Top tips voor dit weekend (30 sept en 1 okt)

Dit weekend

Door Willemijn – Vandaag en morgen is weer goed gevuld met leuke dingen. Heb je zin om naar een gezellig festival te gaan, een fijne markt te bezoeken of een zwaardgevecht in Zoetermeer mee te maken? Of liever de kans op een mogelijke regenbui vermijden? Bezoek dan een mooie voorstellingen of voorleesochtend. Er is weer veel te doen, dus kijk snel naar de tips die Ranja en Rosé heeft uitgekozen.

Zaterdag

Piratenfeest in Leidschendam

Voor het eerst vindt er in Leidschendam een Piratenfeest plaats. De Scoutingvereniging organiseert een groot nazomerfeest waar iedereen welkom is. Op dit feest zijn verschillende activiteiten voor jong en oud. Kapitein Bertus Bruut nodigt je uit om een spannende dag te komen beleven.

Bij aankomst krijgen de kinderen een strippenkaart met daarop een tal van activiteiten die ze kunnen doen. Als dit is gelukt ontvangen zij een echt piratencertificaat. De activiteiten variëren van een grote piratenstormbaan, schminken, knutselen, broodjes bakken op houtvuur, abseilen, beachvolleybal, een (koffie)bar voor de ouders en nog veel meer. Ook zal Bertus Bruut deze dag aanwezig zijn om een oogje in het zeil te houden bij de piraten in spe.

Praktisch: De dag is helemaal gratis. Het duurt van 12:00 tot 17:00 en het wordt gehouden bij het clubhuis van Scouting Damherten op de Van Ruysdaellaan 3D in Leidschendam. Voor meer informatie kijk op de site van de scouting.

Weekend 30 september en 1 oktober

 

Zelfmaakmarkt in de Grote Pyr

Leuke, gezellige markt op het terrein van de Grote Pyr met een heleboel kraampjes met zelfgemaakte spulletjes zoals, tassen, sieraden, bonbons, kinderboeken, dromenvangers, kefirlimonade, gedichten, natuurproducten, kunst, voorstellingen, muziek, pizza en hapjes. Ook is het restarurant De Hagedis geopend voor een drankje.

Praktisch: Het adres van de Grote Pyr is Waldeck Pyrmontkade 116 in Den Haag. De markt begint is van 11 tot 16 uur.

Weekend 30 september en 1 oktober

 

Voorleesochtend in Bibliotheek Wassenaar

In Wassenaar kun je deze ochtend lekker luisteren naar een mooi voorleesverhaal. Tussen 11.15 uur en 12 uur ben je hier welkom voor de voorleesochtend speciaal voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar. En als je toch in Wassenaar bent, dan zou ik ook een bezoekje brengen aan de kinderkringloop iets verderop voor tweedehands mooie kinderspullen en –kleren.

Praktisch: Je vindt bibliotheek Wassenaar op Langstaat 40 in Wassenaar. Het voorlezen begint om 11.15 uur.

Weekend 30 september en 1 oktober

 

Het Geluid van Loosduinen

Festival Het Geluid van Loosduinen dompelt het Loosduinse Hoofdplein elk jaar onder in een mengelmoes van grote acts en Loosduinse muzikale ingrediënten. Naast geluid biedt het gratis evenement ook ruimte voor andere vormen van cultuur, zoals verteltheater, sport en allerlei leuke kidsactiviteiten. Zo kunnen kinderen vanaf 11 uur genieten van een heerlijk voorleestheater Kortom: genoeg te doen tijdens Het Geluid van Loosduinen!

Jonge blazers in het Koninklijk Conservatorium

Wil jij je kind eens laten zien waar al die muzieklessen toe leiden? Maar vind je een groot orkest misschien wat te veel van het goede. Kom dan vandaag naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hier spelen vandaag namelijk leerlingen tussen 10 en 15 jaar samen met  leden van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE). En als je ziet dat de blazers kinderen zijn, net als jij, is het misschien wel veel leuker om te kijken en vooral te luisteren.

Praktisch: Het Koninklijk Conservatorium vind je aan de Juliana van Stolberglaan 1 in Den Haag. Om 16 uur kun je hier terecht om de jonge blazers te horen en zien spelen. Toegang is gratis.

Weekend 30 september en 1 oktober

 

Vita (10+) in het Korzo Theater

In het Korzo theater staat een mooie, acrobatische voorstelling op het programma voor zaterdagavond. Voor kinderen vanaf 10 jaar is dit een aanrader. In een ingenieus kantelend, strak vormgegeven decor tarten drie acrobaten de zwaartekracht. Vita is jong en vastberaden en beklimt zonder enige vrees de rechtopstaande wanden om er een volgend moment weer vanaf, of zelfs doorheen te springen. Met ingehouden adem volg je het spel van fysieke kracht, van vertrouwen, van vriendschap, van het heerlijke gevoel van zweven, maar ook van eenzaamheid en uitsluiting.

Praktisch: Het Korzotheater vind je in de Prinsestraat 42 in Den Haag. Deze voorstelling begint om 19.30 uur. Kaarten zijn online te koop. Let op! Deze voorstelling heeft geen tekst.

Weekend 30 september en 1 oktober

Fotocredits: Website Korzo Theater

Zaterdag en zondag

Festival Historisch Zoetermeer

In Zoetermeer moet je dit weekend zijn voor een prachtig festival met ridders, jonkvrouwen, zwaarden en troubadours. Want hier vindt het Festival Historisch Zoetermeer plaats. Zowel op zaterdag als zondag kun je genieten van allerlei stoere optredens zoals zwaardvechten, een riddertoernooi, een openluchtvoorstelling, een modeshow met jonkvrouwen en zelfs een vuurgevecht.

Praktisch: Het Festival Historisch Zoetermeer is zaterdag en zondag op en rond het Dobbe eiland in Zoetermeer. Kijk snel op de site van het Festival voor het gehele programma.

Fotocredits: Website Historisch Festival

Paard en Wagen op Duindigt in Wassenaar

Heb jij een paardenmeisje of –jongen in huis? Of ben je zelf dol op paarden en de paardensport? Dan mag je het festival ‘Paard en Wagen’ op renbaan Duindigt in Wassenaar niet missen. Het hele weekend lang zijn er demonstraties, activiteiten en kraampjes voor liefhebbers van paard en wagens. Bovendien laat de renbaan Duindigt zien wat er tijdens het seizoen allemaal te beleven is. Tijdens het festival worden enkele aspecten van de roemruchte paardengeschiedenis getoond. Zo is er een demonstratie van de ‘Gele Rijders’ een cavalerie eenheid van het Nederlandse leger dat laat zien wat het allemaal met zich meebracht om een kanon op te stellen en af te vuren. Ook zijn er demonstraties van karren en wagens die het Brabants Span inbrengt. Niet alleen het professionele gebruik van paarden en wagens wordt getoond; ook het recreatieve aspect wordt belicht. Zo is er een race met pony’s, is er een wedren en een demonstratie van een echte paardenrace. Op het centrale plein van de renbaan is een kleine markt met paard gerelateerde kraampjes.

Praktisch: Het festival vindt zaterdag en zondag plaats van 10:00 tot 17:00 uur. Kaartjes worden bij de ingang van de renbaan verkocht. De prijs voor een volwassene is 7,50 euro, die voor een kind 5,00 euro. Parkeren is gratis.  Renbaan Duindigt vind je aan de Waalsdorperlaan 29 in Wassenaar.

Weekend 30 september en 1 oktober

Zondag

Schaap Zacht (2+)

In de Koninklijke Schouwburg kun je gaan kijken naar Schaap Zacht. Dit is een interactieve voorstelling voor kinderen vanaf 2 jaar. Kinderen worden bij de voorstelling betrokken, mogen voelen, kunnen lekker liggen op een schapenvachtje. Het gaat om dat gevoel. En als je je goed voelt kun je heerlijk genieten van de dans in de voorstelling.

Praktisch: De Koninklijke Schouwburg vind je op de Korte Voorhout 3 in Den Haag. Deze voorstelling begint om 10 uur en om 11 uur. Kaarten zijn online te koop.

Herfst natuur-speurtocht bij de Tuin van de smid

Vandaag kunnen kinderen lekker genieten van een mooie herfstwandeling met leuke spelletjes en opdrachten. Want in Park Cronesteyn is van alles te ontdekken. Leer tijdens de wandeling wat of wie hier groeit, leeft, woont en eet. Dit keer natuurlijk in het thema herfst. Kom en ga mee op de mooie en actieve wandelspeurtocht die start bij De tuin van de smid.
Praktisch: De excursie begint zondag om 13 uur. Opgeven is noodzakelijk en dat kan bij josefientermeulen@hotmail.com. De kosten voor de wandeling zijn 5 euro per kind. De speurtocht is voor kinderen van 5 jaar of ouder. Ouders zijn welkom in het theehuis. Je vindt De tuin van de smid aan het Polderpad 8 in Leiden.
Tuin van de Smid Ranja en Rosé

 

Villa Verdraaid (4+) in het Korzo Theater

Vandaag is er in het Korzo theater weer zo’n mooie voorstelling. Alleen dan wel voor wat jongere kinderen, namelijk van 4 jaar en ouder.

Villa Verdraaid (4+) is een vrolijke voorstelling die theater en circus samenbrengt. Wietske heeft een passie voor ringen en Guido jongleert met van alles en nog wat. Samen spelen zij op hoog niveau met de zwaartekracht: tafels dansen, hoedjes vliegen en de vlucht van kegels kan op ieder moment stopgezet worden. En als broer en zus maken ze elkaar graag het leven zuur. Na de voorstelling mogen alle kinderen en volwassenen zélf leren jongleren tijdens de gratis Jongleer Instuif.

Praktisch: Het Korzotheater vind je in de Prinsestraat 42 in Den Haag. Deze voorstelling begint om 15 uur. Kaarten zijn online te koop.

Weekend 30 september en 1 oktober

Fotocredits: Website Korzo Theater

Opening IJsbaan De Uithof

Haal je schaatsen maar uit het vet, want vanaf dit weekend is de ijsbaan in de Uithof weer geopend. Endat betekent: schaatsen op het mooiste ijs van de regio. Vanaf zondag is de 400 meter baan geopend en kan iedereen weer genieten van veel ijsplezier. Zo kun je deze zondag bij de Uithof terecht voor een opening waarin veel te beleven is voor jong en oud. Alle facetten van de schaatssport komen aan bod: Langebaan schaatsen, ijshockey, kunstrijden. Maar er is nog veel meer te doen op deze bijzondere dag. Zo zijn er diverse kraampjes met lekkernijen en kun je je eigen schaatsen slijpen.

Praktisch: Vanaf 10:00 uur is de 400 meterbaan open en vanaf 11:00 uur begint het evenement. De toegang is €5,- en voor kinderen t/m 12 jaar slechts €1,-. Tijdens deze feestelijke opening  zijn de proeflessen gratis.

Officiële start van De Hofpas

Zondag is het feest in Kijkduin. Hier wordt namelijk gevierd dat De Hofpas officieel van start is gegaan. En dat betekent dat je heel veel korting kunt krijgen bij Haagse ondernemers. Maar zondag van 11 tot 12.30 uur betekent het vooral feest. Dan kun je genieten van een sportieve hoelahoep workshop, een goochelaar, een streetdanceshow en een ballonnenkunstenaar. Maar als om 11.50 uur de wethouder officieel het startsein heeft gegeven, zul je verbaasd zijn over aanbiedingen die je om je oren vliegen. Kijk snel op de site van De Hofpas voor alle informatie.

Weekend 30 september en 1 oktober

Flagship Market

Zondag kun je weer heerlijk genieten van de Flagship Market in de Piet Heinstraat. Struinen tussen de gezellige kraampjes, een rondje draaien in de draaimolen en genieten van alle lekkernijen die verkocht worden op de markt.

Weekend 30 september en 1 oktober

Fotocredits: Website Homemade market Den Haag

Gruwelijke Griebels! Bij Alice in Wonderland

Verheug je je ook zo op de kinderboekenweek? Dan is deze gratis voorstelling zondag bij Kinderboekwinkel Alice in Wonderland een aanrader. Want in deze voorsetlling kunnen Heks Gruzel en heks Griebel kunnen elkaar niet uitstáán! Ze proberen elkaar voortdurend een heksenloer te draaien. Zo laten ze elkaars toverdrank vreselijk mislukken…En als ze er dan ook nog van drinken…IEEEHHH! Maar dan krijgt heks Griebel een vreemd drankje…Wat is er met haar aan de hand? Gruwelijk!

Praktisch: De toegang gratis, maar het is wel de bedoeling dat je je aanmeldt via aliceinw@x4all.nl. Alice in Wonderland vind je op de Piet Heinstraat 2. De voorstelling begint om 13 uur en duurt ongeveer 45 minuten. De voorstelling is geschikt voor kinderen tussen de 6 en 10 jaar. Weekend 30 september en 1 oktober

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart