Weekendtips 10 en 11 maart 2018

Dit weekend

Door Willemijn – De temperaturen zijn dit weekend al behoorlijk lenteachtig. Alleen die verdraaide buien die we zaterdag en zondag zien, bederven de boel een beetje. Desalniettemin is er in en rond weer veel te doen, binnen en buiten. Zie hier mijn tips voor een heerlijke zaterdag en zondag. Veel plezier en maak er een leuk weekend van!

Zaterdag 10 maart

De Geitenberg bij Kooman’s Poppentheater

Mijn dochter was afgelopen week jarig. Omdat dit in de vakantie viel hadden we de kans om samen iets leuks te gaan doen. Ze mocht kiezen. Na lang wikken en wegen, twijfelen tussen theater en zwembad viel haar keus op Kooman’s Poppentheater. Samen zijn we gaan kijken naar De Geitenberg.  De Geitenberg is een spannende voorstelling over Fientje, Frits en natuurlijk Wasco de Wasbeer. Het jongste geitje van de kudde van Juffrouw Ida, Fientje, wordt gevangen door een grote Blauwe Hand. Wasco de Wasbeer en Frits (het broertje van Fientje) gaan George de Oude Wijze Bok om raad vragen. Door zijn sterrenkijker ziet hij nog net een glimp van een Blauwe Voet. Wasco en Frits beklimmen de hoge Geitenberg en komen de slechterik op het spoor……

Praktisch: Het adres van Kooman’s Poppentheater is Frankenstraat 66 in Den Haag. De voorstellingen zijn geschikt voor kinderen van 5 jaar en ouder. Kaarten zijn online te bestellen.

Geitenberg Koomans

Lammetjes kijken op Boerderij Nellesteijn

De Lente komt er echt aan en de eerste lammetjes zijn al geboren bij Boerderij Nellesteijn in Wassenaar. Op deze bezoekboerderij ben je van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Het is een melkveehouderij (er zijn dus koeien), maar ze hebben ook schapen. In de winkel kun je kaas kopen die van de eigen melk gemaakt is.

Praktisch: De stallen zijn geopend op zaterdag tussen 11 en 17 uur. Het adres van de boerderij is Maaldrift 6 in Wassenaar.

Kokers in Voorschoten

In Voorschoten kun je gaan kijken naar de voorstelling Kokers. Hierin bouwen twee dansers met kartonnen kokers hun eigen wereld. Hoe kun je een wereld opbouwen of afbreken? Bouw je samen of alleen? Welke spelletjes kun je spelen? Wie bepaalt de regels om het spel leuker te maken? In Kokers ontdekken twee dansers hoe je samen kunt spelen. Het belooft een beeldende voorstelling te worden over plezier maken, uitdagen, troosten en er voor elkaar zijn.

Praktisch: De voorstelling begint om 13.30 uur in Gymzaal Kuyperbrink 11 in Voorschoten. Kaarten kun je online kopen.

Tulpen plukken in de kas bij Annemieke’s Pluktuin in Hillegom

Met kinderen bloemen plukken is zó leuk. Maar helaas is het in de natuur veelal verboden. Daarom deze tip. In Hillegom kun je namelijk in een kas je eigen tulpen plukken. Je betaalt 25 cent per stengel en mag zo veel plukken als je wilt.

Praktisch: De pluktuin is geopend van 9.00 tot 16.30 uur. Je vindt Annemieke’s Pluktuin aan de Haarlemmerstraat 15a in Hillegom

Gratis Schaatsen in het Zeeheldenkwartier

Ondanks de hoge temperaturen kun je vandaag toch schaatsen in Den Haag. En nog gratis ook. Vanaf 12 uur ben je welkom op het Jenny Plantsoen. Naast schaatsen zijn er leuke kinderactiviteiten. Zo kun je  pannenkoeken versieren met vers fruit en kinderen kunnen een glitter Tattoo laten zetten. . Vandaag is de koffie, thee en limonade ook nog eens gratis. Het belooft een gezellige middag te worden, dus ga zeker een kijkje nemen.

Praktisch: Het schaatsen vindt plaats op het Jenny Plantsoen. Je bent tussen 12 en 17 uur welkom. Wel is het aan te raden om je aan te melden via deze site. Dan weet je ook zeker dat je het ijs op mag.

Krijg de kleertjes ruilmiddag

Heb je nog een big shopper met goede, gewassen en niet kapotte kinderkleding staan en wil je die omruilen voor nieuwe, tweedehands kleren? Dan is de ruilmiddag van Krijg de Kleertjes vandaag een evenement voor jou. Want vandaag vindt er in weer zo’n middag plaats, speciaal voor lente-kleren. Tijdens een ruimiddag breng je een big shopper met kinderkleding (voor de lente en de zomer) in en mag je de inhoud ‘omruilen’ voor een nieuwe big shopper met kinderkleding. Natuurlijk bepaal je zelf welke kleren je weer mee terug naar huis neemt.

Praktisch: Je bent tussen 13 uur en 16 uur welkom aan de Thomas Schwenckestraat 28 – 30 in Den Haag. Alle informatie vind je hier.

 

Fotocredits: Krijg de kleertjes

Zondag 11 maart

Ga je Den Haag in? Ga dan een kijkje bij de City Pier City nemen. Je ziet de lopers de hele ochtend en een deel van de middag door de stad rennen richting strand en terug.

Wandel door een echte bunker

Vanaf deze zondag is het Atlantikwall Museum weer elke zondag open. Ervaar hoe het leven in deze bunker was in de 2e wereldoorlog middels een rondleiding van één van de bevlogen vrijwillige gidsen. Leuk en leerzaam. Wel raad ik je aan om heel kleine kinderen niet mee te nemen. Het is namelijk best wel een heftig uitje.

Praktisch: Zondag is de bunker aan de Badhuisstraat geopend van 11 tot 16 uur. Hier vind je alle info over dit interessante museum.

Hoe licht kan een wolk zijn (4+) in TAHS

Theater aan het Spui is een heel fijn theater om met kinderen naar een voorstelling te gaan. Ze maken er  altijd een feestje van. In deze voorstelling staan drie mensen op het toneel staan die zich van binnen een das voelen. De één bakt potten, de ander maakt muziek en de derde beweegt. Alledrie proberen ze ons eenzelfde verhaal te vertellen. Een verhaal over stil zijn van binnen en hoe moeilijk dat is. Een voorstelling voor iedereen die door de ruis het bos niet meer hoort.

Praktisch: Deze voorstelling kun je zondag in Theater aan het Spui gaan zien om 15 uur. Kaarten zijn online te bestellen. Let bij het bestellen wel op, want zaterdag is er een 18+ voorstelling met dezelfde naam.

Fotocredits: Feikes Huis / Het Houten Huis

KID (8+) Theater aan de Veste

KID. is een bijzondere voorstelling voor ouders en voor kinderen. In deze voorstelling zie je hetzelfde verhaal, maar niet op dezelfde manier. Als kind of volwassene zie je de voorstelling beide vanaf de ene kant. Je hoort wat er aan de andere kant gebeurt maar dat is niet altijd wat je denkt. En wat je ziet is niet altijd wat je hoort. Dat betekent ook dat je niet samen met de kinderen in het bubliek zit. Jij zit hier en je kind zit daar.

Praktisch: KID. speelt in Theater de Veste in Delft. Je bent welkom om 14.30 uur voor deze bijzondere voorstelling. Voor alle informatie en om kaarten te bestellen klik je hier.

Vogelwandeling door de polder (Zoeterwoude)

Wil je zondag lekker naar buiten? Loop dan eens met de IVN door de polder en leer over de vogels die je nu kunt zien. Deze wandeling is geschikt voor jong en oud. Extra leuk is het als je een verrekijker meeneemt.

Praktisch: De Vogelwandeling wordt georganiseerd door de IVN. Het is niet verplicht om je aan te melden, maar het wordt wel op prijs gesteld. Dat kan bij marliekespijker@hotmail.com. De wandeling begint om 14 uur bij Toeristisch OverstapPunt (TOP) Zoeterwoude, Groene Hartplein 4 bij de afslag A4 Zoeterwoude.

Koekensprook in het Rietveld Theater Delft

 In het Rietveldtheater kun je gaan kijken naar de voorstelling Koekenspook. In Koekenspook wordt een saaie vakantie bij opa een spannend avontuur. De twee zusjes Coucou en Lola bakken de grootste taart ooit, zó groot dat ze hem niet opkrijgen. In het dierenasiel vinden ze het roze varken Johnny die de hele taart opeet. Oei, nu is zijn buik zo dik dat hij niet meer kan bewegen…

Praktisch: De voorstelling is geschikt voor kinderen van 3 jaar en ouder. In het Rietveldtheater in Delft ben je welkom om 15 uur voor dit spannende verhaal. De nodige informatie en de mogelijkheid om kaarten te bestellen vind je online.

Fotocredit: Koekenspook

Workshop Err0 in Science Centre Delft

Een fijn museum voor (wat oudere) kinderen is Science Centre Delft. Hier zie je allerlei mooi technische uitvindingen van de Universiteit. Maar je kunt vandaag ook zelf iets uitvinden. Namelijk een zelf een klein lieve robotje maken voorzien van een echt lamp-hartje. Hij heet Err0. Veel kan hij niet, maar hij zal zeker beloven van je te houden.

Praktisch: Science Centre Delft ligt aan de Mijnbouwstraat in Delft. Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk, je kunt je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De gehele dag wordt deze workshop gegeven en de eerste sessie start rond 11:30. Bijkomende kosten zijn €5. De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Lekker belangrijk (6+) in De Naald (Naaldwijk)

In de voorstelling Lekker belangrijk maak je kennis met Lucky. Zij kijkt al naar de sterren sinds ze klein was. Ze weet hoe ver de zon van de aarde staat, hoeveel planeten er zijn en hoe groot zij is ten opzichte van het heelal. Maar nu heeft ze een bijzondere ontdekking gedaan. Ze weet waar en wanneer buitenaards leven zal landen op aarde. Straks komt ze echt alles te weten over wat er buiten de aarde is en gaat ze eindelijk echte vrienden maken. Maar hoe dichter ze bij het grote moment komt, hoe meer vragen ze krijgt over de ontmoeting. Welke taal spreken ze eigenlijk? Wat als ze veel groter zijn of juist onzichtbaar klein? Is ze wel klaar voor die onbekende vrienden van die andere planeet? Een kleine voorstelling over het oneindig grote universum, voor aardbewoners vanaf 6 jaar.

Praktisch: Deze voorstelling kun je gaan zien in Westlandtheater De Naald in Naaldwijk. De voorstelling begint om 10.30 uur. Kaarten zijn online te koop.

Fotocredits: Westlandtheater Naaldwijk

Beide dagen (zaterdag en zondag)

De Hazenschool in Filmhuis Den Haag

In het Filmhuis in Den Haag kun je vandaag en morgen terecht voor een Paas-kinderfilm, namelijk De Hazenschool. Als ik het promotiefilmpje zie dan denk ik dat mijn kinderen dit wel een heel leuke film gaan vinden. In deze film stort haas Max met zijn modelvliegtuigje neer bij een verborgen hazenschool. Hier worden Paashazen opgeleid. Dat lijkt hem ook wel wat, dus besluit hij leerling te worden. Al snel blijkt dat de plaatselijke vossen het gemunt hebben op het Magische Gouden Ei van de school…..

Praktisch: De film draait beide dagen om 15 uur. Meer informatie en de mogelijkheid om kaartjes te kopen vind je op de site van het Filmhuis.

Fotocredits: filmproducent/ Filmhuis Den Haag

Sea Side market pier

Zowel op zaterdag als zondag kun je op de Pier tussen 12-18 uur naar de Sea Side market: shoppen boven de zee; met uitzicht op het reuzenrad. Veel plezier!

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart