Toffe tips voor een beestachtig leuk weekend – 4 en 5 november

Dit weekend

Door Willemijn – Je merkt nu echt dat de herfst zijn intrede heeft gedaan. Dit weekend zijn er zeker wel leuke dingen te doen. Ik heb wel wat beter moeten zoeken om een lijstje te maken met toffe tips voor dit weekend. Dus kijk snel naar mijn favorieten voor zaterdag en zondag. Veel plezier!

Zaterdag

Open dag bij de Egelopvang in Den Haag

In Den Haag en omgeving leven heel veel egels. Je ziet ze niet vaak, maar ze zijn er wel. Het zijn namelijk nachtdieren. En met name in de groene wijken, parken, bossen en in de duinen kun je ze tegenkomen. Helaas worden de dieren vaak aangereden of gepakt door een kat. En als je dan zo’n egeltje vindt, dat kun je hem naar de Egelopvang brengen.  Hier worden egels opgevangen die zich in de drukke stad even niet konden redden. Vandaag is het hier open dag en kun zelf een kijkje nemen bij de egels.

Praktisch: De open dag is tussen 14 en 16 uur. Je vindt de opvang in de Westduinen aan het eind van de Savornin Lohmanlaan, hoek Laan van Poot.

Egelopvang

Tweedehands speelgoedbeurs Harlekino (Pijnacker)

Ben jij al aan het ‘hamsteren’ voor 5 december? Of denk je ‘nog een maand, dus ikheb nog 4 weken ruim de tijd’? Ik zit duidelijk in de eerste categorie. Dus van de speelgoedbeurs van Speelotheek Harlekino in Pijnacker word ik wel blij. Want mijn kinderen zijn net zo tevreden met een tweedehands cadeau als dat ze zijn met een nieuw pakje. Als het maar mooi ingepakt en compleet is natuurlijk. In Pijnacker kun je zaterdag van 9 tot 12 uur een tweedehands speelgoedbeurs bezoeken. En alvast de mooiste cadeautjes scoren.

Praktisch: De speelgoedbeurs is tussen 9 en 12 uur. Je vindt de beurs in basisscholen Ackerweide en Bonte Tol aan de Gantellaan in Pijnacker. De toegang is gratis.

Speelgoedbeurs Harlekino 2016

Fotocredit: Harlekino

Robotlab bij Science Centre Delft

Bij Science Centre Delft  kun je in het Robotlab leren programmeren. Ga aan de slag met een Ozobotje en ontdek hoe je een robotje precies kan laten doen wat jij wilt. Het Robotlab is gratis bij een bezoek aan het Science Centre Delft. Aanmelden voor deze workshop is niet nodig.

Praktisch: Science Centre Delft is geopend van 11 tot 17 uur. De workshop is gratis als je een bezoek brengt aan het museum. Museumkaart is hier geldig. Je vindt het museum op de Mijnbouwstraat 120 in Delft.

Science Center Delft

Natuurwerkdag

Lekker buiten aan het werk en de natuur nog een handje helpen ook. Dat kan tijdens de natuurwerkdag. Op heel veel plaatsen in Nederland worden bomen gesnoeid, sloten gegraven en speeltuinen gemaakt. Maar helaas zijn niet alle werklocaties geschikt voor kinderen. Op twee mooie plekken in de regio kun je wel terecht met de kinderen. Bij Buitengoed Dorrepaal kun je helpen op deze kinderboerderij. De speciale hulpactiviteit voor kinderen is het voeren van de dieren. En als ze niet meer willen helpen dat kunnen ze natuurlijk fijn spelen in de speeltuin. Ook op de Ontdekboerderij in Voorschoten zijn kinderen welkom. Terwijl de ouders spitten in de tuin, snoeien en een straatje leggen kunnen de kinderen de stenen van het paadje een mooie kleur geven, zodat het een kleurrijk geheel wordt.

Zaterdag en zondag

Onderstaande tips gelden voor zowel zaterdag 4 als voor zondag 5 november.

Openingsweekend bij COMM

Dit weekend opent het nieuwe Museum van Communicatie COMM haar deuren. Misschien ken je dit nog wel van vroeger, toen heette het Het PTT museum. In de afgelopen twee jaar hebben ze de boel eens flink opgeschut. Het  is nu een fris, hip en mooi museum. Er is veel te doen, lekker interactief voor alle leeftijden. Wij zijn hier geweest en vonden het zeker een aanrader. Ik schreef er gisteren een blogje over.

Praktisch: COMM is het Museum van communicatie. Je vindt dit nieuwe museum aan de Zeestraat 82 in Den Haag.

Schaatsen in Leidschenhage

Zijn jullie ook dol op schaatsen en kun je niet wachten tot de winter gaat beginnen. Dan is dit je kans. Vanaf zaterdag is Ice Paradise, de ijsbaan in Leidschenhage, weer open. Hier kun je heerlijk zwieren over het water, want deze ijsbaan ligt op een groot vlonder op het meertje. Voor de kinderen zijn hier de inmiddels bekende duwpinguins voor wat extra steun. Schaatsen zijn te huur in alle maten.

Praktisch: De schaatsbaan in Leidschenhage vind je op Weigelia 40-42 in Leidschendam.

Fotocredit: IceParadise

Struinen over de Franse Markt – Le Marie Marché

Ben je ook weer toe aan vakantie? En lijken die heerlijke dagen die je deze zomer in Frankrijk op de markt slenterde al weer mijlenver weg? Kom dan zaterdag en zondag naar het Plein. Hier staat namelijk Le Marie Marché. Je vindt er veel mooie foodkramen en seizoensgebonden lifestyle en brocante artikelen. Maar je kunt hier ook eten als een god in Frankrijk. Geniet bijvoorbeeld van een lekkere crêpe, eclair of macaron. Voor de kinderen biedt deze markt geen speciale attracties, maar lekker kijken en proeven vinden die van mij ook leuk.

Zondag

Klank! (1,5+) in de Koninklijke Schouwburg

Hoe klinkt het bakken van een pannenkoek? Welk monster brult er in de wc? Piept de deur, of is het soms een muisje? Dat zijn vragen waar een dreumes zich druk om kan maken. En juiste deze dagelijkse dingen staan centraal in de voorstelling Klank, te zien in het Paradijs van de Koninklijke schouwburg. De geluiden worden uitgewerkt in korte, associatieve scènes, ondersteund door eenvoudige maar prikkelende beeldtaal. In Klank! gaan dreumesen op ontdekkingsreis in hun dagelijkse leefomgeving.

Praktisch: Klank! kun je gaan kijken om 10 uur en om 11.30 uur. Kaarten zijn online te koop. Klank! is een voorstelling zonder gesproken tekst.

Fotocredit: Klank/ HNT.

Kinderkunst maken in het atelier van het Gemeentemuseum (5+)

Iedere zondag (12.00 – 16.00 uur) organiseert het Gemeentemuseum een ‘Open Kinderatelier’. Kinderen, vanaf 5 jaar, kunnen hier aan de slag met verf, papier, stof en andere materialen. Daar knutselen dan hun eigen kunst mee. De kinderen worden hier in begeleid door een museumdocent. Ze leren dus ook nog eens iets en doen nieuwe vaardigheden opdoen. En als de kinderen uit geknutseld zijn, kunnen ze nog een bezoekje brengen aan de Wonderkamers in het Gemeentemuseum.

Praktisch: Elke sessie duurt circa 45 minuten. Kinderen kunnen gratis deelnemen en het is niet nodig om te reserveren. Je kunt elk half uur starten. Het adres van het Gemeentemuseum is

Wonderkamers

Spellendag Zoetermeer

Zo af en toe een spelletje spelen, lekker op een donkere avond, haard aan, glaasje rosé erbij en een leuk spel. Heerlijk! Ben jij een vervend spelletjesmens? Of zijn jullie dat als gezin? Dan kom je in Zoetermeer helemaal aan je trekken. Op de spellendag Zoetermeer worden 35 tafels ingericht waar je kennis kan maken met gezelschapsspellen, thematische spellen of juist spellen waar flink wat tactiek en/of strategie voor benodigd is. Heb je nog nooit van Pandemic, Carcassonne of Droomhuis gehoord? Geen probleem! Want vandaag kun je al deze spellen proberen. Een team van vrijwilligers staat klaar voor speluitleg en demonstraties. Het belooft een dag te worden voor jong en oud, met spellen voor jong en oud. Dus niet alleen spelfanaten, maar iedereen die nieuwsgierig is is van harte welkom. Veel speelplezier!

Praktisch: Inschrijven is niet nodig. Iedereen is welkom tussen 10.00 en 17.00 uur bij de Kapelaan, Nicolaasplein 2. De toegang is gratis.

Draken en Deuntjes in het Filmhuis Den Haag (5+)

Vandaag kun je om 13.30 uur in het Filmhuis Den Haag met je eigen jonkvrouw of ridder genieten van vijf fabelachtige en muzikale kinderfilmpjes. In een uur krijg je 5 korte filmpjes te zien in het thema ridders, draken en jonkvrouwen. Zo duik je in de avonturenwereld van de Kleine Koning die graag een eenhoorn als huisdier wil of ga je mee op drakenjacht met twee kleine prinsessen. Ook ontmoeten we Eliette, een meisje van acht jaar, dat woont in een land waar de koning muziek heeft verboden… Zou ze samen met haar vriend de troubadour terug kunnen fluiten en zingen?

Draken - Filmhuis

Fotocredit: Filmhuis Den Haag

Praktisch: Draken en Deuntjes draait zondag in het Filmhuis om 13.30 uur. Kaarten zijn online te koop. Je vindt het Filmhuis Den Haag op Spui 191 in Den Haag.

Zoek je nog meer inspiratie? Kijk dan ook eens naar alle andere uitjes zoals we die eerder beschreven. Fijn weekend gewenst!

 

Op het moment dat deze tips zijn gepubliceerd waren er voor genoemde voorstellingen en activiteiten nog kaarten beschikbaar. 

Ranja en Rosé ontvangt voor deze tips geen geld of vergoeding. We vinden ze gewoon het vermelden waard. 

 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart