Top tips voor een onstuimig weekend ( 9 en 10 september)

Dit weekend

Hoewel het weer er voor dit weekend niet echt ‘fantastisch uitziet, is er zowel zaterdag en zondag buiten veel leuks te beleven in en rond Den Haag. We geven je hieronder de beste tips voor buiten. Maar zeker ook voor binnen! Dus wordt het de regenjas, de plu en de laarsjes of kies je voor een ‘pantoffel-uitje’ binnen. Kijk snel naar de natste en de droogste tips voor dit weekend.

AH Sportfestijn:  zaterdag en zondag in het Zuiderpark

UPDATE ZATERDAGOCHTEND: DIT EVENEMENT IS AFGELAST IVM WATEROVERLAST IN HET ZUIDERPARK

Vandaag lekker sporten? Of wil je eens een potje hockeyen met Naomi van As of Ellen Hoog, voetballen met Anouk Hoogendijk? Of wil je gewoon eens testen welke sport voor jou is? Dat kan vandaag in het Zuiderpark. Want hier vindt zaterdag en zondag het AH Sportfestijn plaats. Dit belooft een onvergetelijke dag voor het hele gezin te worden. Probeer meer dan 50 sporten uit, geniet van lekker eten en kijk naar diverse demo’s. Kaarten zijn te bestellen via de site of te koop aan de deur.

Open dag Brandweer (zaterdag in Wassenaar)

Wil je leren brandjes blussen? Of een keertje in de hoogwerker? Dat kan vandaag in Wassenaar. Want de Brandweerkazerne aan de Johan de Witstraat is vandaag geopend voor publiek. Tussen 11 en 16 uur ben je welkom om de wagens te zien, de helmen te passen en voor verschillende demonstraties.

Hand Made Market Weissenbruchstraat (zaterdag in Den Haag)

De Weissenbruchstraat wordt steeds leuker. En vandaag vindt hier de Hand Made Market plaats. Diverse kraampjes met allerlei (zelfgemaakt) leuks en lekkers. En ook voor de kids allerlei leuks, zoals een springkasteel en schminken. Maar ook een uitgelezen kans om eens kennis te maken met deze winkelstraat. En vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan de twee kindvriendelijke zaken The UPSIDE Café of cadeauwinkel 3 & 60.

Hand Made Market Pier (zaterdag en zondag in Scheveningen)

Ook een Hand Made Market, maar dan overdekt, vind je op de Pier. Ook hier allerlei gezelligs, leuks en lekkers om van de genieten. Een leuke mix van markt, foodtrucks en vermaak voor de kids.

Naar de Film bij Theater Dakota (zaterdag 16 uur in Theater Dakota)

Wist je dat je in Theater Dakota niet alleen theatervoorstellingen kunt kijken, maar ook lekker kunt genieten van een film. Vandaag draait om 16 uur De Verschrikkelijke Ikke deel 3, waarin Gru inmiddels een rustig bestaan met zijn vrouw, kinderen en zijn Minions heeft opgebouwd. Dan blijkt dat hij een verloren tweelingbroer heeft: Dru. Dru leidt een veel spannender bestaan en heeft bovendien een kop vol haar. Dru haalt hem over om nog eenmaal iets slechts te doen: het stelen van een diamant.

Shoppen bij Achtung! Baby (zaterdag met korting en zondag voor de winter)

Wil je nog even een leuk zomersetje scoren voor een zonvakantie in de herfst? Of wil je goedkoop de leukste setjes voor volgend jaar aanschaffen. Dan ben je zaterdag bij Achtung! Baby aan het goede adres. Alles zomerkleren gaan namelijk weg met 50% korting.

Of heb je meer zin in een wintersjasje of een herftsige outfit? Rij dan zondag Achtung! Baby niet voorbij. Dan is het namelijk First Pick en liggen de winterkleren vanaf 12 uur klaar om aangeschaft te worden.

Open Monumentendag (zaterdag en zondag)

Vandaag kun je genieten van bijna 4000 monumenten in Nederland die geopend zijn voor publiek. Zo om je nog eens op plekken waar je nogmaal niet naar binnen mag. Breng eens een bezoekje aan Kasteel Duivenvoorden, het Huygens’ Hofwijk of Hotel de Indes. Voor meer inspiratie check dit blogje wat ik al eerder over Open Monumentendag schreef.

Monumentendag

Chinees Maanfeest in het Atrium (zaterdag in Den Haag)

Vandaag vindt een groot Maanfeest, een Chinees Festival, plaats in het Atrium Den Haag en op het Rabbijn Maarsenplein. In het Atrium Den Haag geniet je van podiumoptredens met o.a. zang, dans, martial arts, (traditionele) muziekinstrumenten en magic show. Er is een kinderhoek waar kinderen kleurplaten kunnen inkleuren, origami kunnen doen en ansichtkaarten kunnen maken. En op het Rabbijn Maarsenplein staat een podium met een gevarieerd aanbod van culturele optredens, een foodcourt waar bezoekers kunnen genieten van Aziatische lekkernijen en zijn er workshops voor kinderen.

Foodtruckfestival Trek (zaterdag en zondag)

In het Westbroekpark vindt een van de leukste Foodtruckfestivals plaats, namelijk Trek. Niet te groot, lekker in het park. Dus als het een beetje droog is komende dagen, trek je laarzen aan, parapluutje mee en geniet van lekker eten, een fijn drankje en veel gezelligheid. Maar vooral van bijzondere acts van jonge theatermakers en intieme live performances maken een bezoek aan TREK compleet. Haags muzikaal talent en kleinkunstenaars krijgen de kans om op de bühne de sterren van de hemel te spelen. Een theaterkaravaan trekt door het park te vermaken en oude kermisklassiekers zorgen voor het grootste plezier.

Open Dag op de Druivenkwekerij Nieuw Tuinzicht (zaterdag en zondag in Den Hoorn)

Op de Westlandse Druivenkwekerij Nieuw Tuinzicht is het dit weekend Open dag. En tijdens de Open dagen wordt de druivenoogst gevierd. Zo hangen de druivenbomen nu vol met prachtige, volle druiventrossen tussen de druivenbladeren. En dat wordt gevierd. Zo kun je in de druivenschuur aan een grote proeftafel de verschillende druiven proeven, is de druivenwinkel geopend, kun je genieten van een druivenbommetje bij je koffie, is er een druivenspeurtocht voor jong en oud en wordt er Druivenpop gespeeld. Kom dus voor een leerzame én lekkere dag naar deze druivenkwekerij.

TOOST Foodtruckfestival (zaterdag en zondag in Zoetermeer)

Toost is een klein foodtruckfestival. En deze week staat dit festival in Zoetermeer. In een sfeer van een intiem, ongedwongen dorpsfeest, met de nadruk op food, kun je heerlijk gaan genieten van allerlei lekkers. Maar dit festival is niet alleen leuk voor grote mensen, maar vooral voor volwassenen. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende workshops voor een unieke creatieve beleving (wel allemaal buiten). Maar natuurlijk is er ook allerlei lekkers waar de kids van zullen smullen. Dus ook hier geldt, neem je parapluutje mee en ga lekker genieten op dit gezellige festival.

Fotocredits: Website TOOST Festival

Strandwalfestival in Rijswijk (zondag)

Zondag staat het Strandwalfestival in het teken van de familie. Een extra leuke dag in Rijswijk met allerlei leuks voor de kids. Zo kun je diverse activiteiten bij Scouting Rijswijk en Don Bosco doen. Is er een vrijmarkt met oud speelgoed bij kinderboerderij Het Akkertjes of leer alles over planten en bloemen bij Groei&Bloei. Op het podium vinden weer te gekke optredens plaats van Rijswijks talent. Een dag vol activiteiten en gezelligheid voor het hele gezin!

Naar de film bij Theater Lumen (zondag in Delft)

Heb je zin in een film in een kleinschalige bioscoop? Dank dan ook eens aan Theater Lumen in Delft. Hier draaien zondag twee leuke kinderfilms. Om 12.45 uur kun je gaan genieten van Pelle en de Dierenrovers. Dit is een spannende animatiefilm over de dappere politiewagen Pelle die op zoek gaat naar een broedende arend die door twee rovers is gestolen.

En om 13 uur kunnen wat oudere kinderen gaan kijken naar de Noorse prijswinnende komedie Gilbert. Gilbert is een efjarige jongen, die graag ijshockeykeeper wil worden. En dat blijkt nog niet zo gemakkelijk.

Dino experience in het Stadshart (zondag in Zoetermeer)

Dinofans opgelet! De Dino Experience Liveshow laat je oog in oog staan met levensechte dinosaurussen. Miljoenen jaren geleden zouden deze imposante dieren zijn uitgestorven, maar niets is minder waar. Een stoere ranger neemt je mee op reis naar de bijzondere wereld van de dino’s. Je bent getuige van de geboorte van een baby dino uit een ei. Daarnaast is de Tyrannosaurus Rex met zijn 2.5 meter hoog en 4 meter lange lijf een van de vele dino’s die zijn opwachting maakt in deze avontuurlijke dinoshow. Je kunt de Dino experience bezoeken om 13 en om 15 uur. Om 12 uur en om 14 uur wordt er een ‘echte’T-Rex losgelaten in Zoetermeer. De toegang is gratis, maar alleen als je een (digitale) Stadshart Klantenkaart kunt laten zien.

Dance-Dance-Dance (zondag 17 uur, theater Ludens in Voorburg)

Dance-Dance-Dance is een danswedstrijd voor kinderen en jongeren uit Leidschendam, Voorburg en omgeving. Dus houd jouw kind van dansen? Dan is deze voorstelling heel leuk om te bezoeken. Het maakt ook niet uit welke dansstijl hij of zij leuk vindt, want alles komt voorbij. De voorstelling begint om 17 uur een duurt 1 uur. Kaarten zijn te bestellen op de site van Theater Ludens.

Fotocredits: Website Theater Ludens

Het Circus in Wijkpark De Verademing (zondag in Den Haag)

Het Circus is een sociaal duurzaam buurtfestival in het Regentessekwartier-Valkenboskade (Den Haag) wat georganiseerd wordt voor én door bewoners, wijkorganisaties, scholen en ondernemers. Dit jaar reist Het Circus als een karavaan langs drie plekken in de wijk. Op zondagmiddag begint het spektakel in Wijkpark De Verademing: Circus in het gras. Er wordt afgetrapt met een gezamenlijke buurtbrunch. Er wordt vrolijk gelummeld, vintage kleding geruild, geschminkt, gedanst en tenslotte afgesloten met een knetterend kampvuur! Van vorig jaar weet ik nog dat dit een super leuk festival is, dus hijs de kinderen in een regenpak, laarsjes aan en genieten maar.

Kunst in de stal festival Leiden (zondag Kinderboerderij Merenwijk en Merenwijkpark in Leiden)

In Leiden is er een Kunst in de stal Festival. Dit is een dag waarbij je kennis kunt maken met de boerderij, zijn er inloopworkshops in en rond de oude boerderij. En er is een Kunst & Stal markt, waar je handgemaakte cadeaus en biologisch lekkers kunt kopen. Daarnaast kun je genieten van muziek bij het podium onder de naam Muziek in de Wei. Het mobiel theater “Geurend Hooi” zorgt altijd voor veel vrolijkheid bij jong en oud. Kortom er is voor jong en oud van alles te beleven, voor meer informatie bekijk het programma. De toegang is gratis!

Museuminspecteursdag in Science Centre Delft

Op zondag is het Museuminspecteursdag in het Science Centre Delft. De kans om je mening te geven over dit museum. En met je mening kun je mooie prijzen winnen. Speciaal op deze dag kan je verschillende (nieuwe) workshops volgen en testen.  Zo maak je bijvoorbeeld een struikelalarm om ongewenste bezoekers uit je kamer te houden of een schatkistje om zo al je geheimen veilig op te bergen. Daarbij maak je met je inspectie kans op een te gekke OZOBOT-robot. Download dus snel de app en inspecteer het Science Centre Delft.

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart