Weekendtips 16 en 17 februari: bijna lente!

Dit weekend

Door Willemijn – Wat heb ik afgelopen week genoten van het zonnetje. Ik was helemaal toe aan een zonnig weekend. En lente-achtig wordt het! Niet alleen zatterdag, maar ook zondag. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om lekker naar buiten te gaan of een speeltuin te bezoeken. Maar ook het theaterseizoen is natuurlijk nog volop bezig. Daarom ook diverse pareltjes van voorstellingen in en om Den Haag. Heel veel plezier. En geniet van het zonnetje, dat gaan wij ook zeker doen!

Zaterdag 16 februari

Maquette – Theater Ins Blau

In Maquette zien we het extreem milieubewuste echtpaar, Eduard en Willemijn, in hun zeer ecologisch verantwoorde huis. Eduard overtuigt zijn vrouw ervan dat het goed en heel belangrijk is om verkleinde mensen in hun huis op te nemen. Deze mini-mensen offeren zich immers op voor een betere, schonere wereld. Kleine mensen eten minder, verbruiken minder zuurstof en produceren minder afval. Een maquettehuis, met een complete inrichting, wordt al gauw als bouwpakket bij hen bezorgd. Maar dan blijken die kleine medebewoners toch ook hun eigenaardigheden te hebben…

Praktisch: een voorstelling voor kids vanaf ca. 8 jaar oud. Zaterdag om 15.00 in Theater Ins Blau in Leiden. Kaartjes bestel je online via de website van het theater.

Krijg de kleertjes ruilmiddag (zomer en lente)

Heb je nog een big shopper met goede, gewassen en niet kapotte kinderkleding staan en wil je die omruilen voor nieuwe, tweedehands kleren? Dan is de ruilmiddag van Krijg de Kleertjes vandaag een evenement voor jou. Want vandaag vindt er in weer zo’n middag plaats, speciaal voor lente- (en zomer)kleren. Tijdens een ruilmiddag breng je een big shopper met kinderkleding (voor de lente en de zomer) in en mag je de inhoud ‘omruilen’ voor een nieuwe big shopper met kinderkleding. Natuurlijk bepaal je zelf welke kleren je weer mee terug naar huis neemt.

Praktisch: Je bent tussen 13 uur en 16 uur welkom aan de Thomas Schwenckestraat 28 – 30 in Den Haag. Alle informatie vind je hier.

Opening voormalige Amerikaanse Ambassade

Je bent er vast wel eens voorbij gefietst; de (voormalige) Amerikaanse Ambassade in Den Haag aan het Lange Voorhout. Tot voorkort een zwaar beveiligde instelling waar je niet eens dicht bij in de buurt kon komen. Maar dat is met de verhuizing van de Amerikaanse Ambassade naar de rand van Den Haag en Wassenaar verleden tijd. Vanaf dit weekend kun je dit markante gebouw bezoeken en mag je dus ook binnen rondkijken.

Praktisch: vanaf zaterdag 12 uur te bezichtigen Dagelijks open van 12-18 uur.

Afbeeldingsresultaat voor amerikaanse ambassade

De Parapluvogel bij Kooman’s Poppentheater

Kooman’s Poppentheater is altijd een leuk uitje. Dus ook dit weekend. Je kunt vandaag gaan genieten van de voorstelling De Parapluvogel. In deze spannende voorstelling vlucht de grote, roze Parapluvogel Sumba uit het tropisch regenwoud omdat haar boom is omgezaagd. Nu heeft ze geen huisje meer. Ze kruipt in een kist en wordt naar de haven van een klein, zonnig eiland verscheept. Daar ontmoet ze een lapjespoes en Wasco de Wasbeer. Samen gaan ze op zoek naar een huisje voor Sumba. Als Sumba plotseling verdwenen is wordt het spannend….

Praktisch: De Parapluvogel is vandaag om 14.30 uur te zien in het Poppentheater aan de Frankenstraat 66. De voorstellingen zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Kaarten kun je online reserveren. Betalen doe je aan de kassa.

Zondag 17 februari

Puls en Ritme – residentie Orkest

Mijn kinderen houden van lawaai maken. Zo trommelen ze het liefst de hele dag met lepels op pannen en potten en gebruiken ze de pannendeksels als ‘bekkens’. Hoe harder hoe beter en hoe meer lawaai des te groter de lol…. Daarom neem ik ze zondag  mee naar Puls en Ritme: klassiek voor kids. Klassiek met een knipoog. Percossa is een muziekgezelschap van vier slagwerkers. Normaal verwacht je bij slagwerk grote trommels, pauken, een triangel en misschien een xylofoon, maar Percossa weet muziek te maken van alles wat je in je dagelijks leven ook tegen komt. Of dat nu tandenborstels, kinderwagens of elektriciteitsbuizen zijn, zij kunnen er elke keer weer een fantastische muziek uit halen.

Praktisch: de voorstelling vindt plaats in het Zuiderstrandtheater. Aanvang om 11.00 uur. Je koopt de kaartjes via de website van het theater.

Puls en ritme

Workshop Schatkistje bouwen

In Science Centre Delft hebben ze weer een leuke workshop op het programma staan. Deze week maken de kids een echte schatkist. Want je weet maar nooit of al je geheimen helemaal veilig zijn. Daarom berg je ze op in je zelfgemaakte schatkistje. Bijkomend voordeel, alleen jij weet hoe deze open kan.

Praktisch: Science Centre Delft vind je op de Mijnbouwstraat in Delft. Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk, je kan je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De gehele dag wordt deze workshop gegeven en de eerste sessie start rond 12:00. Bijkomende kosten zijn €6 en het is voor kinderen vanaf 9 jaar.

Schatkist, Chain, Kasteel, Bruin, Geheim, Dicht, Hout

De Stilte – Hihahuttenbouwers – Theater Ludens

In Theater Ludens in Voorbug kun je genieten van De Stilte. De Stilte is voor kinderen vanaf 2 jaar, maar door de gelaagdheid is deze voorstelling ook de moeite waard voor oudere kinderen, ouders en grootouders. Midden op een blauwe wei met schapenwolken staat iets… Wat staat er eigenlijk? Omdat niemand weet wat het is, noemen we het een bed, een berg, een flat en alles wat in je opkomt. Heel subtiel ontluiken de verhalen. Er verschijnt een mannetje en daarna een vrouwtje. Het mannetje zorgt voor het huisje, het vrouwtje voor het mannetje en het weer zorgt voor de afwisseling.

Praktisch: Deze voorstelling in Theater Ludens is voor iedereen vanaf 2 jaar oud leuk. Wil je komen kijken dan ben je zondag welkom om 14 uur. Kaarten bestel je online.

de Stilte - Hihahuttenbouwers (2+)

Zaterdag en zondag

Lammetjes kijken en flesje geven bij ’t Geertje

Bij Boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude zijn de eerste geitenlammetjes alweer geboren. Omdat ’t Geertje een boerderij is voor de productie van geitenmelk kunnen de lammetjes niet bij hun moeder drinken. Daarom worden de lammetjes met de fles grootgebracht. Kinderen mogen hier bij helpen, door de kleine lammetjes te verwennen met een flesje melk. De lammetjes zijn nog klein en er zijn nog niet zo heel veel geboren, dus het kan zijn dan de flesjes even uitverkocht zijn en dat er een drinkpauze is. Dan mogen de kinderen natuurlijk wel met de kleine lammetjes knuffelen. . Dit betekent dat we op een dag verschillende pauzes inlassen zodat de lammetjes even rust hebben. Voorzichtig knuffelen kan natuurlijk altijd.

Praktisch: Boerderij ’t Geertje is op zaterdag geopend vanaf 10 uur en op zondag vanaf 11 uur. Elke dag begint de verkoop van de melkflesjes om 11 uur. Van ouders wordt verwacht dat zij hun kinderen begeleiden met het knuffelen en melk geven aan de geitjes. Boerderij ’t Geertje is te vinden op Geerweg 9 in Zoeterwoude.

Geit, Kind, Dier, Geiten, Welp, Moederschap, Witte Geit

Mary Poppins Returns in Theater Dakota

Supercalifragilisticexpialidocious… Ken je het nog? Dit beroemde woord van Mary Poppins? Wel.. Mary is terug! Ook nu weer als dé perfecte super nanny die van elke eenvoudige klus een onvergetelijk, fantastisch avontuur maakt. Haar vriend Jack, is een vrolijke lantaarnopsteker die licht en leven naar de straten van Londen brengt. De nostalgische sfeer van deze film, de winterse beelden, de combinatie met tekenfilm en natuurlijk het verhaal, maken dit tot een ware topper. We genoten met zijn allen: mijn kinderen van de ‘magie van Mary’ en ik van de herkenning van heel veel memorabele scenes en liedjes. Mocht je de film nog niet gezien hebben: in Theater Dakota kun je dit weekend genieten van de film Mary Poppins Returns.

Praktisch: Deze film kun je zien op zaterdag om 18 uur en op zondag om 16.15 uur. Je bestelt de kaartjes online, maar je betaalt ze bij de kassa van het theater.

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt geen geld of vergoeding voor vermelding van een van deze tips. 

Op het moment van publicatie waren voor alle voorstellingen nog kaarten beschikbaar. 

 

Delen:


Bekijk op kaart

Weekendtips 16 en 17 februari: bijna lente!

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart