Toffe weekendtips voor 13 en 14 januari

13 en 14 januari
Dit weekend

Door Willemijn – Inmiddels zit de eerste schoolweek van het nieuwe jaar er al weer op. Tijd voor wat ontspanning. Hoewel januari doorgaans een maand is met weinig events en grootse activiteiten, vond ik voor dit weekend toch een heel aantal toffe tips voor een leuke ochtend of middag.  Lees snel verder en kijk of er iets tussen zit wat je kids en jij leuk vinden. Veel plezier en een fijn weekend!

Zaterdag

Kom naar de opening van de Rotterdamsebaan en zie hoe de nieuwe tunnel wordt gegraven

Zaterdag opent het project Rotterdamsebaan de poorten van de werkterreinen in de Binckhorst en de Vlietzone. Iedereen is tussen 12.30 en 16.30 uur welkom om de werkzaamheden van dichtbij te zien

Op beide werkterreinen is er van alles te doen, te zien en te beleven voor jong en oud. Neem tussen 12.30 en 16.30 uur een kijkje op de bouwplaatsen en volg de route met informatieborden. Ook in het Trefpunt Rotterdamsebaan zijn er deze middag extra activiteiten.

Zo kun je de enorme tunnelboormachine bekijken, zie je hoe de tunnels gebouwd gaat worden, is er een wandelroute over het terrein en zijn er diverse speciale activiteiten voor kinderen. Kortom: een leerzaam en leuk bezoek.

Fotocredits: Gemeente Den Haag

Fotocredits: Gemeente Den Haag

Vita (10+) om 15 uur in Theater Ins Blau in Leiden

Theater Ins Blau is een klein en heel plezierig theater in Leiden. Vandaag kun je hier, met wat oudere kinderen, gaan kijken naar de voorstelling Vita. In een ingenieus kantelend, strak vormgegeven decor tarten drie acrobaten de zwaartekracht. Vita is jong en vastberaden en beklimt zonder enige vrees de rechtopstaande wanden om er een volgend moment weer vanaf, of zelfs doorheen te springen. Met ingehouden adem volg je het spel van fysieke kracht, van vertrouwen, van vriendschap, van het heerlijke gevoel van zweven, maar ook van eenzaamheid en uitsluiting. Deze voorstelling heeft geen tekst, wat het een beeldende voorstelling maakt in een pop-up decor, vol acrobatische trucs, illusie en dans.

Praktisch: Vita kun je gaan zien in Theater Ins Blau in Leiden. De voorstelling begint om 15 uur.  Kaarten zijn te bestellen via de website.

Fotocredits: VITA/ Theater Ins Blau

Kinderkleding ruilmiddag bij Krijg de Kleertjes

Heb je nog een big shopper met goede, gewassen en niet kapotte kinderkleding staan en wil je die omruilen voor nieuwe, tweedehands kleren? Dan is de ruilmiddag van Krijg de Kleertjes vandaag een evenement voor jou. Want vandaag vindt er in de Bethelkerk in Den Haag weer zo’n middag plaats, speciaal voor winterkleren. Tijdens een ruimiddag breng je een big shopper met kinderkleding in en mag je de inhoud ‘omruilen’ voor een nieuwe big shopper met kinderkleding. Natuurlijk bepaal je zelf welke kleren je weer mee terug naar huis neemt.

Praktisch: Je bent tussen 13 uur en 16 uur welkom in de Bethelkerk aan de Thomas Schwenckestraat 28 – 30 in Den Haag. Alle informatie vind je hier.

Frozen Winterfest bij Scouting Satoko Kitahara

Bij de (meiden) scouting Satoko Kitahara in Leidschendam vind een Frozen Winterfeest plaats. Dit winterfeest wordt georganiseerd om kinderen te laten zien hoe leuk de Scouting is. Je ent vanaf 13 uur van harte welkom om te springen op een groot luchtkussen, te knutselen, broodjes te bakken op houtvuur, Singstar te spelen en te sleeën. En voor de volwassenen is er onder andere een (koffie)bar, maar nog leuker is om actief mee te doen met de activiteiten en een leuke dag te hebben met je kind.

Praktisch: Het winterfeest is van 13:00 tot 16:00 uur aan de Van Ruysdaellaan 97 in Leidschendam bij scouting Satoko Kitahara.

Kapitein Onderboek in Theater Dakota

Vandaag draait er een  rebelse en ondeugende komedie voor het hele gezin in Theater Dakota, namelijk Kapitein Onderboek: Het eerste grote avontuur. Deze film vertelt het verhaal van twee fantasierijke lolbroeken, Sjors en Harold. Als ze hun schoolhoofd hypnotiseren, denkt hij dat hij de overenthousiaste, maar niet al te snuggere superheld Kapitein Onderbroek is. Maar deze grap van Sjors en Harold loopt al snel helemaal uit de hand…

Praktisch: De film draait om 16 uur in Theater Dakota. Je kunt kaarten bestellen door te bellen met de kassa op 070-3265509 of door een mailtje te sturen aan kassa@theaterdakota.nl. Je betaalt de kaarten vervolgens gewoon als je de film gaat zien. Het adres van het theater is Zuidlarenstraat 57
in Den Haag

Fotocredits: DreamWorksAnimation

Zaterdag en zondag

Shelly en de snoepjesfabriek in Theater de Naald in Naaldwijk

Zowel zaterdag als zondag kun je in het Westlandtheater De Naald, in Naaldwijk gaan kijken naar de voorstelling Shelly en de snoepjesfabriek. In deze voorstelling nemen de leerlingen van Dans Creatie je mee in het verhaal van Shelly. Dit verhaal lijkt erg op Sjakie en de Chocoladefabriek, maar in de hoofdrol vind je een meisje, Shelly. Als Shelly het gouden ticket wint en met opa naar de snoepjesfabriek mag, beleeft zij dansend de grootste avonturen in de geweldige Dans Creatie snoepfabriek.

Praktisch: De Voorstelling wordt komende dagen meerdere keren gedanst. Kijk even op de website van het theater voor de tijden en de kaartverkoop. Dit theater vind je aan de Stokdijkkade 3 in Naaldwijk.

Fotocredits: Westlandtheater de Naald

Schaatsen bij Winters Delft

In Delft staat dit weekend de ijsbaan nog. Dus wil je nog even gezellig en fijn schaatsen in Delft, dan is dit de laatste kans. Zaterdag en zondag kun je hier nog terecht. Let op! Op zondag begint om 15 uur het eindfeest (waar je kaartjes voor moet kopen), heb je daar geen zin in, kom dan vroeg.

schaatsen

Ga klussen bij de Kinderwerkplaats

Afgelopen week schreef ik er al een stukje over De Kinderwerkplaats. Die is namelijk verhuisd en nu nog leuker en groter. Je kunt hier lekker knutselen, bouwen en verven. Zo maak je een bootje van piepschuim, bouw je een brug, lanceer je een raket of maak je je eigen button. Mijn kinderen vinden dit echt een heerlijk uitje om naar toe te gaan. In het weekend is De Kinderwerkplaats beide dagen geopend. Echt een aanrader voor een heerlijke ochtend of middag.

Kinderwerkplaats spui

Zondag

Binnenbeest (5+) om 14.30 uur in Theater de Veste (Delft)

Heb jij zin om de zondag muzikaal te beginnen? Dat kan in Delft bij theater de Veste. ‘Laat het dier in je os, met energieke dans’… dat klinkt toch goed? Van grommende leeuwen tot vrolijk huppelende geitjes: kinderen spelen graag dieren na. Met het opgroeien sluiten de meesten van ons het ‘Binnenbeest’ op. De Dansers steken alle ‘wilde’ kinderen (en volwassenen) die altijd maar hun binnenbeest moeten wegstoppen een hart onder de riem. Vijf dansers op het podium zijn vermomd als grote mensen, die het steeds minder goed lukt om hun instincten te onderdrukken. Order wordt een vrolijke chaos vol dans, en muziek.

Praktisch: de voorstelling is om 14.30 uur in Theater de Veste aan het Vesteplein in Delft. Kaartje bestel je op de site van het theater.

Fotocredits: Het Binnenbeest

Leer solderen in Science Centre Delft

In Science Centre Delft hebben ze deze week weer een leerzame workshop voor kinderen. Je kunt namelijk zelf leren solderen. Tijdens de workshop leer over een elektrische schakeling en ontdek je hoe snel je al een lampje kan laten knipperen. Maar dat kan alleen als jij de draadjes aan elkaar soldeert.

Praktisch: Het Science Centre Delft vind je aan de Mijnbouwstraat in Delft. Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk, je kan je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De gehele dag wordt deze workshop gegeven en de eerste sessie start rond 11:00. Bijkomende kosten zijn €6 en het is voor kinderen vanaf 9 jaar.

De dieren uit het Hakkebakkebos in Filmtheater Voorschoten zondag 13.30 uur

Ook in Voorschoten hebben ze een Filmtheater. In deze kleine filmzaal kun je zondag heel fijn gaan genieten van de film de Dieren uit het Hakkebakkebos. Deze kinderfilm hebben wij in de kerstvakantie gezien en het is écht een aanrader. Het verhaal is leuk, maar de film is, met poppen echt heel mooi gemaakt.

Praktisch: Het Filmtheater in Voorschoten vind je in het Cultureel Centrum aan de Prinses Marijkelaan 4 in Voorschoten. De film begint om 13.30 uur. Kaarten zijn online te bestellen.

Vanzelfsprekend kun je ook in Den Haag gewoon naar deze film. Daarvoor bezoek je het Filmhuis Den Haag. In Delft ga je naar Lumen. Ook daar draait deze leuke kinderfilm.

Kerstvakantie week 1

Fotocredits: Just Entertainment

Het Nieuwjaarsconcert in Theater Dakota

In Theater Dakota kun je genieten van een leuk nieuwjaarsconcert. Samen met het strijkkwartet van het Residentie Orkest wordt 2018 muziekaal ingeluid. Het orkest wil met zoveel mogelijk mensen in contact komen en hen laten genieten, verrassen en inspireren. In het Nieuwjaarsconcert is er plek voor talenten uit Escamp om met het Residentie Orkest mee te doen! Tijdens Sterren van Escamp (2017) zijn deze talenten gekozen. Tijdens het Nieuwjaarsconcert zullen de rapgroep RWMG, zangeres Aysia en breakdance-duo (bekend van Holland’s Got Talent 2017) Dance With Discipline een optreden verzorgen. Het Nieuwsjaarsconcert 2018 wordt dus een verrassende combi van klassieke muziek met pop, rap/urban en dans!

Praktisch: Dit concert is zondag om 15 uur in Theater Dakota. Kaarten zijn te bestellen via de site van het theater.

Fotocredits: Theater Dakota

In een eikenbos- Theater bij De Papaver

Morgen is er, ter afsluiting van de jaarlijks kerstballen wandeling een natuur-theatervoorstelling voor het hele gezin, namelijk in een eikenbos. Bij De Papaver in Delft ben je van harte welkom om 14.15 uur of om 15.15 uur voor de voorstelling. Wel is het verstandig om te reserveren. Dan kan via thea@papaverdelft.nl of bij de receptie van De Papaver.

Fotocredits: De Papaver

Kleuterbios bij Pathé om 10.30 uur

De Pathé Kleuterbios is dé kans om je kind kennis te laten maken met de bioscoop. Het is namelijk een leuke kindervoorstelling, waarbij de kinderen verwend worden met een kidscombo. Maar ook staat het geluid zachter en blijft het licht een beetje aan. Bang in het donker hoef je niet te zijn. Morgen draait Elias: Alle ankers vooruit.

In deze film krijgt Elias tijdens een grote storm een noodoproep vanuit de Grote Haven: er is een schip in gevaar. Gelukkig lukt het Elias om hem te redden en als beloning mag hij in de Grote Haven komen werken. Ondanks dat hij zijn vriendjes moet achterlaten, heeft Elias toch heel veel zin in dit nieuwe avontuur. Als hij daar aankomt, ontmoet hij de stoere Stella die hem laat zien hoe het er in de Grote Haven aan toe gaat. Alles lijkt goed te gaan tot hij op een avond een groepje duistere schepen ontdekt die iets in hun schild voeren. Als reddingsboot van de Grote Haven moet Elias op onderzoek uit, maar hij komt er al snel achter dat hij daarvoor de hulp van zijn oude vriendjes nodig heeft…

Praktisch: De Pathé kleuterbios draait in alle drie de Pathé bioscopen in Den Haag om 10.30 uur. Je kunt de kaarten het beste online bestellen.

Fotocredits: Pathe/Elias the movie 

 

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt voor deze tips geen geld of vergoeding. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart