hannigan. Maar dan mag Annie bij toeval in de kerstperiode twee weken bij miljardair Oliver Warbucks logeren. Wat voor de norse en onaardige Warbucks begint als een reclamestunt, eindigt als een vriendschap voor het leven tussen de miljonair en het straatschoffie.

Annie

What the Fork?!? – zaterdag én zondag, Den Haag

Na het succes van de eerste editie van het indoor foodtruck festival wordt de lente gestart met de tweede editie van dit leuke festival. Want ondanks dat we bij lente denken aan heerlijk weer, zon en met de bloten benen in het zand is het nog net te koude tijd voor de voetjes in het gras. Daarom is de Pier dé ideale plek voor dit festival. Wel het heerlijke strandgevoel, maar niet de kou van de prille lente. Zaterdag en zondag staan meer dan 15 foodtrucks staan voor- en op De Pier opgesteld. Zo wandel je van de ene naar de andere culinaire verbazing. Proef, ontdek en laat je inspireren door alle gerechten die ambachtelijk en vol liefde bereid zijn. Van vlees tot vega en van zout tot zoet; de chefs schotelen je altijd iets bijzonders voor.

Tijdens dit weekend vindt ook een Handmade & Delicatessen markt plaats, waardoor er voor ieder wat te beleven is. Zo geniet je van culinaire gerechtjes en struin je alle stands met unieke, handgemaakte producten af. Een gouden combinatie.

Pier + Reuzenrad

Woezel& Pip – Op zoek naar de Sloddervos – zondag, Leiden

Met de allerkleinsten kun je zondag gaan genieten van Woezel & Pip in de Leidse Schouwburg. In deze spannende voorstelling voor kinderen vanaf 2 jaar gaan Woezel & Pip ‘Op zoek naar de Sloddervos’. Samen met de vriendjes uit de Tovertuin en het neefje Charlie gaan de twee hondjes op zoek naar een stelende sloddervos. Maar waar dit ‘enge’ beest nu echt vandaan komt, dat blijft tot het laatste moment geheim.

Theater Woezel en Pip

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Voor alle evenementen en voorstellingen zijn bij publicatie van het artikel nog kaarten beschikbaar. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart