Tips voor dit weekend (7, 8 en 9 april)

fietsen duinen tekst
Dit weekend

Door Willemijn – Wow! Dit weekend gaan we ons niet vervelen, want er is zo veel te doen in de regio dat ik het moeilijk vond om de leukste weekend tip te kiezen. En toch vind je hier een overzicht van de meest opvallende en leuk activiteiten voor vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 april.

Kinderboekenoutlet (vrijdag 7 april in Rijswijk)

In Rijswijk zit De Vier Windstreken. Eigenlijk is dat helemaal geen kinderboekenwinkel, maar een uitgeverij van kinderboeken. Alleen maken ze twee keer per jaar een uitzondering. Dan verkopen ze boeken die in de winkels niet verkocht zijn, licht beschadigd zijn of gewoon te veel gedrukt zijn. En dan kun je echt mooie boeken kopen met wel 50% korting. Dus heb je binnenkort een jarige, wil je je kids zomaar verrassen of vind je kinderboeken zelf ook gewoon heel leuk (zoals ik). Dan is een bezoekje vrijdag zeker de moeite waard.

En als je bij aankoop van een boek aangeeft dat je via Ranja en Rosé bent gekomen krijg je als cadeautje een Pixi boekje gratis.

boeken

Dag van de Haagse Geschiedenis (zaterdag 8 april op het Plein)

Wat weet jij over de geschiedenis van Den Haag? Net als ik niet zo veel? Dan is er zaterdag van alles te leren. Het is Dag van de Haagse Geschiedenis. En op het Plein in Den Haag vind je zaterdag vanaf 11 uur allerlei kraampjes van Haagse musea, bibliotheken en het gemeentearchief met informatie over Den Haag. Maar het leukste zijn alle activiteiten voor kinderen die georganiseerd worden. Zo kun je tegeltjes beschilderen, foto’s maken, mode ontwerpen en dansen in de disco.

En voor de ‘vroege vogels’: bij de kraam van de Gevangenpoort wordt vanaf 11 uur een beperkt aantal kaarten gratis uitgedeeld om een kijkje te nemen in de Gevangenpoort.

Dag geschiedenis

Kindercollege in Theater de Veste

Nieuw in Theater de Veste zijn colleges voor kinderen vanaf acht jaar. Kom aanstaande zaterdag om 15.00 uur langs en stel al je vragen aan een echte wetenschapper. Het onderwerp van deze eerste college middag is Half mens, half robot is het mogelijk? Ook kun je in het theater je eigen robot knutselen!

Het kindercollege wordt gegeven door een echte professor van de TU Delft, namelijk Professor Just Herder van de TU Delft. Hij geeft eerst een mini-college en gaat vervolgens in een korte workshop met de kinderen aan de slag. En natuurlijk is er alle ruimte voor de kinderen om hun vragen te stellen.

Ook ouders zijn van harte welkom. De toegang bedraagt € 2,50 per persoon. Om te reserveren klik hier.

robot veste

Duinenmars (zaterdag 8 april en zondag 9 april vanuit Kijkduin)

Wil je lekker naar buiten? Heerlijk wandelen door de duinen? Dan is de 66ste editie van de Haagse Duinenmars echt een aanrader. Vanuit Kijkduin kun je beide dagen vanaf 9 uur starten voor een lekkere wandeling van 5, 10 of 25 km. De wandelingen van 5 en 10 kilometer zijn echt gemaakt om met gezinnen te doen. Kinderwagens kunnen mee en je loopt heerlijk over verharde paden door de duinen. En het leuke aan zo’n mars is dat je niet met lege handen naar huis gaat. Want als je over de finish komt, dan ligt er een prachtige medaille voor de wandelaars klaar. En je zult zien dat jouw kind maandag vol trots met zijn medaille op de buik naar school gaat en jij er als een trotse ouder bij staat.

duinenmars

Lentefeest op Kasteel Duivenvoorde (zondag 9 april in Voorschoten)

Het hele weekend is het feest bij Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten. Maar aanstaande zondag is er een speciale familiedag met een zomers programma boordevol activiteiten voor jong en oud. Zo kun je kijken naar een presentatie van de winnares van de CupCakeCup 2016 Isa. Zij zal laten zien hoe je de mooiste cup cakes kunt maken en wat je allemaal nog kunt maken met cakejes, fondant en botercrème. En natuurlijk kun je ook met haar op de foto.

Voor de kinderen die minder van taartjes bakken houden zijn er ook veel leuke dingen. Zo kun je luisteren naar verhalen over de Middeleeuwen, kun je je eigen brandnetelpesto maken (en opeten), schminken, ouderwetse buitenspelletjes spelen, paastakken versieren, meel malen en broodjes bakken en nog veel meer.

Let op! Voor deze lentedag wordt een (kleine) bijdrage gevraagd. Kijk op de site voor alle informatie.

Duivenvoorde

Matilde’s Babyconcerten (zondag 9 april in Leiden)

Wil je je kleintje leren te genieten van muziek? Dan kun je daar niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarom kun je al vanaf 6 maanden (tot ca 18 maanden) gaan genieten van Matilde’s Babyconcerten. Zangeres Mathilde Castro, violiste Marieke de Bruijn, cellist Jos Teeken en anderen scheppen in deze voorstelling een wereld waarin de allerkleinsten zich volledig op hun gemak voelen.

Door gebruik van licht, soundscapes en prachtige klassieke muziek wordt een sfeer gecreëerd die afwisselend ontspannend en prikkelend is voor baby’s. In de veilige aanwezigheid van hun (groot)ouders worden zij zo gestimuleerd om op een natuurlijke manier te leren en te reageren op muziek. De voorstelling duurt ca. 35 minuten.

Matilde baby

Griezelorkest (zondag 9 april in het Zuiderstrandtheater)

Tijdens dit spannende optreden van het Residentie Orkest worden kinderen meegezogen in een griezelige, muzikale jacht langs alle windstreken. Remko Vrijdag (bekend van o.a. Het Klokhuis en Dolfje Weerwolfje) speelt Archibald: het manusje-van-alles in het theater dat ervoor moet zorgen dat alles voor het orkest goed geregeld is. Als er iets fout gaat, is het zijn schuld. En vandaag gaat het fout! De dirigent is zoek… Archibald begint een zoektocht door het hele gebouw, dat plotseling betoverd lijkt.

Het belooft een erg spannende, maar leuke voorstelling te worden aanstaande zondag. En na het bezoekje aan het theater kun je direct door naar het strand om lekker van het mooie weer te genieten.

Griezelorkest

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart